Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Εύστοχη επισήμανση…

Κάλεσμα στους πολίτες, ηλικίας 18 έως 65 ετών, να στελεχώσουν το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, απευθύνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου. Με αφορμή την πρόσκληση αυτή, αναγνώστης προτείνει την διεύρυνση του ορίου ηλικίας, καθώς –όπως εύστοχα επισημαίνει– οι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται στα 67, ενώ και αρκετοί πάνω και από αυτό το όριο ανήκουν στον πολιτικό κόσμο που μας διοικεί! Γιατί λοιπόν να μην διευρυνθεί το ηλικιακό όριο και η επιλογή να γίνεται ανάλογα με την ικανότητα του εθελοντή; «Η εμπειρία πολλών ατόμων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι αναγκαία και δεν πρέπει να μπει στα συρτάρια», τονίζει ο συμπολίτης μας και οι υπεύθυνοι ας το δουν!

Ε.Κ.

Ανακαινίζεται η «Όαση»!

Εργοτάξιο είναι αυτό το διάστημα η «Όαση», καθώς εντείνονται οι εργασίες ανακαίνισής της. Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά την συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ΔΗΑΝΕΤΑΙ του εκμισθωτή για παράταση της σύμβασης, όπως προβλεπόταν από τον αρχικό διαγωνισμό. Ένα τμήμα του καταστήματος θα συνδυάσει τις ανάγκες της σύγχρονης εστίασης με την παράδοση της περιοχής. Ευχή όλων οι εργασίες σε ένα από τα καταστήματα «σήμα- κατατεθέν» της πόλης, να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και οι πολίτες να απολαμβάνουν και εκεί καθημερινά τον καφέ τους!

Ν.Γ.

Ανανεώθηκαν οι διαγραμμίσεις

Στο δρόμο από Ηγουμενίτσα προς Φιλιάτες, από τη διασταύρωση του Παραποτάμου και μετά, και ειδικότερα σε ορισμένα σημεία, ανανεώθηκαν οι διαγραμμίσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι ένας δρόμος με αυξημένη κίνηση, καθώς στην κωμόπολη των Φιλιατών υπάρχει το Νοσοκομείο, αλλά και το στρατόπεδο. Γι' αυτό χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. 

Η.Μ.

Στο γάμο του Πύρρου Δήμα...

 Συνδεόμενος με φιλία μαζί του, ο δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, ήταν προσκεκλημένος και κατά συνέπεια «παρών» στο γάμο του χρυσού Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα με την Αφροδίτη Σκαφίδα. Οι προσκεκλημένοι δεν ήταν πάρα πολλοί, καθώς ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, με συγγενικά και αγαπημένα πρόσωπα του Πύρρου και της Αφροδίτης, που ήθελαν να τους έχουν δίπλα τους σ' αυτή τη χαρούμενη στιγμή της ζωής τους. Ανάμεσα, λοιπόν, στα φιλικά πρόσωπα του ζευγαριού, που μοιράστηκε τη χαρά τους, ήταν και ο κ. Ντάνης. Ο Πύρρος Δήμας, εκτός από το ότι υπήρξε κορυφαίος αθλητής, είναι ένα άτομο με ήθος και με πολλές ευαισθησίες, ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πατριωτικές.

Η.Μ. 

Έχει απ’ όλα!

«Η ΝΔ είναι κόμμα και συντηρητικό και προοδευτικό και κεντρώο. Όλα αυτά με εκφράζουν και γι’ αυτό βρίσκομαι σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο». Αυτά και πολλά άλλα, είπε η νέα μεταγραφή στη ΝΔ, προερχόμενη από ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου σε τηλεοπτική συνέντευξη. Φυσικά, έπλεξε και το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο συνεργάστηκε στην περίοδο της συγκυβέρνησης και ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος, σε σχέση με ότι άλλο υπάρχει στην αντιπολίτευση. Τύφλα να έχουν οι Νεοδημοκράτες…

Τ.

Οι εξηγήσεις…

Επί ένα τέταρτο ο Αλ. Καχριμάνης εξηγούσε στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα το πρωί πως γίνεται η απάτη με την εισαγωγή γάλακτος, το οποίο αφού μπει σε «κολυμπήθρα» βαπτίζεται ελληνικό και από αυτό παράγονται προϊόντα ΠΟΠ. «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους για να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία πλήττουν τους Έλληνες παραγωγούς», είπε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Τ.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση!

Μπορεί με πρόσφατη ανακοίνωση, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν προχωρήσουν στη διενέργεια της ψηφιακής εξεταστικής, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα όλα τα τμήματα του ανώτατου τοπικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, τη στιγμή που σχεδόν όλα τελούν υπό κατάληψη. Ορισμένα τμήματα δεν έχουν αναρτήσει ακόμη τα προγράμματα για τις διαδικτυακές εξετάσεις. Το θετικό είναι ότι η απόφαση της Συγκλήτου έχει υποχρεωτική ισχύ, αλλά όσο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, παρατείνεται η αγωνία των φοιτητών!

Γ.

Στο έλεος των βανδάλων!

 Απογοητευτική και άκρως ντροπιαστική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο πάρκο Κατσάρη και σε άλλα σημεία της πόλης με τα βανδαλισμένα και ακρωτηριασμένα γλυπτά. Όπως επισημαίνουν σχετικά οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα δεκάδες υπέροχα -και ευρηματικά- γλυπτά, με τα οποία ο Θεόδωρος Παπαγιάννης διακόσμησε την είσοδο του χωριού του στο Ελληνικό. Όσο για τα βανδαλισμένα γλυπτά, πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις και οι ποινές στους δράστες να είναι αυστηρές. Γιατί ο βανδαλισμός έργων Τέχνης είναι βαρβαρότητα!

Γ.