Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μεγάλη η οικογένεια!

Όχι μία, αλλά δύο πίτες για τη νέα χρονιά έκοψε η «Πίνδος». Η μία εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους εργαζόμενους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, η άλλη στους συνεταιριστές του. Είναι τόσο μεγάλη η οικογένεια της «Πίνδος» που για να χωρέσουν όλοι σε μία τελετή θα έπρεπε να νοικιάσουν… γήπεδο! Οπότε χωρίστηκαν. «Η μεγάλη οικογένεια της ‘Πίνδου’, όλοι μαζί ενωμένοι ατενίζουμε το μέλλον με όραμα, αισιοδοξία, πάθος, θάρρος, μεράκι και τόλμη», είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Δημητρίου στους συνεταιριστές – παραγωγούς του Πτηνοτροφικού. Εμείς να ευχηθούμε η οικογένεια της «Πίνδου» να μεγαλώσει κι άλλο τη νέα χρονιά και οι σχεδιασμοί της να ευοδωθούν. (Στη φωτό ο Ανδρέας Δημητρίου και ο Γενικός Δ/ντής του Συνεταιρισμού Λάζαρος Τσακανίκας κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση).

Κ.Α.

Χρήσιμη συνάντηση…

Την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά με τον Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Χριστόφορο Μπόκα (φωτό), νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας - Νήσων είχαμε οι Γιαννιώτες δημοσιογράφοι μετά από πρόσκλησή του. Στη συνάντηση γνωριμίας παραβρέθηκε επίσης ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου Κων/νος Τσιώπος και άλλα στελέχη του Σώματος και συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας της Πυροσβεστικής με τα τοπικά ΜΜΕ ώστε τα τελευταία να παρέχουν και έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση στους πολίτες για θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έχουν συνηθίσει τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι Αρχών σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αν και μπορούν να λειτουργήσουν προς το συμφέρον όλων μας, ειδικά δε των πολιτών!

Κ.Α.

Η πραγματικότητα…

20.000 Έλληνες φοιτητές, που επέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις φοιτούν στα ΑΕΙ μόνο της Κύπρου… Ο αριθμός θα είναι τρομακτικός αν μετρήσουμε και τους άλλους που φοιτούν στα ΑΕΙ της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Αμερικής… Όσο για το συνάλλαγμα που «εξάγεται» ας μην γίνεται λόγος… Κατά τα άλλα μας ενοχλεί η ίδρυση και ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας, που θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα των νέων αφού θα σπουδάζουν στον τόπο τους, αναγνωρίζοντας με εξετάσεις τα πτυχία τους όταν αποφοιτούν και το συνάλλαγμα θα μένει εδώ. Αν ξέραμε ποιοι προκαλούν τις αντιδράσεις στον τόπο μας, θα αντιλαμβανόμαστε ποια συμφέροντα υπερασπίζονται. Ο «ξεσηκωμός» κάτι κρύβει…

Θ.Β.

Ξανά στην Ήπειρο!

 Επίσκεψη σε Λευκάδα, Άρτα και Πρέβεζα θα πραγματοποιήσει το καλοκαίρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την είδηση έκανε γνωστή ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος κατά τη διάρκεια κοπής της βασιλόπιτας του Δήμου Αρταίων. Στις 28, 29 και 30 Ιουνίου θα βρεθεί πρώτα στην Πρέβεζα και μετά την Άρτα. Υπενθυμίζεται πως ο πατριάρχης είχε βρεθεί στα Γιάννενα τον Ιούλιο του 2022, με αφορμή την τελετή των θυρανοιξίων του Ναού του Αγίου Παϊσίου, ενώ είχε αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννίνων. Τότε μάλιστα η Μητρόπολη είχε ναυλώσει ακόμη και πούλμαν για να μεταφέρει τους πιστούς στον Ναό ώστε να τύχει θερμής υποδοχής ο Πατριάρχης! Να λοιπόν που δύο καλοκαίρια μετά επιστρέφει επί ηπειρωτικού εδάφους!

Ν.Γ.

«Πάγωσε» το πρότζεκτ;

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού, στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα, ενώ τον Μάιο του 2021 ο τότε υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι «σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Κέντρου». Το ζήτημα έφερε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, ζητώντας να μάθει από το αρμόδιο υπουργείο αν προτίθεται να υλοποιήσει τη δέσμευση Αυγενάκη. Οπωσδήποτε η δημιουργία του κέντρου θα έδινε άλλη πνοή στην περιοχή, θα αναβάθμιζε τον ορεινό και παράλληλα αθλητικό τουρισμό και οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν απαντήσεις αν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα!

Γ.

 Μπρος - πίσω…

 Τι κάνουμε έτσι οι Γιαννιώτες όταν πιάνουμε τιμόνι; Τι μας ωθεί να φερόμαστε με τέτοιο τρόπο; Εξηγούμαστε: Η Οπλαρχηγού Πουτέτση στο Στάδιο παραμένει κλειστή αυτές τις μέρες για τα οχήματα, αφού λόγω εργασιών στη Χαρ. Τρικούπη είναι «τυφλή», δηλαδή δεν έχει οδική διέξοδο. Πήγε όμως κάποιος έξυπνος χθες πριν το μεσημέρι και μετακίνησε την απαγορευτική πινακίδα στο πλάι του δρόμου. Άρχισαν λοιπόν να μπαίνουν οχήματα αγνοώντας την ύπαρξή της. Αποτέλεσμα; Να φτάνουν ως ένα σημείο και μετά να βγαίνουν από την Πουτέτση με όπισθεν. Την πινακίδα ας πούμε ότι δεν την είδαν. Δεν ξέρουν όμως, αφού κινούνται στο κέντρο, ότι η Χαρ. Τρικούπη είναι κλειστή αυτό το διάστημα λόγω εργασιών; Από άλλον… πλανήτη έρχονται; 

Κ.

Πρωτογονισμός!..

 Μια μικρή χωματερή δημιουργήθηκε στην Εθνική Οδό από το Ελληνικό προς τη Μονή της Τσούκας. Όπως σημειώνουν σχετικά οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» ανάμεσα στα γλυπτά που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, υπάρχουν πεταμένα πάσης φύσεως υλικά που δημιουργούν ένα σκουπιδότοπο. Παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχει μια πρόχειρη «πινακίδα» από τον Δήμο που γνωστοποιεί ότι μόνο ξύλα επιτρέπεται να αφεθούν στον χώρο, κάτι τέτοιο δεν τηρείται. Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει αυτό που επισημαίνουν οι «Σκεπτόμενοι», δηλαδή από τη μια πολιτισμός κι από την άλλη …πρωτογονισμός!

Γ.

Καλή δουλειά…

 Συνήθως γράφουμε σ’ αυτήν εδώ τη στήλη τα κακώς κείμενα στην πόλη, σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ., όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τα καλά! Για παράδειγμα, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει την καλή δουλειά που κάνουν οι υπάλληλοι στο γραφείο Μητρώου και στο Πρωτόκολλο του κεντρικού υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων. Όχι μόνο εξυπηρετούν τον ασφαλισμένο αλλά το κάνουν με ευγένεια (δεν είναι πάντα αυτονόητο αυτό) και δεν κουράζονται να καθοδηγούν τους πολίτες που δυσκολεύονται στις συναλλαγές τους. Είπαμε, να λέγονται και τα καλά!

Κ.