Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Καθοριστικός ρόλος…

Καίριο ρόλο έπαιξε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όσον αφορά στη δημιουργία αυτόνομης Υποεπιτροπής στο κοινοβούλιο, η οποία θα έχει ως αντικείμενό της τις ορεινές περιοχές και την ανάπτυξή τους. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει σε επιστολή του προς τον κ. Τασούλα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο οποίος επίσης εργάστηκε για την συγκεκριμένη Υποεπιτροπή. «Χωρίς τη δική σας καθοριστική συμβολή και στήριξη, το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα», τονίζει απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής. Παράλληλα, χαρακτηρίζει καινοτομία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τη σύσταση της εν λόγω Υποεπιτροπής, η οποία αφορά άμεσα και την Ήπειρο, για ευνόητους λόγους!

Κ.Α.

Εύστοχα συνθήματα!

Αν μη τι άλλο, ήταν εντυπωσιακή η χθεσινή μηχανοκίνητη πορεία και το συλλαλητήριο των αγροτών στα Γιάννενα. Ήταν μάλιστα η τελευταία, προς το παρόν, όπως είπαν οι εκπρόσωποί τους. Εξάλλου οδεύουμε προς άνοιξη και τα χωράφια θέλουν όργωμα! 

Πάντως, την παράσταση έκλεψαν τα συνθήματα που είχαν αναρτημένα στα τρακτέρ τους (φωτό), τα οποία δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι ήταν εύστοχα. Δεν θα πεινάσουμε χωρίς τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο; Θα πεινάσουμε!

Κ.Α.

Πόλος έλξης…

Πόλος έλξης των επισκεπτών από κάθε γωνιά της χώρας είναι ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το Μέτσοβο, το οποίο διαθέτει φυσικό κάλλος, γραφικά καλντερίμια, μοναδικά εδέσματα κ.α.. Παρά τον βροχερό καιρό το Σάββατο υπήρχε κόσμος μεμονωμένα ή με γκρουπ στη γραφική κωμόπολη και ένα από τα σημεία που μαγνήτισε τα βλέμματα ήταν η Πινακοθήκη Αβέρωφ, στην οποία μπορεί κανείς να συναντήσει την ιστορία της νεοελληνικής τέχνης. Μια Πινακοθήκη δημιούργημα του Ευάγγελου Αβέρωφ  που έκτισε ένα τριώροφο κτίριο για να στεγάσει τη σπάνια συλλογή τέχνης. Εντυπωσιασμένοι φεύγουν απ’ αυτήν οι επισκέπτες της και είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει διευκόλυνση στην πρόσβαση και των ατόμων με αναπηρία. 

Ν.Γ.

Απαράδεκτη εικόνα…

Μπορεί η παραλίμνιος να είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης αλλά ουδέποτε υπήρξε η απαιτούμενη μέριμνα από την εκάστοτε δημοτική αρχή. Πηγαίνοντας κανείς μια βόλτα σ’ αυτήν και ειδικά στη Γαριβάλδη θα αντικρίσει μια χαοτική εικόνα, την οποία επισημαίνουν και οι «Σκεπτόμενοι πολίτες». Μπορεί να δει διαλυμένα παγκάκια και πεταμένα παιχνίδια στην παιδική χαρά, τεμάχια πέτρας που έχουν αποκολληθεί και πεταχτεί στο γρασίδι και άλλα. Μέχρι και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κρέμονται από κάποιο δένδρο, ενώ οι μουτζούρες στο θέατρο παραμένουν.

Ν.Γ.

Μελαγχολική «πίτα»…

Κάθε χρόνος που περνάει, όλο και λιγοστεύει ο κόσμος στις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κατά την εκδήλωση κοπής της «πίτας του Ηπειρώτη». Φέτος δε η εικόνα ήταν μελαγχολική, αφού περισσότεροι ήταν οι χορευτές από τους θεατές. Δεν ξέρουμε τι φταίει και συμβαίνει αυτό, όμως η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία πρέπει να δει σοβαρά το θέμα. Πίτα Ηπειρώτη χωρίς… Ηπειρώτες δεν γίνεται! Και να πεις ότι δεν έχει συμπατριώτες μας η Αθήνα. Πολλές χιλιάδες!

Κ.

Αποδοχή με καρφιά…

Με… βαριά καρδιά φάνηκε να αποδέχεται την απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνουν εκ νέου εσωκομματικές εκλογές η Αρτινή Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη. Η ίδια χαρακτήρισε την απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος σεβαστή και δεσμεύτηκε πως θα συμβάλλει για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Πάντως, η Όλγα Γεροβασίλη πέταξε το καρφί της στον Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας τον να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Μια... ωραία ατμόσφαιρα συνεχίζουν να είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κερδισμένος μετά το νέο κύκλο εσωτερικής φαγωμάρας βγήκε ο πρόεδρος του κόμματος, που έτυχε ουσιαστικά της αποδοχής των συνέδρων κόντρα στις φιλοδοξίες των επικριτών του.

Γ 

Γιατί διαμαρτύρονται;

 Διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ επειδή φοιτητές μέλη της «Πορεία» προσήχθησαν ανήμερα της 21ης Φεβρουαρίου και δεν πρόλαβαν να αναρτήσουν πανό για την Παλαιστίνη και ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια κατά την παρέλαση και τις υπόλοιπες επετειακές εκδηλώσεις. Μα, τι σχέση έχει η Παλαιστίνη και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με τα «Ελευθέρια» Ιωαννίνων; Είναι κατάλληλη η περίσταση να διαμαρτύρεται κανείς για όποιο θέμα εκείνος θέλει; Ας διαδηλώσουν άλλη μέρα οι της «Πορείας», δεν τους εμποδίζει κανείς…

Κ.

Πρόβα ευρωεκλογών…

 Μια σειρά από συναντήσεις είχε στα Γιάννενα και στην Ήπειρο τις προηγούμενες μέρες ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Π. Δήμας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, συναντήθηκε με δημάρχους, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, πήγε σε σχολή ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και γενικότερα ήταν ασταμάτητος. Ο κορυφαίος παλαίμαχος αρσιβαρίστας είναι ένα αγαπητό πρόσωπο και στην Ήπειρο και μένει να φανεί αυτό στην κάλπη, ενώ με μια πιθανή εκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός θα αποκτήσει μια ισχυρή φωνή!

Γ.