Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Για τους πεσόντες…

 Το πρώτο ψυχοσάββατο του έτους είναι την παραμονή της Κυριακής της Απόκρεω, ενώ το δεύτερο γίνεται την παραμονή της Κυριακής της Πεντηκοστής. Το πρώτο Ψυχοσάββατο λοιπόν, τελέστηκε σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, αποτελεί χρέος να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη τους. Και επιτέλους, η ελληνική κοινωνία να αντιληφθεί την επικινδυνότητα που έχει αυτό το επάγγελμα, δείχνοντας στους αστυνομικούς σεβασμό και αναγνώριση...

Ν.Γ.

Μπόλικο κέφι!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η «μουσική περαντζάδα», μια πρωτοβουλία που πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στ. Σιούτης και η οποία αγκαλιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικάς, τον Ε.Ε.Σ Ιωαννίνων αλλά και από πολλούς πολίτες. Η «περαντζάδα» ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη, πέρασε μέσα από το Κάστρο, από πεζόδρομους με συχνές στάσεις για χορό και διάφορες γαστρονομικές εκπλήξεις. Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε για λίγη ώρα βροχόπτωση, αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να διασκεδάσει με τη ψυχή του, υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Ένα πολύ ενδιαφέρον δρώμενο που μπορεί να γίνει θεσμός!

Ν.Γ.

Και Σύλλογος Γυναικών…

«Μυρτάλη» είναι το όνομα του νέου Συλλόγου Γυναικών που ιδρύθηκε στην Κόνιτσα και ο οποίος έκανε την… παρθενική του εμφάνιση την Ημέρα της Γυναίκας, κόβοντας μάλιστα και την πρώτη πίτα του Συλλόγου. Το επόμενο διάστημα θα συσταθεί το νέο Δ.Σ., προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες δράσεις στην ακριτική κωμόπολη. Καλή Αρχή λοιπόν…

Ε.Κ.

Στην πλατεία του χωριού...

Μπορεί χωριό των Φιλιατών να μην έχει πολλούς κατοίκους, αλλά όταν πηγαίνεις εκεί σε υποδέχεται ένας συμπαθέστατος κατάμαυρος στο χρώμα σκύλος. Δεν είναι μόνο ο... προστάτης του χωριού, αλλά και ο υποδοχέας και με την ηρεμία του σου δίνει να καταλάβεις ότι είσαι ευπρόσδεκτος.

H.M. 

Πέρασαν αυτές οι εποχές…

Πέρασαν ανεπιστρεπτί – και ευτυχώς (!) – οι εποχές που οι πολίτες εντυπωσιάζονταν με τις βαρύγδουπες δηλώσεις και ανακοινώσεις των βουλευτών – πολιτικών μας όταν η Πολιτεία ανταποκρίνονταν σ’ ένα αίτημα, δηλαδή στις υποχρεώσεις της! Όμως, δυστυχώς, υπάρχουν και σήμερα, εν έτει 2024, κάποιοι που εξακολουθούν να επικαλούνται το «κατόπιν ενεργειών μου» και άλλα παρόμοια, όταν η Κυβέρνηση λαμβάνει ένα θετικό μέτρο. Η επισήμανση αυτή γίνεται με αφορμή Δελτία Τύπου κάποιων βουλευτών που φτάνουν συχνά στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και ο τρόπος που είναι διατυπωμένα, θυμίζει εποχές… Μαυρογιαλούρου! Και βέβαια οι ευχαριστίες και οι μεταξύ τους φιλοφρονήσεις… δίνουν και παίρνουν! Ας καταλάβουν όλοι – υπουργοί και βουλευτές - ότι υποχρέωσή τους είναι να δίνουν λύσεις στα διάφορα προβλήματα αθόρυβα και χωρίς φανφάρες! Με τα υπόλοιπα, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες!..

Ε.

Άκρως ανησυχητικό!..

 Περίεργη η στάση συνδικαλιστικών φορέων για το θέμα της αξιολόγησης! Πώς είναι δυνατό να γίνει οτιδήποτε καλύτερο αν δεν αξιολογείται; Και πώς εκείνο που «πάσχει» θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για να «αποθεραπευθεί»; Εκτός κι αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι «όλα βαίνουν καλώς»!

Θ.

Συνολικές παρεμβάσεις…

Μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης του πεζοδρομίου στην οδό Κάρολου Παπούλια, απαραίτητο έργο που θα αναβαθμίσει το παραλίμνιο, ωστόσο η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να προχωρήσει σ’ ένα γενικότερο «λίφτινγκ» στην Ακτή Μιαούλη! Δεν έχουν άδικο οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» που επισημαίνουν την απαράδεκτη κατάσταση στο δημοτικό πάρκο και τα πέριξ αυτού, μπροστά από το πεντάστερο ξενοδοχείο «Du Lac»: Μικρές λασπολίμνες, αυτοκίνητα παρκαρισμένα μέσα στο γκαζόν, ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής χωρίς ούτε ένα παγκάκι για να κάθονται οι γονείς και ένα πεζοδρόμιο που θυμίζει δασικό μονοπάτι. Αλλά και φωτιστικά προπολεμικά κι ένα πλαστικό πανί που κρέμεται μισό και που κάποτε έγραφε «Δημοτικό Πάρκο»! Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα αντιληφθεί και ο Δήμος την αναγκαιότητα να προχωρήσει σε συνολικές παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί η εικόνα της περιοχής… 

Ε.

Έξυπνη κίνηση!

 Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς ευρωεκλογές όρισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης, στην οποία μετέχουν οι δυο υφυπουργοί στον πρωθυπουργό, βουλευτές, γραμματείς και «γαλάζια» κομματικά στελέχη. Στη συγκεκριμένη επιτροπή μετέχει και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Πρόκειται για μια… έξυπνη κίνηση του Κ. Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στην επιτροπή, μιας και ο Θεσπρωτός πολιτικός ήταν από αυτούς που καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πάντως, στις επικείμενες εκλογές θα είναι στην «πρώτη γραμμή» και αυτό έχει τη σημασία του!

Γ.