Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Υπάρχει Κληροδότημα!

 Έχει δίκιο ο φίλος αναγνώστης που σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» αναρωτιέται αν στη σύμβαση παραχώρησης του κτιρίου της άλλοτε Παπαζόγλειου Σχολής υπάρχουν όροι για την καλή του χρήση. Αυτό εικάζουμε πως το γνωρίζει το Παπαζόγλειο Κληροδότημα στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει μισθωθεί στο Πανεπιστήμιο. Οι διαχειριστές λοιπόν του Κληροδοτήματος ας δουν πώς έχει καταντήσει το κτίριο τώρα τελευταία, τουλάχιστον εξωτερικά. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράζουμε την απογοήτευσή μας που ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης υφίσταται κακοποίηση στο όνομα της διαμαρτυρίας των φοιτητών για το νομοσχέδιο περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων…

Κ.Α.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία…

 Αρκετός κόσμος βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες» για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έφυγε όμως δυσαρεστημένος μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα. Με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, το παιχνίδι παρακολούθησαν προσφυγόπουλα αλλά και παιδιά που φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο της Μονής Παναγίας Δουραχάνης. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία αξιέπαινη κίνηση της ΠΑΕ και είναι ευχή όλων να δίνονται προσκλήσεις σε παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές, αλλά παράλληλα να υπάρξει και συνεργασία με τα σχολεία της πόλης ώστε πιο πολλά παιδιά να κατακλύζουν το Εθνικό Στάδιο!

Ν.Γ.

Μόλις αχνοφαίνονται…

Με το ζήτημα των διαβάσεων πεζών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η στήλη έχει ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές, αν και τα αυτιά των ιθυνόντων του Δήμου δεν… ιδρώνουν! Σε πολλά σημεία της πόλης οι διαγγραμίσεις στις διαβάσεις μόλις που «αχνοφαίνονται», με αποτέλεσμα να μπερδεύουν τους οδηγούς που δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουν για να περάσουν οι πεζοί. Καλό θα ήταν άμεσα να επιληφθούν του θέματος από τον Δήμο, γιατί είναι ένα θέμα που σχετίζεται με την καθημερινότητα και δεν είναι και τόσο δύσκολο να επιλυθεί!

Ν.Γ.

Μεταφέρεται Ήπειρο!

 Στρατιωτική γέφυρα, η οποία αποσυναρμολογήθηκε, θα μεταφερθεί στα Γιάννινα από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος της στην περιοχή Ραφταναίων και το άλλο μέρος της στο Κάτω Ζάλογγο. Αποτέλεσε ένα δύσκολο εγχείρημα η όλη διαδικασία, ωστόσο εξελίχθηκε με επιτυχία. Εκεί δεν χρησίμευε πλέον, εδώ είναι χρήσιμη, αφού η κατάστασή της είναι άριστη.

H.M.

Το έκαναν… παζάρι!

Αφιερωμένη στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου ήταν η εκδήλωση των Ηπειρωτών στο Ειρήνης και Φιλίας και πολύ σωστή σκέψη και πράξη. Χωριά που πλήρωσαν με ολοκαυτώματα την αντίσταση σε Ιταλούς - Γερμανούς την περίοδο της κατοχής, που κάηκαν ολοσχερώς όπως Λιγκιάδες, Γρεβενίτι, Μουσιωτίτσα, Κομμένο, κ.α.. Χρέος τιμής λοιπόν αυτή η εκδήλωση και χρέος μνήμης προς όλους όσους πλήρωσαν με τη ζωή τους και τις περιουσίες τους. Όμως, από ημέρα μνήμης και τιμής κάποιοι την μετέτρεψαν σε παζάρι με τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχοντας κόψει εντελώς κάθε σχέση ακόμη και με την πρόσφατη ιστορία. Καμία σχέση όμως…

Τ

Δεν είναι δικαιολογία!

Το να μεταφέρει ένας πατέρας ο ίδιος με το αυτοκίνητό του το άρρωστο παιδί του από τα Γιάννενα στην Αθήνα επειδή από το τοπικό ΕΚΑΒ είπαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την άφιξη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πριν λήξει η εφημερία του δεν είναι επαρκής δικαιολογία. Γι’ αυτό υπάρχει το ΕΚΑΒ, να εξυπηρετεί με ταχύτητα και ασφάλεια τις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορεί λοιπόν να προβάλει προσκόμματα σε αιτήματα διακομιδής ή να λέει «δεν προλαβαίνουμε να πάμε». Ας έπαιρναν τηλέφωνο στο «Αγία Σοφία» και ας κανόνιζαν να δεχθούν εκτός προγράμματος το κορίτσι αφού ήταν επείγον (το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα «Epiruspost.gr»). Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». 

Κ.

Χρήσιμος θεσμός…

 Τελικά είναι καλός ο νέος θεσμός με τις ειδικές συνεδριάσεις για τη λογοδοσία περιφερειακών και δημοτικών αρχών, οι οποίες σε τακτά διαστήματα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θέτουν οι παρατάξεις. Μετά τον Δήμο Ιωαννιτών, σήμερα λογοδοτεί η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου και μεταξύ των άλλων καλείται να απαντήσει για θέματα όπως το Πάρκο Τεχνολογίας και η κατάσταση της Παμβώτιδας. Είναι σημαντικά αυτά και, πού ξέρεις, μπορεί να προκύψουν ειδήσεις!

Κ.

Ψύχραιμη αντιμετώπιση…

 Στην κινητοποίηση για την τραγωδία των Τεμπών συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη αγρότες της Ηγουμενίτσας και κατά τη διάρκεια της πορείας έκαναν στάση στο γραφείο του Βασίλη Γιόγιακα όπου άφησαν δέματα από άχυρο. Ενώ θα περίμενε κανείς ο Θεσπρωτός βουλευτής να αποδοκιμάσει το γεγονός, ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1», απάντησε με ένα πλατύ χαμόγελο, λέγοντας: «Εμείς τους αγαπάμε, είναι φίλοι μας, μαζί θα συμπορευτούμε και θα αναζητήσουμε λύση στα προβλήματά τους». Απόλυτα ψύχραιμη αντιμετώπιση από τον κ. Γιόγιακα που δεν θέλησε να δώσει διαστάσεις!

Γ.