Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ξεκάθαρη στάση…

Αξιοπρεπή στάση κράτησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές των Ιωαννίνων στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Ο Κώστας Τασούλας «έγραψε» στην ομιλία του επί του θέματος. Όπως είπε, ως συντηρητικός πολιτικός που είναι, ψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί αφορά έναν συντηρητικό θεσμό, αυτόν του γάμου και θέλει να εντάσσονται όλοι στο πλαίσιό του. Η Μαρία Κεφάλα, από την άλλη, η οποία εξαρχής είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το συγκεκριμένο σ/ν, επέλεξε να απέχει της συνεδρίασης ακολουθώντας τη σχετική σύσταση του Πρωθυπουργού. Ξεκάθαρα πράγματα…

Κ.Α.

Κανονικά το Μαθηματικό!

 Υπό κατάληψη τελούν πάνω από ένα μήνα σχεδόν όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι φοιτητές που αντιδρούν στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι σχολές παραμένουν κλειστές με αποτέλεσμα οι εξετάσεις για το χειμερινό εξάμηνο να γίνονται διαδικτυακά. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το Μαθηματικό Ιωαννίνων, το οποίο άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης και οι εξετάσεις διεξάγονται δια ζώσης. Ευχή όλων ανάλογες αποφάσεις να παρθούν στις Γ.Σ. όλων τμημάτων του τοπικού ΑΕΙ ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Ν.Γ.

Τελικά ψήφισε…

Στροφή 180 μοιρών έκανε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος, ο οποίος τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν πιο κοντά στο να το καταψηφίσει ή να απέχει. Μάλλον ο Αρτινός βουλευτής πείστηκε, όπως κι άλλοι συνάδελφοί του, από τα κυβερνητικά στελέχη κατά τη διάρκεια των «φροντιστηρίων» στην Πειραιώς. Από την άλλη, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ η Μαρία Κεφάλα προτίμησε τον δρόμο της αποχής. Ο καθένας όπως… έστρωσε!

Ν.Γ.

Κρίμα η κούνια… 

Περνώντας χθες από την παιδική χαρά στο παρκάκι της οδού Πουτέτση που βανδαλίστηκε πρόσφατα, «καμαρώσαμε» το θέαμα: Ένα νεαρό ζευγάρι στο χώρο. Η δεσποινίδα να κάθεται στο παγκάκι, ο δε νεαρός άνδρας, φοιτητής πιθανώς, με ύψος γύρω στο 1,80 και βάρος μεταξύ 70 – 80 κιλά να κάνει ανέμελος… κούνια καθισμένος σε θέση που προορίζεται για παιδάκια ηλικίας 7, 8 άντε και 10 – 11 ετών (φωτό)! Πόσο βάρος ν’ αντέξουν τα έρμα τα παιχνίδια; Τίποτε, ο Δήμος πρέπει να φτιάξει ένα πάρκο εκτόνωσης για μεγαλύτερα… παιδιά, δηλαδή για «μαντράχαλους»!

Κ.Α.

Σήκωσαν… λάβαρο!

 Τώρα μάλιστα! O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ σήκωσε… επανάσταση, επειδή, λέει, η Δημοτική Αρχή θα ιδιωτικοποιήσει τη φύλαξη του Εργοταξίου μπας και πάψει αυτό να είναι ξέφραγο αμπέλι και σταματήσει να κλέβει ο καθένας ό,τι θέλει! Πρώτον, για να ιδιωτικοποιήσεις κάτι πρέπει αυτό να υπάρχει. Και φύλαξη στο Εργοτάξιο δεν υπάρχει γι’ αυτό και «χάνονται» πράγματα. Άκυρη λοιπόν η ένσταση του Συλλόγου. Επίσης, άλλος τρόπος να σταματήσει το κακό μάλλον δεν υπάρχει. Να θυμίσουμε στον Σύλλογο ότι πριν κάποια χρόνια ο Μ. Ελισάφ έβαλε κάμερες επιτήρησης του χώρου, όμως κάποιοι τις ξήλωσαν μέσα σε μία νύχτα! 

Κ.

Να χρεώσει…

 Δεύτερον, ο Σύλλογος ΟΤΑ εκτός από την καταγγελία περί… ιδιωτικοποίησης της φύλαξης του Εργοταξίου, πρόταση εναλλακτική δεν καταθέτει για το πώς θα σταματήσει το αλισβερίσι. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι έχουν κλέψει ακόμα και τις… πόρτες από τις τουαλέτες στο Εργοτάξιο, για τέτοιο πράγμα μιλάμε! Αφού δεν προτείνουν αυτοί κάτι, να προτείνουμε εμείς: Να πιάσει η Δημοτική Αρχή τους υπαλλήλους του Εργοταξίου και να τους χρεώσει από κάτι στον καθένα. Σε άλλον το πετρέλαιο, σε άλλον τις μπαταρίες, σε άλλον τις πλάκες πεζοδρομίου κλπ. Κάθε μήνα έλεγχος τι ήρθε, τι έφυγε. Λείπουν αδικαιολόγητα υλικά; Παρακράτηση μισθού σε όποιον τα έχει χρεωμένα! Απλά πράγματα…

Κ. 

Τα πασσαλώματα!..

 «Έτσι και δεν βάλουμε χαλικοπασσάλους και δεν φτιάξουμε έργα βελτίωσης υπεδάφους, Μεγάλο Δακτύλιο της πόλης που ξεκινάει από Γεννηματά και καταλήγει Πανηπειρωτικό δεν πρόκειται να δούμε», μας λένε από το Δήμο Ιωαννιτών. Και όπως είναι φυσικό ζητούν πανωπροίκια οι εργολάβοι για να αναλάβουν να ολοκληρώσουν το έργο, το οποίο όμως είχε προγραμματιστεί από το 2014 από τον τότε -και τώρα- δήμαρχο Θ. Μπέγκα.

Τ.

Έτσι ξαφνικά! 

 Έτσι ξαφνικά ανακάλυψαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ότι ο δρόμος για να γίνει έχει ανάγκη από «συμπληρωματικά έργα και γεωτεχνικές έρευνες και ότι υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης ρευστοποιήσιμων στρώσεων και υψηλής συμπιεστικότητας». Καταλάβατε; Τι; Όχι; Είπα και εγώ! Άμα ήταν να καταλαβαίνουν όλοι, τότε οι ειδικοί περισσεύουν… Λεφτά υπάρχουν;

Τ.