Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Γι’ αυτό δεν πείθουν…

 Ιδιαίτερες ευαισθησίες εκφράζουν νέοι στη χώρα μας για τους νεκρούς των Τεμπών και καλά κάνουν! Τα θύματα της Μαρφίν, που ανάμεσά τους ήταν και μία έγκυος και το αγέννητο μωρό της δεν εδικαιούντο τις ίδιες ευαισθησίες; Γι’ αυτό και οι «κατ’ επιλογήν» ευαισθησίες προκαλούν αγανάκτηση και δεν πείθουν για τις προθέσεις εκείνων που τις εκφράζουν… Ως πότε;

Θ.Β.

Νέα ιατρική δομή

 Μία νέα δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, θα ιδρυθεί και στα Γιάννενα σύμφωνα με δηλώσεις της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι θετική εξέλιξη για την περιοχή μας. Συνολικά ανακοινώθηκε ότι θα ιδρυθούν επτά Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τις Ιατρικές Σχολές, οπότε σ’ αυτά θα υπηρετεί εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό απ’ αυτές (παθολόγοι, παιδίατροι, ψυχολόγοι). Προβλέπεται δε, να διαθέτουν και σύστημα τηλεϊατρικής! Για να δούμε τι θα δούμε…

Κ.Α.

Έτοιμο το βοηθητικό!

 Την πρώτη της προπόνηση στο νέο βοηθητικό γήπεδο στην Κόνιτσα πραγματοποίησε η ομάδα της Πίνδου. Το βοηθητικό κατασκευάστηκε με πλαστικό χλοοτάπητα δίπλα ακριβώς από το Δημοτικό Στάδιο με σκοπό να γίνονται εκεί οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας και των ακαδημιών αλλά και να αθλούνται οι νέοι της περιοχής. Επόμενο στοίχημα για τους ιθύνοντες αποτελεί η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο Στάδιο, ο οποίος ως γνωστό παραμένει σε κάκιστη κατάσταση και ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα όσων αγωνίζονται!

N.Γ.

Να αξιοποιηθεί…

 Στην Ηγουμενίτσα το παλιό «Ξενία» πρέπει να αξιοποιηθεί και να μην είναι χώρος εγκαταλελειμμένος. Ήταν σημείο αναφοράς για την πόλη και δεν πρέπει, μετά και την κατάργηση του ΤΕΙ, να μείνει ανεκμετάλλευτο. Το 2023 είχαν έρθει από ευρωπαϊκές χώρες φοιτητές αρχιτεκτονικής και είχαν κάνει σχέδια και προτάσεις  για την ανάδειξή του. Είτε με βάση αυτά, είτε με άλλη μελέτη, είναι καλό να δρομολογηθούν παρεμβάσεις αξιοποίησης του παλιού «Ξενία». 

H.M.

Εκπαιδευτική ήττα!

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από το 2027 σκέφτεται, λέει, το υπουργείο Παιδείας. Να φανταστούμε ότι θα καταργηθούν και οι Πανελλαδικές μαζί με την ΕΒΕ. Γιατί αν μείνουν οι εξετάσεις και καταργηθεί η Βάση, τότε θα πρόκειται για μέγιστη ήττα στην εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία το πάλεψε πολύ για την ΕΒΕ. Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση θα αυτοαναιρεθεί και θα αναιρέσει και την πρώην υπουργό Παιδείας και νυν Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Γιατί εκείνη ήταν που κυρίως τα άκουσε για την Ελάχιστη Βάση! 

Κ.

Νέες Εστίες…

 Νέες φοιτητικές εστίες, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στις οποίες 10.000 φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάζονται κι αυτό ακούγεται πολύ καλά. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ακόμη μια στα Γιάννενα, που να καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων φοιτητών που τα τελευταία χρόνια μένουν «άστεγοι», καθότι και στην πόλη μας λείπουν διαμερίσματα ή, αν υπάρχουν, αυτά είναι πανάκριβα και ως εκ τούτου απλησίαστα. Επίσης, θα μπορούσαν να ανανεωθούν οι ήδη υπάρχουσες Φοιτητικές Εστίες και να γίνουν πιο ανθρώπινες. Παράλληλα, πρέπει να μπει μια τάξη στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι «αιώνιοι» φοιτητές  πρέπει να παραδίδουν σε νέους τα δωμάτια, τα οποία κατέχουν για πολλά χρόνια…

Τ.

Κι από άλλους χώρους…

 Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» στα παλιά σφαγεία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη με θέμα  «Σχέδια Πόλεων και Δημόσιος χώρος στις απαρχές του Ελληνικού κράτους». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων, μηχανικοί αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας. Εκεί ήταν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Στ. Καλογιάννη, όπως ο Δ. Δημητρίου, ο Δ. Παπαγεωργίου, ο Γ. Ζάψας, ο Χ. Λιούρης και άλλοι. Αυτό είναι πράγματι ευχάριστο και αποδεικνύει στην πράξη τον πολιτικό πολιτισμό αλλά και τον σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Καλογιάννη.

Γ.

Αρνήθηκε ο Τσιρογιάννης;

 Δίνει και παίρνει τελευταία η ονοματολογία για τις υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το «liberal.gr», η κυβέρνηση «χτίζει» ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, ωστόσο δεν λείπουν και οι αρνήσεις. Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτούς που έχουν βολιδοσκοπηθεί για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ο Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο εργατικός πρώην δήμαρχος Άρτας αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση που φαίνεται πως του έγινε, με τις επιτυχίες που έχει καταγράψει να είναι μετρήσιμες. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δύσκολα κανείς μπορεί να αρνηθεί την προοπτική μίας θέσης στην ευρωβουλή. Προφανώς θα έχει άλλα σχέδια!

Γ.