Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Η μόνη λύση…

 Ορθότατη η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να διεξαχθούν διαδικτυακά οι εξετάσεις ώστε να μην χαθεί το χειμερινό εξάμηνο για τους φοιτητές του ιδρύματος, το οποίο χωρίς εξεταστική κινδυνεύει. Οι καταλήψεις στα περισσότερα Τμήματα συνεχίζονται, οπότε άλλη λύση δεν υπάρχει για όσους δεν θέλουν να πάνε πίσω στις σπουδές τους. Να σημειωθεί ότι εφόσον αποφάσισε έτσι η Σύγκλητος, οι Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν ανεξαρτήτως του τι άποψη έχουν οι γενικές τους συνελεύσεις, αφού εκείνη είναι το πλέον αρμόδιο για τέτοια θέματα όργανο του ιδρύματος…

Κ.Α.

Η δουλειά ανταμείβεται!

 Ακλόνητος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΩΔΩΝΗ παραμένει ο Μιχάλης Παναγιωτάκης και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι νέοι μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας προφανώς αναγνώρισαν τις σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει και τα αποτελέσματα που επέφερε από το 2013 που ανέλαβε ως Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παναγιωτάκης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εκσυγχρόνισε την Ηπειρώτικη εταιρία με στοχευμένες κινήσεις. Με σκληρή δουλειά, προσηλωμένος στην ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ, με λανσάρισμα νέων προϊόντων και μάλιστα καινοτόμων όπως τα σνακ από φέτα αλλά και τα νέα φυτικά προϊόντα, κατάφερε να τη μετατρέψει σε μία από τις κυρίαρχες του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις εξαγωγές. Χάρη δε στα θεαματικά οικονομικά αποτελέσματα αυξήθηκαν και οι θέσεις εργασίας από 280 το 2013 σε 500 σήμερα. Να λοιπόν που η δουλειά και το έργο ανταμείβονται…

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση…

 Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Ανακύκλωση και βιώσιμη ανάπτυξη: Οι στόχοι της Ελλάδας μέχρι το 2030» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στα Γιάννενα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ Βαγγέλης Καραμίντζιος και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου. Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν οι στόχοι που έχει θέσει η Ελλάδα έως το 2030 στον τομέα της ανακύκλωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίοι αντανακλούν τη δέσμευση της χώρας για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προώθηση μιας βιώσιμης οικονομίας. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι αναφορές υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε μια περίοδο όπου η κατάσταση και στο τοπικό ίδρυμα παραμένει τεταμένη!

Ν.Γ. 

Παρέδωσαν μπάλες!

 H ομάδα των Vikos Φalcons Ιωαννίνων βοηθώντας την ανάπτυξη του αθλήματος που υπηρετεί, προχώρησε σε δωρεά προς τη διοργανώτρια αρχή του σχολικού πρωταθλήματος, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της ομάδας παρέδωσε από μία μπάλα μπάσκετ σε όλα τα λύκεια που συμμετέχουν στους σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης μαθητών και μαθητριών του Νομού Ιωαννίνων. Η γιαννιώτικη ομάδα θα μοιράσει, επίσης, προσκλήσεις για τους εντός έδρας αγώνες σε μαθητές που είναι μέλη σχολικών ομάδων Μπάσκετ. Αν μη τι άλλο, μια σπουδαία πρωτοβουλία από τον Βίκο που στηρίζει στη πράξη το σχολικό πρωτάθλημα της πόλης!

Ν.Γ.

Άλλο η Αμβρακία!

 Μπορεί με την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού η Πρέβεζα να αποκτά μία ασφαλή οδική πρόσβαση στην Ιόνια μέσω Αμφιλοχίας, όμως το αίτημα για τη σύνδεση της γειτονικής πόλης με τον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου Φιλιππιάδας παραμένει. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό! Η σύνδεση μέσω Φιλιππιάδας έχει άλλα οφέλη για την περιοχή της Πρέβεζας, αφού είναι πολύ πιο άμεση και θα της δώσει άλλη αναπτυξιακή ώθηση. Οπότε, μην διανοηθεί το υπουργείο Υποδομών να επικαλεστεί την Αμβρακία για να αφήσει το συγκεκριμένο έργο στην απ’ έξω! 

Κ. 

Πήρε γεύση!

 Γεύση από στράτευμα πήγε να πάρει ο Στέφ. Κασσελάκης, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Πενταγώνου. Αυτή η επίσκεψη έγινε λίγο μετά τα καλά νέα που έχουν φτάσει στο στράτευμα και γενικά στο γραφείο του πρωθυπουργού, περί απόκτησης πανοπλίας σε αέρα και θάλασσα εκ μέρους των ΗΠΑ. Η επίσκεψη που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα του βγήκε σε καλό, αφού ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας, του απένειμε ειδική πλακέτα αναμνηστική ως να είχε επιστρέψει από μάχες στο μέτωπο! Τον κυρ Στέφανο συνόδευε ο μπαρουτοκαπνισμένος πρώην ναύαρχος Αποστολάκης, που συμπεριφέρεται ως να τον έχει υιοθετήσει!

Τ.

Πάει για πρόεδρος;

Φωτιές άναψε στο αυτοδιοικητικό σκηνικό η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να εκλεγεί ως ένα από τρία προτεινόμενα από την ίδια μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ η Τατιάνα Καλογιάννη. Μάλιστα, αυτή η κίνηση έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» έχει ασχοληθεί με την διαχείριση των απορριμμάτων ως αντιπεριφερειάρχης, ενώ αυτό που μένει να φανεί είναι αν διεκδικήσει και την προεδρία του Οργανισμού. Όπως και να έχει, η κίνηση αυτή του Δημάρχου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης που βλέπουν ανίερες συμμαχίες!

Α.

Γιατί τόση επιμονή;

 Επιμένουν κάποιοι «φοιτητές» στο θέμα της ίδρυσης και μη κρατικών ΑΕΙ και στη χώρα μας. Γιατί ενοχλούνται; Εκείνοι φοιτούν σε Δημόσια ΑΕΙ και κάποια στιγμή ανάλογα με την προσπάθεια που καταβάλουν θα αποφοιτήσουν. Αν παράλληλα λειτουργούν και ιδιωτικά ΑΕΙ τι θα χάσουν οι απόφοιτοι των Δημοσίων; Από το εξωτερικό δεν καταφθάνουν κάθε χρόνο απόφοιτοι ξένων ΑΕΙ; Ανεξήγητοι οι λόγοι της εμμονικής τους στάσης που αφήνει πολλά ερωτηματικά. Εκτός και αν αυτή η διαμάχη παραπέμπει σε πόλεμο συμφερόντων! Εκείνοι που υποκινούν την αναστάτωση κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν…

ΜΑΤ