Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Γεμάτο μουτζούρες…

 Εργοτάξιο είναι εδώ και αρκετούς μήνες η κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, για την οποία υπάρχει χρονοδιάγραμμα ότι θα είναι έτοιμη το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο οι εργασίες προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και ο στόχος να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο μοιάζει ανέφικτος. Όπως και να έχει, ο χώρος της πλατείας θα είναι για καιρό ακόμη εργοτάξιο, ενώ η περίφραξη έχει γεμίσει από διάφορες μουτζούρες και συνθήματα που έχουν γράψει όσοι κάνουν κατά καιρούς κινητοποιήσεις. Πρόκειται για μία αποκαρδιωτική εικόνα. Πάντως, κάποιοι συνεχίζουν... απτόητοι να βανδαλίζουν διάφορα σημεία στην πόλη!

Ν.Γ.

 Ενδιαφέρουσα πρόταση…

 Κάτι καλό για τον τόπο μας θα βγει από την επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Αυτό βέβαια θα φανεί στη συνέχεια. Πάντως, μία ενδιαφέρουσα πρόταση έγινε προς τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, αναφορικά με τα ενταγμένα στην UNESCO χρηστήρια ελάσματα του ιερού της. Ο κ. Ντακαλέτσης ζήτησε τη συμβολή της Ένωσης για την προβολή των ελασμάτων στο εξωτερικό. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο... Τα χρηστήρια ελάσματα, μπορούν με τη βοήθεια των ομογενών κοινοβουλευτικών παραγόντων να ταξιδέψουν από τον Καναδά ως τη μακρινή Αυστραλία. Καλύτεροι «πρεσβευτές» για την αρχαία Δωδώνη δεν υπάρχουν!

Αφιέρωμα στα Πράμαντα…

Μια πρωτότυπη  εκπομπή, η «Βίλατζ Γιουνάιτεντ», προβάλλεται κάθε Δευτέρα από την ΕΡΤ3, η οποία παρακολουθεί τις κοινότητες των χωριών και τις οµάδες τους «ολοκληρωτικά και… απείραχτα». Την περασμένη Δευτέρα έγινε αφιέρωμα στην Αθλητική Ένωση Πραμάντων, μια ομάδα με 40 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στο ερασιτεχνικό και με ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα με φανταστική θέα. Προβλήθηκαν και στιγμιότυπα από τον αγώνα των Πραμάντων με την ΑΕ Γιάννενα. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της εκπομπής τα Πράμαντα προβλήθηκαν πανελλαδικά. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για να επισκεφτούν την περιοχή όσοι δεν το έχουν κάνει και να απολαύσουν καθετί που προσφέρει!

Ν.Γ.

Το αδιαχώρητο!..

Πόλος έλξης είναι αυτή την περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Ανήλιο που άνοιξε στις 23 Δεκεμβρίου, ωστόσο μετά τις χιονοπτώσεις τέθηκε σε πλήρη λειτουργία με όλους τους αναβατήρες του, κάτι που χαροποίησε πολύ κόσμο και ειδικά τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Έτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ανήλιο δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ είχαν γεμίσει όλοι οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης με αποτέλεσμα να μη μπορούν από ένα σημείο και μετά να φτάσουν κάποιοι στο Χιονοδρομικό. Σημαντικά για την περιοχή τα οφέλη του…

Ν.Γ.

Τους περιποιήθηκε!

Άριστος οικοδεσπότης αποδείχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που επισκέφθηκαν τα Γιάννενα έπειτα από πρότασή του. Τους συνόδευσε στις συναντήσεις τους με τους τοπικούς φορείς, τους ξενάγησε στην πόλη, τους έκανε το τραπέζι, γενικά φρόντισε να δουν και να ακούσουν όσα περισσότερα γίνεται στην περιοχή μας. Ήταν καλή η πρωτοβουλία αυτή του Προέδρου και, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να αποβεί και χρήσιμη σε πρακτικό επίπεδο. Ειδικά σε ζητήματα πολιτισμού και τουρισμού, καθώς και όσον αφορά στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ιδρύματα από τις χώρες στις οποίες εκείνοι μένουν. Ίδωμεν…

Κ.

Πίτα με Ζαχαράκη...

 Η ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας θα κόψει βασιλόπιτα φέτος το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Cezaria» και επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Πρόκειται για μία πολιτικό, η οποία από όποιο πόστο κι αν έχει βρεθεί επισκέπτεται τα Γιάννενα για ζητήματα των αρμοδιοτήτων της αλλά και για λογαριασμό της τοπικής ΝΔ. Εξάλλου, πριν λίγο καιρό είχε έρθει στην Ήπειρο και επισκέφτηκε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας! Να λοιπόν που με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας θα έρθει ξανά στα Γιάννενα!

Γ.  

«Στίβος μάχης» τα ΤΕΠ...

 Μακράν την πιο γλαφυρή περιγραφή για την κατάσταση που επικρατεί στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος, ο οποίος ασχολείται γενικά με τα της Υγείας στην Ήπειρο. «Τα ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό είναι… στίβος μάχης. Για να πας πρέπει να είσαι survivor», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Βίκυ Μιχέλη! Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι των ΤΕΠ πρέπει να έχουν ορισμένες από τις αθλητικές ικανότητες και τις αντοχές των παικτών της συγκεκριμένης εκπομπής για να… επιβιώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον!

Κ.

Τι να κρύβουν;

 Επιμένουν κάποιες μικρές μειοψηφίες να αντιδρούν στην ίδρυση και μη κρατικών ΑΕΙ στη χώρα μας. Τι κρύβουν με τις αντιδράσεις τους δεν το ξέρουμε με δεδομένο ότι οι νέοι που δεν εισάγονται στα κρατικά ΑΕΙ τρέχουν σε άλλες χώρες  ξοδεύοντας ουκ ολίγους πόρους γι’ αυτό το σκοπό. Να υποθέσουμε ότι οι αντιδρώντες χρηματίζονται από τα ΑΕΙ της Κύπρου ή άλλων χωρών όπου καταφεύγουν οι νέοι που δεν εισάγονται στην χώρα μας τονώνοντας άλλες οικονομίες;

Θ.