Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πάμε καλά στη δωρεά!

Καλά νέα έφερε η επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ Γιούλη Μενουδάκου κατά την επίσκεψή της στα Γιάννενα. Όπως έκανε γνωστό, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός όσων έχουν γίνει δότες οργάνων προς μεταμόσχευση στη χώρα μας. Όσο για τα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, χαρακτήρισε σημαντική τη συνεισφορά τους στη δωρεά οργάνων. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Και με την δημιουργία από το «Χατζηκώστα» ομάδας διαχείρισης δοτών οργάνων είναι σίγουρο ότι οι δείκτες δωρεάς για την περιοχή μας θα βελτιωθούν περαιτέρω!

K.A.

Άλλο και τούτο…

Κεντρική είδηση! Τι σπίτι αγόρασε ο Κασσελάκης, πώς είναι το εσωτερικό του, σε ποια κρεβατοκάμαρα θα κοιμάται με τον Τάιλερ και ένα σωρό άλλες ανοησίες! Σε σπίτι μένει και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά τέτοιες λεπτομέρειες δεν απασχόλησαν κανένα. Τώρα τι συμβαίνει; Υπάρχει λόγος; Για καλό ή για κακό μας ανακοινώνουν τέτοιες πληροφορίες; Δεν απασχολούν άλλα θέματα την κοινωνία;

Θ.Β

Κλειστές οι στοές…

 Οι στοές του Κάστρου δίπλα στην κεντρική πύλη, παρότι έχουν αποκατασταθεί καιρό τώρα, παραμένουν κλειστές για το κοινό. Έχει αφαιρεθεί μάλιστα και η πινακίδα που έγραφε τις ώρες λειτουργίας τους. Αυτό επισημαίνουν σε ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι πολίτες» και αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει ένας υπάλληλος να κρατάει τις στοές κάποιες ώρες την ημέρα ανοικτές. Επίσης, η πρόσβαση στο Δημοτικό Μουσείο από τη μεριά της λίμνης παραμένει κλειστή και απαγορευμένη, τονίζουν. Η αλήθεια είναι ότι οι αρμόδιοι φορείς, ιδιαίτερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την καστροπολιτεία, δίνοντας λύση στα όποια προβλήματά της.

Ν.Γ. 

Με φαγητό και γλέντι!

Με κέφι, φαγητό  και γλέντι εορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στην Ήπειρο, παρ' ότι ο καιρός δεν ήταν καλός και αυτό περιόρισε τη συμμετοχή του κόσμου, τουλάχιστον από το μεσημέρι και μετά. Ωστόσο, η διασκέδαση δεν έλειψε.  Στα σχολεία οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έψησαν σουβλάκια και οι μαθητές χόρεψαν, ενώ καφενεία, καφετέριες, αλλά και μαγαζιά εστίασης οργάνωσαν ειδικές εκδηλώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις και με ζωντανή μουσική, και ο κόσμος έφαγε, ήπιε και γλέντησε. Να σημειωθεί ότι  οι Δήμοι στην Ήπειρο έχουν προγραμματίσει για τις Απόκριες, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα,  πλούσια γιορταστικά προγράμματα. 

Η.Μ.

Οι Κρητίκαροι…

Κολωνάκι - Ψηλορείτης, ένας… Κασσελάκης δρόμος! Εκεί κάτω, από τα υψώματα του Ψηλορείτη, θα πάρει τις ευχές των σύντεκνων το ζεύγος Κασσελάκη - Τάιλερ κι εκεί σύσσωμοι οι Κρητίκαροι θα δώσουν ευχές για βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους! Ο ίδιος ο Κρητίκαρος Στέφανος, αποκάλυψε τον μυστικό τόπο που θα λάβει χώρα το «μυστήριον»…

Τ. 

Το γαμοπίλαφο…

 Να δούμε τον Χανιώτη ντελικανή βαρύμαγκα - μυστακοφόρο Πολάκη να οργανώνει το γλέντι του γάμου και να βάζει στα καζάνια να μαγειρεύονται τα γαμοπίλαφα και να καθοδηγεί τα χορευτικά συγκροτήματα να χορεύουν σε ρυθμούς λύρας τους πεντοζάληδες! Απάνω τους Παυλάρα και τους φάγατε! Μην ξεχάσει να καλέσει και τον Νίκο Παππά, τον «νέο», τον μπασκετμπολίστα για να βάλει καλάθια!

Τ.

Φρουρά στο γραφείο…

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ παρέμειναν έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του Κώστα Τασούλα στα Γιάννενα για όση ώρα διήρκησαν χθες οι κινητοποιήσεις για την ημέρα της γυναίκας και κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Μετά το… κάζο με την πρόσφατη «εισβολή» στο γραφείο της Μαρίας Κεφάλα, η Αστυνομία έλαβε τα μέτρα της, γιατί δεν ξέρεις καμιά φορά τι σου.. ξημερώνει!