Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Υπάρχει σκοπιμότητα;

Τα ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα προβάλλουν υπερβολικά το θέμα της ομοφυλοφιλίας λες και τώρα προέκυψε… Να υποθέσουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση της οικογένειας; Εκτός κι αν ο «στάρ» Κασσελάκης είχε προσωπικούς λόγους και φρόντισε με τη βοήθεια του Τσίπρα να ηγηθεί ελληνικού κόμματος για να αποκτήσει αμεσότερη σχέση με την ελληνική κοινωνία. Οι εξελίξεις θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τους λόγους που προβάλλεται αυτό το μοντέλο «οικογένειας»! 

Αλλάζει η οικογένεια…

 Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος και για την παρένθετη μητρότητα από ομόφυλα ζευγάρια. Στα πλαίσια αυτής της «εξέλιξης» η οικογένεια θα αλλάξει μορφή και τα παιδιά δεν θα αναφέρονται σε μητέρα και πατέρα. Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστούν οι δικές τους επιλογές και πώς θα αντιμετωπίζονται από τους συμμαθητές τους όταν οι γονείς τους θα είναι του ιδίου φύλου. Όσο για το αυριανό «οικογενειακό μοντέλο», δύσκολο να πει κανείς αν θα λύσει προβλήματα ή θα ανοίξει μεγάλες πληγές. Ιδιαίτερα στα παιδιά που θα κληθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες αφού πρώτα «εξηγήσουν» στους συμμαθητές τους γιατί οι δικοί τους γονείς είναι του ιδίου φύλου…

Θ.Β

Παρών ο Ηπειρώτης αρχηγός!

 Το σωματείο «Ηπειρώτες Αστυνομικοί», στην Αθήνα, έκοψε τη Βασιλόπιτα για το 2024. Παρών ήταν και ο καταγόμενος από την Ήπειρο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριος Μάλλιος και η ατμόσφαιρα, εκτός από χαρούμενη και φιλική, ήταν και νοσταλγική για την Ήπειρο. Παρούσα και  η Υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, αλλά και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Τσίμαρης. Οι Ηπειρώτες αστυνομικοί της Αθήνας με  το σύλλογο, που ίδρυσαν, όχι μόνο τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά και να μη χάσουν την επαφή τους με τον τόπο προέλευσής τους. 

Η.Μ.

Το Περίπτερο αναμένει…

 Δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας για την μακροχρόνια εκμίσθωση του άλλοτε Τουριστικού Περιπτέρου του Λούρου, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει εγκαταλειμμένο. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. έδωσε παράταση μέχρι 25 Απριλίου στην προθεσμία υποβολής προσφορών στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για το Περίπτερο. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί επαγγελματίας ή επιχείρηση η οποία θα δώσει προσφορά για το κτίριο, το οποίο είναι σε ένα πολύ όμορφο σημείο του Λούρου και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Ίδωμεν…

Κ.Α. 

Ξεχωρίζει η Άννα! 

 Πέντε Έλληνες περιλαμβάνονται στους 100 ευρωβουλευτές που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάμεσά τους φιγουράρει, στην τρίτη θέση, το όνομα της δικής μας Άννας Ασημακοπούλου, η οποία συγκαταλέγεται στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε θέματα νομοθεσίας του εμπορίου! Πολύ δραστήρια η Άννα στον τομέα που έχει επιφορτιστεί, γι’ αυτό εξάλλου και ξεχωρίζει. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, να πούμε ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει 705 βουλευτές. Οι υπόλοιποι τέσσερις Έλληνες που διακρίνονται είναι οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Μαρία Σπυράκη, Έλενα Κουντουρά και Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 

Κ.

Μαζί στην Ήπειρο!

 Νερό στο κρασί τους φαίνεται να έχουν ρίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη, με τη σχέση τους να έχει αποκατασταθεί. Το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε η κ. Γεροβασίλη μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, ζητώντας να εργαστούν όλοι από κοινού, για τις ευρωεκλογές, φαίνεται να βρήκε ανταπόκριση. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το «protothema.gr», αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Αρτινή αντιπρόεδρο της Βουλής, θα περιοδεύσουν σε Άρτα και Πράμαντα, χωρίς το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης να έχει γίνει γνωστό. Συμβολική κίνηση συμφιλίωσης, αλλά και τακτικής από τον Στ. Κασσελάκη. Μένει να φανεί πόσο θα κρατήσει αυτό το καλό συντροφικό κλίμα!..

Γ.

Εκδηλώσεις… ΣΤΟΠ!

 Επιτέλους, μπαίνει τάξη στην Πανεπιστημιούπολη και στα πάρτι και λοιπές εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα λάμβαναν χώρα ανεξέλεγκτα σε κτίριά της. Με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία κάνει γνωστό ότι απαγορεύεται ρητά κάθε μορφής ψυχαγωγική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου χωρίς την άδειά της. «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διατηρεί όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα που αφορούν στην υπεράσπιση του δημοσίου χώρου και κυρίως στην ασφάλεια των φοιτητών  και των φοιτητριών, καθώς και των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας», τονίζεται στην ανακοίνωση. Καιρός ήταν, γιατί είχε παραγίνει το κακό…

Κ.

Ποδηλατόδρομος για… πεζούς!

 Είναι ευρέως γνωστό ότι τα Γιάννενα δεν είναι και από τις πιο φιλικές πόλεις στους λάτρεις του ποδήλατου. Για παράδειγμα, στην παραλίμνιο υπάρχει ποδηλατολωρίδα, σ’ αυτήν όμως προχωρούν πεζοί, καθώς το οδόστρωμα είναι καλύτερο, πιο ψηλό και πιο κοντά στη λίμνη, ενώ οι ποδηλάτες πρέπει να κάνουν ελιγμούς για να τους αποφύγουν. Γι’ αυτό οι «Σκεπτόμενοι πολίτες» προτείνουν να στρωθεί νέο δάπεδο -στο έτσι κι αλλιώς φθαρμένο κομμάτι του πεζόδρομου και να έρθει στο ίδιο ύψος με τον ποδηλατόδρομο, ενώ τα ποδήλατα να κινούνται προς τη πλευρά του κάστρου και όχι της λίμνης. Γενικότερα, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να γίνει φιλική η παραλίμνιος σε πεζούς και ποδηλάτες!

Γ.