Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν πείθουν κανένα!

Όσοι καταφέρονται κατά της ίδρυσης και μη κρατικών ΑΕΙ και στη χώρα μας, όχι μόνο δεν μας πείθουν για τις προθέσεις τους αλλά ψάχνουμε πίσω από τα λεγόμενά τους να βρούμε ποια συμφέροντά τους θίγονται! Ιδιαίτερα για εκείνους που δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο»! Το περίεργο με τους «αγανακτισμένους» είναι ότι δεν έκαναν ποτέ μία δήλωση για το κόστος που φορτώθηκε στην οικογένεια για φροντιστήρια γενικά, ιδιαίτερα και ξένων γλωσσών, για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια αλλά και για το κόστος που φορτώνεται κάθε οικογένεια, όταν το παιδί της θα φοιτήσει σε άλλη πόλη ή και στο εξωτερικό...

Δράση για τη Φλόγα!..

 Σε μια όμορφη πρωτοβουλία προχώρησαν χθες το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Πειραματικό Σχολείο Ιωαννίνων, καθώς οι μαθητές τους άπλωσαν τη «μπουγάδα της ευτυχίας» στην αρχή του πεζόδρομου πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Με πρωτοβουλία των δυο σχολείων υπήρχε κουμπαράς ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη «Φλόγα» και η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική, όπως δήλωσαν σχετικά εκπρόσωποί τους. Μια κίνηση αγάπης και ένα μήνυμα ευτυχίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, στους οποίους και αξίζουν συγχαρητήρια!

Ν.Γ.

Nα ασχοληθούν…

 Τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία είναι πολλά. Πρώτα να ασχοληθούν ΟΛΟΙ με το επίπεδο σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, με τον ελεύθερο χρόνο που είναι αναγκαίος στα παιδιά και τους νέους, προκειμένου να αναπτυχθούν φυσιολογικά και να διασφαλίσουν τους όρους ίδρυσης και μη κρατικών ΑΕΙ ακόμη και τώρα, πριν από την αλλαγή του άρθρου 16. Δεν δικαιολογείται η φοίτηση τουλάχιστον 20.000 ελληνοπαίδων μόνο στην Κύπρο!

Θ.Β.

Καλύτερος φωτισμός!

Επιτέλους, μία μικρή έστω παρέμβαση για την αναβάθμιση του Πάρκου Κατσάρη που τόσα χρόνια δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν και στα καλύτερά του. Είδαμε προχθές ότι αφαιρέθηκαν οι παμπάλαιες και φθαρμένες κολώνες φωτισμού και τοποθετήθηκαν καινούριες στον χώρο (φωτό)! Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι σύντομα θα υπάρχει πλέον επαρκής φωτισμός τα βράδια στο Πάρκο, στο οποίο κυκλοφορεί τόσος κόσμος, ειδικά άνοιξη και καλοκαίρι. Πρόκειται για θέμα που η στήλη έχει αναδείξει επανειλημμένα. Να το δούμε όμως πρώτα…

Κ.Α.

Τα μούτρα… κρέας!

 Βρήκε και τα κάνει η Αλβανία αυτά που κάνει στην Ελληνική Μειονότητα. Αυτό είναι το συμπέρασμα με την εξέλιξη της υπόθεσης Μπελέρη. Διαβάζει κανείς την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την καταδίκη του Δημάρχου Χιμάρας σε δύο χρόνια φυλάκιση και μένει με ανοιχτό το στόμα. «Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μία δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας», γράφει το ΥΠΕΞ. Του έκανε τα… μούτρα κρέας του Ράμα! Ο οποίος Ράμα τα έχει δρομολογήσει έτσι που ο Μπελέρης δεν θα ορκιστεί ποτέ δήμαρχος, ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να επικαλούμαστε το… κράτος δικαίου. Για ποιόν; Για την Αλβανία! Θυμηθείτε το…

Κ. 

Για πίτα στην Άρτα!

 Με μεγάλη καθυστέρηση θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα η ΔΕΕΠ Άρτας της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Κυριακή, ώρα 12 το μεσημέρι, στο καφέ «Λόφος». Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης που συνδιοργανώνει η ΔΕΕΠ με την ΟΝΝΕΔ στην Άρτα είναι η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ. Μια εκδήλωση, λοιπόν, με άρωμα ευρωεκλογών όπου η ομιλία της κ. Βόζενμπεργκ θα έχει ενδιαφέρον τρεις ακριβώς μήνες πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι θα πρέπει να… λιώσουν τις σόλες τους ώστε να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών σε όλη την επικράτεια!

Γ.

Πλώρη για Παραολυμπιακούς!

 Την πρόκρισή της στους Παραολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι, θα διεκδικήσει η αθλήτρια Ταεκβοντο του Α.Σ. Ιωαννίνων «Ζήκος» Έλενα Παπασταματοπούλου, αύριο στη Σόφια. Μάλιστα, πριν αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας μαζί με τον προπονητή της Βασίλη Ζήκο συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Λαζάνη. Η αθλήτρια που γεννήθηκε με μια ανατομική αναπηρία στο δεξί άνω άκρο είναι ένα έντονα δραστήριο άτομο, ενώ είναι φοιτήτρια στο 4ο έτος της Ιατρικής Ιωαννίνων. Παράδειγμα προς μίμηση η Έλενα και μακάρι να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς!

Γ.

Υπάρχει πρόβλημα...

 Μπορεί να μην έχουν δοθεί στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πλοία στην Ηγουμενίτσα, ωστόσο κάτοικοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, κάτι, που βεβαιώνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας. Το θέμα συζητήθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά από ερώτηση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών». Όπως αναφέρθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο Παναγιώτα Αγγέλη (διευθύντρια του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών), ο ΟΛΗΓ δεν διαθέτει στοιχεία ανοιχτά στο κοινό και δεν διαθέτει, επίσης, επικαιροποιημένα στοιχεία για τη ρύπανση κατά το 2023, παρά μόνο από το 2022. Και ρώτησε αν κάνει μετρήσεις ρύπων με δικά της μηχανήματα η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Aντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας απάντησε ότι δεν υπάρχουν τέτοια μηχανήματα, ωστόσο είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας διαδικασία αγοράς τους και τόνισε ότι ευθύνη είχαν οι διορισμένες, μέχρι την πώληση του ΟΛΗΓ, διοικήσεις του Οργανισμού.

Η.