Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μάθημα ευαισθησίας!

Δεν βγάζει μόνο καλούς τυροκόμους, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά περιζήτητοι σε όλη την Ελλάδα η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Παράλληλα, κάνει σ’ όλους μας και μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας με την απόφαση της διοίκησής της να διαθέσει σχεδόν δύο τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων για την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων και ατόμων. Πρόκειται για τυριά που δημιούργησαν οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής στο πλαίσιο των μαθημάτων τους. Και μη νομίσει κανείς ότι είναι κατώτερης ποιότητας εκείνων που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι εξαιρετικά τυριά και η στήλη το λέει μετά λόγου γνώσεως! Μπράβο λοιπόν στη Γαλακτοκομική. Η προσφορά της θα πιάσει σίγουρα τόπο…

Κ.Α.

Μια… οδύσσεια!

Μια… οδύσσεια βιώνει 14χρονος μαθητής που ζει στο χωριό Φλαμπουράρι του Ανατ. Ζαγορίου και αναγκάζεται να κάνει 56 χιλιόμετρα κάθε πρωί για να πάει στο σχολείο του στους Μηλιωτάδες. Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Αλέξανδρος Βλαχιώτης  φεύγει κάθε μέρα από το σπίτι περί τις 06:45, για να φτάσει σχολείο του στις 8:10 με πούλμαν και κάνει μια δύσκολη διαδρομή. Εξάλλου, κατεβαίνει για μαθήματα αγγλικών δύο φορές την εβδομάδα στα Γιάννενα. Στο χωριό είναι μόνος του, δεν έχει άλλα παιδιά, ενώ το όνειρό του είναι να γίνει δάσκαλος. Το πρόβλημα της ερήμωσης της υπαίθρου διογκώνεται και αυτοί οι λίγοι που παραμένουν σε μακρινά χωριά με τις οικογένειές τους είναι πραγματικά… ήρωες!

Ν.Γ.

Mπάνιο και πίτα… 

Οι χειμερινοί κολυμβητές Θεσπρωτίας έκαναν το μπάνιο τους στο Δρέπανο, έκοψαν και την βασιλόπιτα στην παραλία. Το χειμερινό κολύμπι είναι, όπως λένε εκείνοι, που επιδίδονται σ' αυτό, μια απόλαυση, που ταυτόχρονα ωφελεί και στην υγεία. Ο αριθμός των χειμερινών κολυμβητών στη Θεσπρωτία μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλος, ωστόσο δεν είναι και λίγοι αυτοί, που βουτούν στα κρύα νερά της θάλασσας. 

H.M.

Σπουδαία διάκριση…

Το σήμα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) για τους διεθνείς αγώνες του 2024 παρέλαβαν τη Δευτέρα οι διεθνείς Έλληνες διαιτητές, ανάμεσα τους και ο Γιαννιώτης διεθνής πλέον διαιτητής VAR Σπύρος Ζαμπαλάς. 

Ο συντοπίτης μας διαιτητής (αριστερά στη φωτό) είναι παράλληλα διαιτητής της Super League, ενώ σφυρίζει αγώνες χρόνια στο ερασιτεχνικό και σε εθνικές κατηγορίες. Μάλιστα, διεθνείς διαιτητές είναι άλλοι δυο Ηπειρώτες, ο Πρεβεζάνος Γ. Φίτσας στο ποδόσφαιρο άμμου και η Ειρ. Πιγγίου από τη Θεσπρωτία. Σπουδαίες διακρίσεις και για τους τρεις και ευχή να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται!

Ν.Γ.

Η… ανακάλυψη!

Ακούστε κάτι που είναι πραγματική είδηση: Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε τις λαϊκές στα Γιάννενα και είπαν να κάνουν μια περατζάδα να δουν ιδίοις όμμασι πώς λειτουργούν αυτές και για να τους δώσουν κουράγιο, υποσχόμενοι καλύτερες μέρες. Δύο πράγματα να σημειώσουμε: Πρώτα ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ έμαθαν ότι λειτουργεί λαϊκή στην Αγ. Μαρίνα και δεύτερον ότι σπεύδουν σ’ αυτές οι Γιαννιώτες να προμηθευτούν ζαρζαβατικά και οτιδήποτε άλλο σε χαμηλές τιμές. Το κλιμάκιο συνόδευε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, ο οποίος επίσης… μαθαίνει ότι υπάρχουν λαϊκές αγορές στα Γιάννενα!

Τ.

Θα γίνει ο κόμβος;

Εκείνος ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση της Λεωφόρου Στρ. Μακρυγιάννη με την Περιφερειακή Οδό θα ολοκληρωθεί άραγε κάποια στιγμή; Οι εργασίες μοιάζουν να έχουν σταματήσει. Στην καλύτερη περίπτωση, βλέπεις έναν εργάτη να δουλεύει στο σημείο αυτό. Στο μεταξύ, φανάρια δεν έχει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές από οχήματα σε ώρες αιχμής, ενώ λείπει και ο φωτισμός, κάτι που τα βράδια δημιουργεί κινδύνους. Μήπως λοιπόν να επισπευσθούν τα έργα στον κόμβο; Καλό θα ήταν…

Κ.

Λεφτά υπάρχουν;

Θα γίνει τελικά το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας αλλά μόλις εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι και πάντως πολύ λιγότεροι απ’ αυτούς που είχαν εξαγγελθεί παλιότερα, στους οποίους πίστευε ο Αλ. Καχριμάνης και το είχε κάνει σημαία. Η… εξαγγελία αυτή την φορά έρχεται από την υφυπουργό Μαρία Κεφάλα, η οποία με τη σειρά της πήρε διαβεβαίωση από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος όμως ήταν… πολύ τσιγγούνης διότι «δεν βγαίνουμε πέρα μωρ’ μάνα μ’». Έστω κι έτσι να δούμε κάτι να αρχίζει και το βέβαιο είναι ότι κάποτε θα ολοκληρωθεί. Μπορούν και δικαιούνται τα Γιάννενα να πρωτοπορούν στην τεχνολογική διακυβέρνηση.

Τ.

Παραιτείται…

Την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων έκανε γνωστή με σχετική του ανάρτηση ο Βασίλης Βράστος, ο οποίος συμπληρώνει ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις θητείες στον συγκεκριμένο συνδικαλιστικό χώρο. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, την φυσική και την πολιτική ηγεσία της Πυροσβεστικής, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δημάρχους, τα σωματεία και την Ομοσπονδία. Τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει μια τέτοια απόφαση δεν τους έκανε γνωστούς και μένει να φανεί ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Γ.