Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κλίμα ερήμωσης… 

Από τη σχολική χρονιά 2022-2023 έκλεισε και το Γυμνάσιο Βροσίνας, λόγω έλλειψης μαθητών. Το γεγονός αυτό δείχνει την ερήμωση, που βιώνει η περιοχή, που ούτως ή άλλως, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Εγνατίας οδού δέχθηκε καθοριστικό πλήγμα. Χρειάζονται, για να μην αποτελέσει νεκρή ζώνη, ουσιαστικές παρεμβάσεις, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, όπως η τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση του Καλαμά με ήπιο τρόπο, η προβολή του αρχαιολογικού πάρκου της Οσδίνας, η αξιοποίηση των θρησκευτικών μνημείων κ.λπ. Η ύπαρξη Κέντρου Υγείας στον Βουτσαρά, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά, αποτελεί έναν πνεύμονα ζωντάνιας, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να αναστρέψει το κλίμα ερήμωσης.   

Η.Μ.

Δωρεάν το καφεδάκι!

Δωρεάν θα πίνουν στο εξής το καφεδάκι τους τα μέλη των ΚΑΠΗ στα Γιάννενα, καθώς με χθεσινή απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής καταργείται η χρέωση των 50 λεπτών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Βέβαια, οι ηλικιωμένοι πληρώνουν μία ετήσια συνδρομή, η οποία θα αυξηθεί, όμως το ποσό της διαφοράς είναι αμελητέο, αφού από τα 10 ευρώ θα πάει στα 15! Πάντως, από την Επιτροπή δεν διευκρινίστηκε πόσους… καφέδες δικαιούνται ημερησίως τα μέλη των ΚΑΠΗ. Η απόφασή της, ωστόσο, είναι ορθή…

Κ.Α.

Πόλος… αποστροφής!

Μια εικόνα εγκατάλειψης αντικρίζει κανείς στο γεφύρι του Αράχθου και στον περιβάλλοντα χώρο στη γέφυρα του Τσιμόβου προς Πετροβούνι. Όπως επισημαίνουν με ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι πολίτες», το ξύλινο μπαλκόνι που πρόσφερε θέα στο ποτάμι και την κομμένη γέφυρα έχει διαλυθεί, το μικρό κτίσμα βανδαλίστηκε, ενώ ο ο χείμαρρος που θα μπορούσε να διαθέτει ένα όμορφο μονοπάτι προς τον μικρό καταρράκτη είναι γεμάτος πεσμένα δέντρα και σκουπιδαριό. Πραγματικά είναι στενάχωρο να έχει εγκαταλειφθεί από τους αρμόδιους φορείς ένα όμορφο φυσικό τοπίο που θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες!

Ν.Γ.

Έρχεται Θεσπρωτία!

Την ερχόμενη Κυριακή στις 12.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Angelika Pallas» στην Ηγουμενίτσα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας της Ν.Δ.. Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η ομιλία του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Στην εκδήλωση αυτή, όπως και στη πίτα της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, αναμένεται να βρεθούν στελέχη και μέλη της Ν.Δ. απ’ όλη την Ήπειρο, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να συνομιλήσουν με ένα από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης!

Ν.Γ.

Δεν έκαναν απογραφή;

«Λαβράκι» έβγαλε ο Μάκης Χρυσοστόμου ανακαλύπτοντας τη συστηματική κλοπή καυσίμων και άλλων υλικών στο Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών. Η υπόθεση, όπως διαπιστώθηκε, μετράει 13 – 14 χρόνια. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι μέχρι τώρα δεν γίνονταν κάποιος έλεγχος ή απογραφή υλικών στο Εργοτάξιο. Αλλιώς τόσο καιρό κάποιος αρμόδιος θα είχε αντιληφθεί ότι κάτι… περίεργο συμβαίνει! Πάντως, καλό θα ήταν στο εξής να καθιερωθούν τακτικοί έλεγχοι, γιατί αυτά που κάποιοι κλέβουν κάποιοι άλλοι, δηλαδή οι πολίτες, τα πληρώνουν! Εννοείται ότι χρειάζεται και φύλαξη!

Κ. 

Απουσιάζουν…

 Στη μάχη των εκλογών για τη διεκδίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου μπαίνει σήμερα το κεντροαριστερό σχήμα της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», το ψηφοδέλτιο της οποίας αποτελείται από έξι δημάρχους και δέκα δημοτικούς συμβούλους. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της παράταξης Παπαγεωργίου από το συγκεκριμένο σχήμα, αν και το πιο πιθανό είναι να μη δέχτηκε πρόταση από τον Θωμά Μπέγκα. Άλλωστε, η εδώ και χρόνια αντιπαράθεση των δυο δημοτικών παρατάξεων δεν δύναται να γεφυρώσει το χάσμα ούτε ενόψει των εκλογών της ΠΕΔ. Στην παράταξη Παπαγεωργίου επικεντρώνονται μόνο στο ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών.

Γ.

Μόνο με κάμερες…

Δεν πρόκειται να μπει φρένο ποτέ στους βανδάλους που μπαίνουν βράδια στις παιδικές χαρές του Δήμου και προκαλούν φθορές όπως έγινε σ’ αυτή του μικρού πάρκου της Πουτέτση. Το σίγουρο είναι ότι με εκκλήσεις από πλευράς του Δήμου δεν θα λυθεί το θέμα. Μόνη λύση είναι να τοποθετηθούν κάμερες στους χώρους, οι οποίες να τίθενται σε λειτουργία τις ώρες που δεν λειτουργούν οι παιδικές χαρές. Τα βράδια δεν προκύπτει νομικό πρόβλημα από τη λειτουργία καμερών. Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση την ώρα που παίζουν παιδιά στους παιδότοπους. Όμως οι βανδαλισμοί δεν λαμβάνουν χώρα τότε…

Κ.

Έμειναν στον… Ανδρέα!

 Δράση για την ακρίβεια πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, μέλη της οποίας περιόδευσαν μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Τσίμαρη στην Δ.Ε. Παμβώτιδας και στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου. Σε κάποιο από τους σταθμούς της περιοδείας τους, ένα μέλος - φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ τους έδειξε την κάρτα μέλους από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορεί να πέρασαν δεκαετίες από τότε που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε στη πολιτική ζωή της χώρας, ωστόσο ακόμα υπάρχουν νοσταλγοί του στα Γιάννενα, οι οποίοι διατηρούν τα ενθύμια εκείνης της εποχής ως κόρη οφθαλμού.