Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Και στο πανεπιστημιακό;

 Μία ενδιαφέρουσα διάδοση έφτασε στα αυτιά της στήλης. Το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται, λέει, να αναθέσει την προσωρινή διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μέχρι να οριστεί καινούρια, στον νυν Διοικητή του «Χατζηκώστα» Σπύρο Δερδεμέζη! Η απόφαση θεωρείται ειλημμένη, μαθαίνουμε και αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, περιμένει πολλή δουλειά τον κ. Δερδεμέζη τους επόμενους μήνες. Κι αυτό εξαιτίας της αβλεψίας του υπουργείου να παρατείνει τη θητεία του αναπληρωτή διοικητή του Π.Γ.Ν.Ι. Κων/νου Ντιναλέξη. Τι να πει κανείς…

Κ.Α.

Γιατροί δεν έρχονται!

 Τέσσερις επί θητεία θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ εγκρίθηκαν για το Νοσοκομείο Φιλιατών με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, όπως ανακοινώθηκε. Το θέμα είναι ότι το ακούμε συχνά αυτό, αλλά ειδικευμένοι γιατροί δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και αναζητούν άλλα μεγαλύτερα. Μάλιστα, κάποιοι από τους ειδικευμένους, που έχουν διοριστεί και δουλέψει στο παρελθόν στο Νοσοκομείο Φιλιατών έχουν φύγει για άλλα νοσοκομεία, επιζητώντας επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη.   

Η.Μ.

Παραμένει ενεργός!

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο πρ. πρόεδρος και νυν μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης να γίνει μια μεγάλη μουσική «παρέλαση» ανήμερα της Τσικνοπέμπτης (μετά τις 5 μ.μ.) στους πεζόδρομους και τις πλατείες της πόλης με μουσικές της Ηπείρου και της Μακεδονίας και πολλές γευστικές εκπλήξεις. Την εκδήλωση στηρίζουν τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς όσο και ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων. Όσο για τον Στάθη Σιούτη, συνεχίζει είτε να παρεμβαίνει για καίρια θέματα της πόλης, είτε να διοργανώνει διάφορες δράσεις - εκδηλώσεις με σκοπό και την τουριστική προβολή της. Η αλήθεια είναι πως τέτοια άτομα λείπουν από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Ν.Γ. 

Φόρος τιμής…

Στο σαββατιάτικο παιχνίδι της Γ’ Ερασιτεχνικής μεταξύ των Ραφταναίων και του Ήφαιστου Αβγού που έγινε στην Ανατολή, η διοίκηση των Ραφταναίων δεν ξέχασε τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων σήκωσαν πανό που έγραφε «Τέμπη 1/3/2023», ενώ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Είναι σημαντικό μέσα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να γίνονται τέτοιες ενέργειες που αποσκοπούν στο να μη ξεχαστεί η τραγωδία και όχι όπως σε άλλες περιπτώσεις που βάνδαλοι καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους με αφορμή ένα τραγικό συμβάν!

Ν.Γ.

Ρώτησε αλλά… έλλειψε!

Δε συζητήθηκε τελικά χθες κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου το σημαντικότερο θέμα που είχε τεθεί, δηλαδή η λίμνη Παμβώτιδα και τα μέτρα για την προστασία της. Κι αυτό επειδή… απουσίαζε από τη συνεδρίαση αυτός που το υπέβαλε, δηλαδή ο επικεφαλής της παράταξης ΦΩΣ Λάμπρος Γεωργόπουλος, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάξιμος Γεωργόπουλος! Βέβαια, έστειλε email ζητώντας να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση. Ωστόσο, η Πρόεδρος του Σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να λαμβάνουμε υπόψη για τα θέματα το πότε βολεύει τον καθένα». Φάουλ η απουσία αυτή για τον κ. Γεωργόπουλο, εκτός κι αν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος!

Κ.

Αποκαρδιωτική εικόνα!

 Αφημένο στη τύχη του είναι το παρκάκι που βρίσκεται στην αρχή της οδού Νιάρχου. Πηγαίνοντας κάποιος μια βόλτα εκεί θα δει ασυντήρητα παγκάκια και τραπέζια του πινγκ πονγκ, το περίπτερο που δεν λειτουργεί να έχει γίνει χωματερή, μια επικίνδυνη παιδική χαρά, φρεάτια ανοιχτά και άλλα… Όπως επισημαίνουν σχετικά οι «Σκεπτόμενοι πολίτες» το πολύπαθο παρκάκι, που έχασε αρκετή από την επιφάνειά του με την κατασκευή του δρόμου είχε και ένα ωραίο ψηλό κάγκελο που έκτοτε αγνοείται. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει άμεσα να ασχοληθεί με το ζήτημα ώστε να αλλάξει όψη το παρκάκι!

Γ. 

Παντού μουτζούρες!

 Ουκ ολίγες φορές η στήλη έχει παραθέσει παραδείγματα που κοινόχρηστα ή ιδιωτικά σημεία της πόλης είναι γεμάτα μουτζούρες και οπωσδήποτε χαλούν την αισθητική της. Μουτζούρες, γραμμένα συνθήματα θα δει κανείς να δεσπόζουν σε εισόδους πολυκατοικιών, καταστημάτων, κάδων και πάει λέγοντας... Ένα χάλι επικρατεί και με τις πινακίδες σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες έχουν μουτζουρωθεί από κάποιους, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται καθαρά στον κόσμο. Μια από αυτές είναι η πινακίδα που αναγράφει την οδό Μιχαηλίδη, έξω από τη θύρα 10 στο Εθνικό Στάδιο. Γενικότερα περιμένει πολλή δουλειά τη Δημοτική Αρχή για ν’ αλλάξει την εικόνα της πόλης σε μικρά και μεγάλα ζητήματα!

Γ. 

Η σκοτοδίνη…

 «Έπαθα σκοτοδίνη μόλις είδα τους κατηγορούμενους της NOVARTIS», εξομολογήθηκε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής, ο οποίος υφυπουργό είχε τον περιβόητο Παρασκευόπουλο, που ήταν από εκείνους που τότε κατηγορούσαν πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, κ.α. για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα! Ήταν τότε που ο δικός τους τεράστιος Πολάκης απειλούσε να τους βάλει όλους φυλακή, ενώ τους δημοσιογράφους θα τους έχωνε οκτώ μέτρα κάτω στη γη!

Τ.