Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Παραμένει ενεργός!

Μπορεί στις περασμένες βουλευτικές εκλογές ο Σταύρος Καλογιάννης να αποφάσισε να μην κατέβει εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο δεν αποσύρθηκε εντελώς από την… ενεργό δράση.  Συνεχίζει να δίνει το «παρών» σε εκδηλώσεις, σε διάφορες περιοχές αλλά και να παρεμβαίνει για ζητήματα που άπτονται της τοπικής επικαιρότητας. Ο πρ. υπουργός επανήλθε προχθές με την πρόταση του για τη δημιουργία της Τεχνόπολης, ενώ καταλόγισε έλλειψη σχεδιασμού στην περιφερειακή αρχή με αφορμή την απένταξη του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι παρεμβάσεις του πρώην υπουργού έχουν πάντα ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να τις αξιολογήσει όπως κρίνει!

Ν.Γ.

Σπάνια εικόνα…

 Σπάνια βλέπει κανείς τόσο πυκνό ακροατήριο σε παρουσιάσεις βιβλίων όπως αυτό που έδωσε το «παρών» προχθές βράδυ στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» με αφορμή την παρουσίαση της «Καλαρρυτινής Αργυροτεχνίας» του Απόστολου Κατσίκη (ένθετη φωτό). Ούτε το κρύο, ούτε οι ιοί εμπόδισαν τον κόσμο να πάει. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο συγγραφέας, εξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα του βιβλίου του, όχι μόνο για τους Καλαρρυτινούς αλλά και γενικότερα και… έδεσε το γλυκό! Εδώ στον «Π.Λ.» έχουμε παρουσιάσει την «Καλαρρυτινή Αργυροτεχνία» φιλοξενώντας συνέντευξη του Απ. Κατσίκη και μελετήσαμε το βιβλίο του, το οποίο είναι ένα πραγματικό «διαμάντι» ιστορίας και έρευνας!

Κ.Α.

Καμένες λάμπες…

 Δύο μήνες τώρα, από τα μέσα Νοεμβρίου περίπου, είναι καμένες οι λάμπες σε δύο κολώνες φωτισμού στην οδό Αβέρωφ 22 – 24, απέναντι από το σούπερ μάρκετ «Παπαδόπουλος» Πήραν, ξαναπήραν τηλέφωνα στον Δήμο οι εκεί καταστηματάρχες, μίλησαν με αντιδημάρχους, με τη δημοτική Αστυνομία, αλλά… φως δεν είδαν ακόμα! Επικρατεί μαύρο σκοτάδι τα βράδια στο σημείο αυτό! Το γράφουμε λοιπόν κι εμείς και αναμένουμε παρέμβαση του Δήμου. Μιλάμε για τον πλέον κεντρικό δρόμο της πόλης, με μαγαζιά και με κίνηση. Δεν μπορεί να μην αλλάζουν τόσο καιρό καμένες λάμπες…

Κ.Α. 

Μέχρι και… άχυρο!

 Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο πεζοδρόμιο και στη σκάλα δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο Κ. Φρόντζου. Ανέκαθεν στο σημείο είναι πεταμένα κάθε λογής σκουπίδια, όπως παπλώματα, κλαδιά, έπιπλα και ό,τι θεωρεί αχρείαστο ο κάθε κάτοικος της  γειτονιάς. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως να δούμε είναι μια μπάλα… άχυρο στα σκαλοπάτια. Την κακή εικόνα συμπληρώνουν τόσο η παλιά και σκουριασμένη πινακίδα του μουσείου όσο και ο τηλεφωνικός θάλαμος του ΟΤΕ που είναι σε μαύρο χάλι. Συμπέρασμα: Περιμένει πολλή δουλειά τη δημοτική αρχή στο κομμάτι της διαχείρισης της καθημερινότητας…

Ν.Γ. 

Οι φοβίες…

 Και οι πανεπιστημιακοί του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αντιτίθενται στη δημιουργία και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και καλά κάνουν. Έχουν «καπαρώσει» τον χώρο και δεν εννοούν να παραχωρήσουν δικαιώματα σε άλλα πρόσωπα, με τα οποία ενδέχεται να υπάρξει και μέτρο σύγκρισης… Κι εμείς στη θέση τους θα αντιδρούσαμε στον νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας!

Τ. 

Τα συμφέροντα…

 Εκτός από τα συμφέροντα των πανεπιστημιακών, θα θιγούν και τα συμφέροντα της πόλης, υποστηρίζουν οι ίδιοι, οι οποίοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχει και πόλη γι’ αυτούς, παρόλο που ζουν στον... δικό τους κόσμο περί την πανεπιστημιούπολη! Είναι πολλοί από αυτούς που... ξήλωσαν τις σχολές από τις άλλες πόλεις της Ηπείρου για να μην ταξιδεύουν πάνω - κάτω, πέρα - δώθε. Η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία ζουν την απόλυτη ορφάνια από πανεπιστημιακές σχολές και όπου να ‘ναι θα ακολουθήσει και η Άρτα.

Τ. 

Κάτι ξέρουν οι γονείς!

Δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι παρεμβάσεις ανάπλασης στον προαύλιο χώρο της Ζωσιμαίας Ακαδημίας, απομένουν κάποια πράγματα ακόμη, όμως, όπως προέκυψε χθες από όσα είπε ο Αλέκος Καχριμάνης, αυτά είναι δευτερεύοντα. Όσο για το αν θα υπάρξουν βελτιώσεις, με βάση και τις παρατηρήσεις που έκανε ο Σύλλογος Γονέων του 12ου Δημοτικού Σχολείου, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «αυτά θα τα κρίνουν οι ειδικοί, η υπηρεσία που παραλαμβάνει τα έργα, όχι οι γονείς»! Πάντως και οι γονείς κάτι ξέρουν, αφού διασχίζουν καθημερινά το προαύλιο της Ζ.Π.Α. και καλό θα ήταν οι ειδικοί να ακούσουν και τις δικές τους παρατηρήσεις!

Κ.

Βρήκαν μέρα…

 Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση θα γίνει η πρώτη, ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση της «Νέας Αριστεράς» Ιωαννίνων. Μόνο που η εκδήλωση θα λάβει χώρα τελικά στις 17 Ιανουαρίου και όχι στις 15 όπως είχε προαναγγελθεί, δηλαδή ημέρα που τα Γιάννενα τιμούν τον Πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο! Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, δεν ενημέρωσε τον επικεφαλής της για το γεγονός αυτό ώστε η πολιτική εκδήλωση να γίνει μια άλλη μέρα; Φαίνεται πως στη Νέα Αριστερά παλεύουν να μαζέψουν όσο γίνεται νέα μέλη με αποτέλεσμα να ξεχάσουν την τοπική γιορτή!

Γ.