Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πλήγμα για την Κόνιτσα!

 Αναμφισβήτητα είναι πλήγμα για την ακριτική Κόνιτσα το ότι μπαίνει στο… συρτάρι η δημιουργία Κέντρου αθλημάτων δράσης και περιπέτειας στο επιβλητικό κτίριο της άλλοτε Αναγνωστοπούλειου Γεωργικής Σχολής. Υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας στον Γιάννη Τσίμαρη. Σύμφωνοι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για το Κέντρο, γιατί η λειτουργία του μπορεί να δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Οι Κονιτσιώτες, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, το περιμένουν πώς και πώς αυτό, για ευνόητους λόγους. Γιατί και η Κόνιτσα δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της…

K.A.

Παράδειγμα το Ανθοχώρι!

 Μία στάση στο γραφικό Μέτσοβο, έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Η Πρόεδρος εξέδραμε μάλιστα και σε γύρω χωριά όπως το Ανθοχώρι, όπου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του τοπικού Μουσείου Υδροκίνησης, συνοδευόμενη από τους Κώστα Τασούλα και Αλέκο Καχριμάνη. Μάθαμε μάλιστα ότι εντυπωσιάστηκε και από το φυσικό τοπίο και από τα άφθονα ορμητικά νερά και από την δουλειά που έχει γίνει στο Ανθοχώρι, λέγοντας πως προσπάθειες όπως η συγκεκριμένη ανασταίνουν την ύπαιθρο και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους τόπους! 

Κ.Α. 

Τους βραβεύει ο ΠΣΑΤ…

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που θα βραβεύσει στη μεγάλη γιορτή των δημοσιογραφικών βραβείων στις 27 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο ΠΣΑΤ, τα οποία φέτος θα έχουν διπλή γιαννιώτικη εκπροσώπηση. Για το ραδιόφωνο το Έπαθλο «Νίκος Αντωνιάδης» θα απονεμηθεί στον συνεργάτη του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM, Μιχάλη Μερτζιανίδη, για τη συνέντευξη που έκανε στον υπερμαραθωνοδρόμο Γιάννη Κούρο. Στον γραπτό Τύπο το Έπαθλο ΕΣΗΕΑ «Λία Αργυριάδη» θα απονεμηθεί στον Βαγγέλη Γυφτόπουλον(του «Ηπειρ. Αγώνα») για τα ξεχωριστά αφιερώματα και δημοσιεύματα, που αφορούν στην περιοχή της Ηπείρου και τα οποία δημοσιεύει στην Εφημερίδα «Φως των Σπορ». Πρόκειται για μία σπουδαία αναγνώριση της προσφοράς δυο ανθρώπων που υπηρετούν την αθλητική δημοσιογραφία στα Γιάννενα!

Ν.Γ.

Είχε την...τιμητική του!

Ενώ είχε ξαπλώσει αμέριμνος στο πεζοδρόμιο και απολάμβανε την ηλιόλουστη ημέρα, έγινε αποδέκτης αγάπης υψηλών προσώπων, που πέρασαν από δίπλα του, αλλά δεν αδιαφόρησαν. Πρόκειται για έναν συμπαθέστατο σκύλο, που, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, δέχθηκε τα χαϊδέματα και τα βλέμματα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Δένδια, καθώς και της Υφυπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Μαρίας Κεφάλα, αλλά και του ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Είχε, λοιπόν, την...τιμητική του, αλλά παρέμεινε ατάραχος! 

Η.Μ.   

(του 

Το πουλόβερ…

 Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και αναμένουμε, χωρίς αγωνία, το τέλος του Κασσελακισμού! Είναι προετοιμασμένα τα ΣΥΡΙΖόπουλα για όλα και δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα διασταυρωμένα βέλη πανταχόθεν. Αν την βγάλουν καθαρή τώρα, δεν θα έχουν την ίδια τύχη τον επόμενο Ιούνιο στις ευρωεκλογές. Έχει ξεκινήσει το… ξήλωμα του πουλόβερ από την μέρα που τους παράτησε ο λατρευτός Αλέξης τους, ο οποίος δεν έμεινε τελικά αμέτοχος στα τεκταινόμενα!

Τ. 

Πολυσυλλεκτικός…

 Δυνατή υποψηφιότητα αυτή του Πύρρου Δήμα που έχει ήδη κλείσει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό επειδή ο Βορειοηπειρώτης τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα πάρει όχι μόνο «γαλάζιους» σταυρούς αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν είναι τυχαία τα θερμά λόγια που του επιφύλαξε χθες κατά τη συνάντησή τους ο Θωμάς Μπέγκας. Έχει προσβάσεις παντού ο Πύρρος. Βέβαια, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, αλλά είναι μαθημένος από αγώνες!

Κ.

Ξανά στο γήπεδο!

 Μετά από δυο και πλέον μήνες όπου οι αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 1 διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών, ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα και στο αυριανό παιχνίδι του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ στις κερδίδες του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» οι φίλαθλοι της γιανιώτικης ομάδας. Στο αυριανό ματς θα υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να πάνε στο γήπεδο και να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου. Πάντως, ο κόσμος θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά τα νέα μέτρα που υπάρχουν στα γήπεδα, διατηρώντας κόσμια συμπεριφορά!

Γ. 

Αρνητής…

 Πρωτοπαλίκαρο της Χρυσαυγής λένε ο παλαιοχριστιανός υπάλληλος καθαριότητας και αρνητής – καθοδηγητής αντιεμβολιαστής. Έτσι εξηγείται ο λόγος που πήρε τα όρη και τα βουνά και «σταβλίζεται» σε λαγούμια μη τυχόν και τον τσιμπήσει ο κορωνοϊός! Εκείνο που δεν μάθαμε ήταν πως έφταναν τα ευρουλάκια στις τσέπες του. Τα πήγαινε ταχυδρόμος ή είχε βάλει κάποια τράπεζα ΑΤΜ στην σπηλιά; Για να μην τρέχει σε άλλες πόλεις και να κουράζεται και να ζητά υπερωρίες.

Τ.