Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Κουβαλάει» ιστορία!

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν, επιτέλους, οι εργασίες αποκατάστασης του Μέκκειου Οικοτροφείου. Το επιβλητικό κτίριο της οδού Τσακάλωφ είναι, χωρίς υπερβολή, ένα από τα πιο σημαντικά διατηρητέα της πόλης και «κουβαλάει» πλούσια ιστορία από την εποχή που φιλοξενούσε φτωχές κοπέλες απ’ όλο το Νομό, οι οποίες πήγαιναν σχολείο στα Γιάννενα. Δικαιολογημένα λοιπόν η Περιφέρεια αποφάσισε να το συντηρήσει, γιατί ο χρόνος έχει αφήσει έντονα τα σημάδια πάνω του. Εξάλλου, το Μέκκειο έχει και σήμερα χρήση, αφού γίνονται ακόμα σ’ αυτό μαθήματα κοπτικής και ραπτικής, ενώ διοργανώνονται και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου από την Αδελφότητα «Η Ζωοδόχος Πηγή»…

Κ.Α.

Παράδειγμα προς μίμηση!

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορεί να δείξει τον δρόμο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν. Μετά το τέλος του αγώνα των Λογγάδων με την Ανατολή το περασμένο Σάββατο, ο τερματοφύλακας της Ανατολής Ανδρέας Διαμάντης έτρεξε να εμψυχώσει αυτόν των Λογγάδων Στέφανο Καρδάνη που ήταν απογοητευμένος για τον τρόπο που δέχτηκε το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι. Σε μια περίοδο που στο ποδόσφαιρο γενικά κυριαρχούν η βία, οι εντάσεις και φαινόμενα που το μηδενίζουν, είναι σημαντικό εικόνες σαν αυτή στο γήπεδο των Λογγάδων να προβάλλονται ώστε να δοθεί το παράδειγμα προς μίμηση τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους φιλάθλους για να καταλάβουν πως δυο ομάδες είναι αντίπαλες μόνο στα 90 λεπτά!

Ν.Γ.

Παρεμβάσεις…

Ένας σημαντικός πνεύμονας για την Ηγουμενίτσα είναι ο ποδηλατοδρόμος από τα κτίρια του παλιού ΤΕΙ μέχρι το Δρέπανο. Πρόσφατα έγιναν παρεμβάσεις παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου, καθαρίστηκαν χώροι και διανοίχτηκε η πρόσβαση προς τη θάλασσα. Χρήσιμη υποδομή ο ποδηλατοδρόμος, καθώς αποτελεί διέξοδο για βάδισμα, ποδηλασία ή άσκηση για τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας μέσα σ' ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.

Η.Μ.

Για τα αδέσποτα…

Τη Νίκη Λευκάδας υποδέχεται σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Νέο Κλειστό Ιωαννίνων ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στο περιθώριο της αναμέτρησης και σε συνεργασία της γυναικείας ομάδας με μέλη των εθελοντικών ομάδων της πόλης, θα γίνει συλλογή τροφών και συναφών ειδών για τα αδέσποτα της πόλης. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στα Γιάννενα είναι διαχρονικό, ο αριθμός τους αυξάνεται και ουσιαστική λύση δύσκολα θα δοθεί. Παρόλα αυτά, το έργο κάποιων εθελοντών που τα φροντίζουν και τα ταΐζουν είναι σημαντικό και προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται η δράση της γυναικείας ομάδας σήμερα…

Ν.Γ. 

Δεν είναι τυχαίο…

Στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων παραμένει ο Νίκος Τσόλης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκόντα. Ανέλαβε την προεδρία το 2019 και κατά γενική ομολογία η θητεία του υπήρξε πετυχημένη. Εξάλλου, πρόκειται για ένα πρόσωπο που αποφεύγει τη ρήξη με άλλες παρατάξεις και μάλιστα επιδιώκει τη συνεργασία μαζί τους. Η συνολική του δουλειά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Θωμά Μπέγκα και έτσι είναι ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται στο «τιμόνι» ενός νομικού προσώπου. Είναι ευχάριστο να αναγνωρίζεται το έργο κάποιων ανθρώπων, ανεξαρτήτως παρατάξεων.

Γ.

Χώροι… στάθμευσης!

Είναι μερικά πράγματα σ’ αυτήν εδώ την πόλη που δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε όση προσπάθεια κι αν κάνουμε. Για παράδειγμα, γιατί στις δύο γωνίες των οδών Φ. Τζαβέλλα και Σταδίου που ορθώς κάνουν διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, το έχουν κατεβάζει αυτό στο ύψος του οδοστρώματος. Ως αποτέλεσμα, ήδη τις τελευταίες ημέρες, πριν καν ολοκληρωθούν τα έργα, παρκάρουν πάνω τους καθημερινά ένα σωρό αυτοκίνητα! Αν είναι τα πεζοδρόμια να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης, ας τα άφηναν όπως ήταν. Τώρα πια μόνο ένας τρόπος υπάρχει να σταματήσει αυτό το κακό. Να βάλουν στις δύο γωνίες κολωνάκια. Διαφορετικά, φέξε μου και γλίστρησα!

Κ.

Έβαλε… μπουρλότο!

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του έβαλε… μπουρλότο με ένα ερωτηματολόγιο που τους έστειλε και ζητά τις γνώμες των μεγαλοστελεχών του! Τι ήταν να το κάνει αυτό; Πρώτη η Όλγα Γεροβασίλη από την Άρτα και τα πρωτοπαλίκαρα Σπίρτζης, Παππάς και άλλοι σήκωσαν μπαϊράκι, πατώντας πάνω στην λατρεία τους στον ιδρυτή Αλέξη Τσίπρα που μονάζει στα υψώματα της άνω Κυψέλης! Καλά ξεμπερδέματα! 

Τ.

Τα «μαχαίρια»…

Τα «μαχαίρια» έχουν βγει για τα καλά πλέον από τα θηκάρια και όποιος μπορεί κάνει συντροφικά μαχαιρώματα! Το πιο σπουδαίο απ’ όλα είναι ότι οι λάμες των μαχαιριών που λαμπυρίζουν, βρίσκονται στα χέρια πρώην ΠΑΣΟΚων! Κακό χωριό τα λίγα σπίτι, τελικά! Κι αυτούς τους ανθρώπους τους μάραναν τα συνέδρια…

Τ.