Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει συντονισμό…

 Η στήλη το έχει ξαναγράψει αλλά επανέρχεται με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις στελεχών της Italgas, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΔΑ ότι μέσα στο 2024 θα γίνει δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στα Γιάννενα όπως εξάλλου και σε άλλες πόλεις. Το δίκτυο απαιτεί σκάψιμο δρόμων για να περάσουν αγωγοί. Έχει συνεννοηθεί κάποιος αρμόδιος από τον Δήμο με τις εταιρίες αυτές για το ποιοι δρόμοι θα σκαφτούν; Όχι τίποτε άλλο, αυτό το διάστημα γίνονται έργα σε πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο. Είναι κρίμα σε λίγους μήνες να μπουν ξανά τρυπάνια στους  συγκεκριμένους δρόμους. Με έναν συντονισμό των εμπλεκομένων θα αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα!

Κ.Α.

Χειρίζεται άψογα… 

 Εξαιρετικά τα καταφέρνει ο Κων/νος Ντιναλέξης ως ασκών χρέη διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά την αποχώρηση του Ν. Κατσακιώρη. Απ’ όσα φτάνουν στα αυτιά της στήλης διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα του Π.Γ.Ν.Ι., σε μία περίοδο κρίσιμη μάλιστα για το ίδρυμα, καθώς τρέχουν και αρκετά έργα. Με άλλα λόγια, ο κ. Ντιναλέξης είναι ό,τι πρέπει και για κανονικός διοικητής του Πανεπιστημιακού. Ξέρουμε ότι έχουν ξεκινήσει συγκεκριμένες διαδικασίες για την επιλογή νέων διοικητών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά το σωστό να λέγεται…

Κ.Α.

Δεν πάει άλλο!

Πώς θα απαλλαγούμε από τα «συνθήματα» στους τοίχους και σε κάθε άλλη επιφάνεια; Δεν τολμάει νοικοκύρης να βάψει τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού του και αμέσως οι ανάγωγοι πιάνουν «δουλειά»! Δεν σέβονται τίποτε… Κι από την άλλη η βία! Βία στα σχολεία, βία στη γειτονιά, βία στους δρόμους… Φταίει μόνο η οικογένεια; Φταίει το σχολείο; Να περιμένουμε τα χειρότερα;

Θ.Β.

Ας παραδειγματιστούν!

 Πολλές είναι οι περιπτώσεις που η στήλη έχει ασχοληθεί με τα θέματα που άπτονται της διαχείρισης της καθημερινότητας, επισημαίνοντας την κακή εικόνα που αντικρίζει κανείς στο κέντρο της πόλης με τα σκουπίδια, την αφισορύπανση, τις μουτζούρες σε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους και πάει λέγοντας. Πηγαίνοντας κανείς σε άλλες επαρχιακές πόλεις θα διαπιστώσει ότι σε πολλά ζητήματα είναι ένα βήμα μπροστά από τα Γιάννενα. Στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, απέναντι από το προσεγμένο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου υπάρχει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι, σε αντίθεση με αυτό που υπήρχε κάποτε στη δική μας πλατεία και ήταν σε μαύρο χάλι. Όσο για τον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Ιωαννίνων που παρουσιάζει μια κάκιστη εικόνα, ας παραδειγματιστούν οι υπεύθυνοι από δημαρχεία όπως εκείνο της Λαμίας!

Ν.Γ.

Ο αληθινός νικητής!

 Δεν ήταν νίκη της κεντροαριστερής παράταξης η προχθεσινή στις εκλογές για την ΠΕΔ Ηπείρου. Κατά την άποψή μας ο απερχόμενος Πρόεδρός της Χρήστος Ντακαλέτσης ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Κι αυτό επειδή κατάφερε, καθώς η κεντροδεξιά παράταξη του «έκλεισε την πόρτα», να κατέβει μόνος του υποψήφιος και να πάρει 13 σταυρούς, δηλαδή ποσοστό 10% του συνόλου των εκλεκτόρων! Δεν είναι μικρό πράγμα… Γι’ αυτό λοιπόν χθες ο ίδιος, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Βίκυ Μιχέλη, δήλωσε δικαιωμένος για το αποτέλεσμα. Ο κ. Ντακαλέτσης σχολίασε και τον αποκλεισμό του από τoν κεντροδεξιό συνδυασμό λέγοντας τα εξής: «Κάποιοι επέλεξαν αντί της ευθείας οδού,  την τεθλασμένη για να φτάσουμε εδώ. Εγώ δεν είχα άλλο δρόμο προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου που κινδύνευε»! 

Κ.

Τα πανηγύρια!

 Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν την καταμέτρηση στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης της ΠΕΔ Ηπείρου τα μέλη των δύο αντίπαλων παρατάξεων. Η εκλογική αναμέτρηση εξελίχθηκε σε… θρίλερ, καθώς ο κεντροαριστερός σχηματισμός βγήκε πρώτος με μία ψήφο διαφορά και καθ’ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης τα συναισθήματα στα δυο στρατόπεδα εναλάσσονταν. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Εφορευτική Επιτροπή οι νικητές ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους, ενώ παγωμάρα καταγράφηκε στην παράταξη που έχασε οριακά τις εκλογές. Πρόκειται, πάντως, για μια εκλογική διαδικασία που θα έχουν να τη θυμούνται όσοι την έζησαν από κοντά!

Γ.

Διαφορετικές εκτιμήσεις…

Διαφορετικές εκτιμήσεις εξέφρασαν για την εκλογική επίδοση του Χρ. Ντακαλέτση δύο εκ των πρωταγωνιστών της προχθεσινής διαδικασίας στην ΠΕΔ Ηπείρου. Ο μεν Θωμάς Μπέγκας ανέφερε, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, ότι προφανώς οι συνάδελφοι του απερχόμενου Προέδρου της ΠΕΔ εκτίμησαν το έργο του την προηγούμενη πενταετία και τον ψήφισαν. Ο δε Μιχάλης Πλιάκος είπε πως στράφηκαν στον κ. Ντακαλέτση «κάποιοι οι οποίοι δεν ήθελαν με τίποτα να ψηφίσουν το δικό μας ψηφοδέλτιο». Διαλέγει κανείς και παίρνει…

Κ.

H πρωτιά…

 Πρώτη σε σταυρούς με την παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί Ηπείρου» που πρόσκειται στην κεντροδεξιά βγήκε η Ελένη Ακονίδου. Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Παπαγεωργίου μιμήθηκε το παράδειγμα του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα, ο οποίος το 2019 κατέβηκε στις εκλογές με το κεντροδεξιό σχήμα. Όπως εξάλλου είχε γράψει η στήλη, είχε προκαλέσει αίσθηση η μη συμμετοχή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» στο κεντροαριστερό σχήμα. Πάντως, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» στην οποία συνυπάρχουν στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με την κ. Ακονίδου πως είναι κάτι σαν… ουράνιο τόξο!

Γ.