Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πόσο καιρό θέλει;

Σε ένα ζήτημα που τείνει να γίνει σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας, αυτό του πρώην Κλειστού της Ξιφασκίας, αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Τόνισε πως όλες οι απαιτούμενες μελέτες προχωρούν, ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Σ’ αυτό που δεν απάντησε ο Περιφερειάρχης είναι πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η ιστορία  και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το κλειστό, οι εγκαταστάσεις του οποίου παραμένουν στο αγρόκτημα του Κατσικά. Όπως και να έχει, αυτή η καθυστέρηση μόνο καλό δεν κάνει στην αθλητική ανάπτυξη μιας περιοχής που μετρά πολλά σωματεία σε όλα τα αθλήματα!

Ν.Γ.

Στον Πατριάρχη…

Στο Φανάρι, στη μήτρα της Ορθοδοξίας, βρέθηκε, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική-πολιτιστική επίσκεψη του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων στην Κων/πολη, η Υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα, όπως και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Η κ. Κεφάλα, ο Μητροπολίτης και οι σπουδαστές του ΙΕΚ συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όπως ανέφερε η υφυπουργός «είχαμε την ευκαιρία για μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για τα μείζονα ζητήματα της ανθρωπότητας και της Ορθοδοξίας». Για όλους τους Ορθοδόξους, αλλά ειδικά για τους Έλληνες, στην εποχή της πολυδιάστατης κρίσης, που ζούμε, ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι καθοριστικός για τη διάσωση της αξίας του ανθρώπου. 

Η.Μ.

Καμία φροντίδα!

Αποκαρδιωτική παραμένει η εικόνα που εμφανίζει το παλιό πολυκλαδικό στα Γιάννενα, με τις τσουκνίδες, τις πεταμένες καρέκλες, τα σπασμένα τζάμια, τις προπολεμικές μπασκέτες και το απέραντο σκουπιδομάνι να συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο σε σχολείο δεν παραπέμπει. Με αφορμή και πρόσφατο σχόλιο της στήλης οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» αναρωτιούνται γιατί ο Δήμος Ιωαννιτών με τα 100 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό, δεν μπορεί να φροντίσει να βαφτεί το πιο μεγάλο σε έκταση σχολικό συγκρότημα της πόλης. Αυτή η αποκαρδιωτική εικόνα δεν περιορίζεται μόνο εντός του σχολικού συγκροτήματος αλλά επεκτείνεται και στον περιβάλλοντα χώρο. Ο Δήμος οφείλει να πράξει τα αναμενόμενα…

Ν.Γ.

Επιτέλους, έλεγχοι!

Eπιτέλους, κάτι κινείται όσον αφορά στα αδέσποτα ζώα. Συγκεκριμένα, είδαμε προχθές κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας να ελέγχει ιδιοκτήτη σκύλων που τα είχε βγάλει βόλτα για να διαπιστώσει αν έχει κάνει τα προβλεπόμενα και κυρίως το τσιπάρισμά τους. Αντίστοιχοι έλεγχοι πληροφορούμαστε πως έγιναν και τις περασμένες ημέρες στην παραλίμνιο. Είναι πολύ σημαντική ενέργεια καταρχήν ο έλεγχος στα δεσποζόμενα ζώα για να μειωθούν τα αδέσποτα. Όταν ο κάθε ιδιοκτήτης ξέρει ότι θα ελεγχθεί και, αν δεν τα έχει τσιπάρει, θα πληρώσει πρόστιμο, θα φροντίσει να τηρήσει τον νόμο. Κάπως έτσι, δύσκολα ένα σκυλί συντροφιάς θα καταλήξει παραμελημένο στους δρόμους!

Κ.Α.

Θα ξανασκαφτεί;

Κάθε φορά που βλέπουμε να σκάβεται ένας κεντρικός δρόμος στα Γιάννενα για να ασφαλτοστρωθεί (στη φωτό η Χαρ. Τρικούπη) μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό η ΔΕΔΑ και το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που πρόκειται να φτιάξει στην πόλη μας. Για να περάσουν οι αγωγοί, αναγκαστικά θα σκαφτούν αρκετοί δρόμοι. Υπάρχει άραγε κάποιου είδους συνεννόηση του Δήμου με την Επιχείρηση ώστε σε οδούς που ασφαλτοστρώνονται αυτή την περίοδο να περνούν και αγωγοί αερίου ή θα δούμε τους επόμενους μήνες να ξαναμπαίνουν τρυπάνια στο κέντρο; Για φαντάσου να ξανασκαφτεί η Χαρ. Τρικούπη ή η Αβέρωφ για φυσικό αέριο. Διόλου απίθανο!

Κ.

Σαφείς αποστάσεις…

Τριγμούς προκάλεσε στην Ιεραρχία η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τη διαδικασία της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του προκαθήμενου της ελλαδικής εκκλησίας κράτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα, ανέφερε πως η Σύνοδος άλλα συμφώνησε να πράξει και όχι να βγαίνει κάθε Ιεράρχης και να λέει την άποψή του. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια άναψε φωτιές ακόμη και στους κόλπους της εκκλησίας, ενώ το όλο ζήτημα έχει κουράσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα ζητήματα.

Γ.

Δεν τα… κυνήγησε!

Ως αντιπολίτευση ο Κώστας Μπάρκας έχει τρομερές ιδέες για έργα και παρεμβάσεις στον Νομό Πρέβεζας. Ιδέες τις οποίες ως κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών δεν θυμόμαστε να «κυνήγησε» με τον ίδιο ζήλο που το κάνει σήμερα. Αυτή τη φορά, με αφορμή την παράδοση και του τελευταίου τμήματος της Αμβρακίας Οδού, η οποία στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σχεδόν καθόλου ως έργο, «ανακάλυψε» ότι είναι… τυφλή και πρέπει να επεκταθεί περιλαμβάνοντας το «ρημαγμένο» οδικό δίκτυο του Ν. Πρέβεζας! Δεν ξέρουμε αν είναι τυφλός δρόμος η Αμβρακία. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι με τον νέο άξονα η πόλη της Πρέβεζας αποκτά ταχύτερη, πιο άνετη και πιο ασφαλή πρόσβαση στην Ιόνια Οδό… Τόσο απλά!

Κ.

Ψηλά ο πήχης…

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος έβαλε ψηλά τον πήχη για την Ήπειρο ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών. Δήλωσε πεπεισμένος πως τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας σε Ήπειρο γενικότερα και Πρέβεζα ειδικότερα θα είναι πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Να υπενθυμίσουμε πως στην Π.Ε. Πρέβεζας, η Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου συγκέντρωσε ποσοστό 41,58%. Θεμιτό είναι να έχει προσδοκίες το κυβερνών κόμμα για τις επικείμενες εκλογές και να αγωνιά για τα ποσοστά του, ωστόσο περισσότερο πρέπει να αγωνιά για το πώς θα επιλύσει τα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία!

Γ.