Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Στο κέντρο της πόλης!

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, προκειμένου να βρεθεί ένα σταθερό σημείο στο κέντρο της πόλης για τις αιμοδοσίες που διοργανώνει σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Paguristas και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Η παραχώρηση του χώρου (ισόγειο) επί της οδού Αβέρωφ 6 από το Δήμο Ιωαννιτών δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να «αγκαλιαστεί» ακόμη περισσότερο από την τοπική κοινωνία η σημαντική αυτή δράση! Κάθε Πέμπτη λοιπόν (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι) το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων θα πραγματοποιεί τις αιμοληψίες σ’ ένα ασφαλές και προσβάσιμο για όλους χώρο!  Σ’ αυτό που τώρα θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι φορείς είναι η προώθηση αυτής της σημαντικής δράσης, επικοινωνώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Ε.Κ. 

Σωστά το έθιξε!

 Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταδίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις της γείτονος χώρας αλλά και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα τόνισε πως αποτελεί χρέος της πολιτείας και της Ε.Ε. να καταδικάσει τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ ο πρ. δήμαρχος αναφέρθηκε και στη φιλία με τον Φρ. Μπελέρη. Αν μη τι άλλο, σωστή η παρέμβαση του Ν. Γκόντα για το θέμα αυτό, μιας και δεν πρέπει να αφήνουν την τοπική αυτοδιοίκηση ασυγκίνητη τέτοια σοβαρά ζητήματα της ελληνικής μειονότητας!

Ν.Γ.

Βομβαρδισμένο τοπίο!

Σε κακή κατάσταση παραμένουν αρκετοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου σε πολλές περιπτώσεις αντί να γίνεται σοβαρή αποκατάσταση του οδοστρώματος, οι αρμόδιοι περιορίζονται σε μπαλώματα. Μια τέτοια περίπτωση μας μετέφερε αναγνώστης από ένα δρόμο που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο στην οδό Φίλιππα Γιώτη, στον Άμμο Μαρμάρων. Όπως εύστοχα παρατηρεί, θα χρειαστεί νέα παρέμβαση στο οδόστρωμα και θα γίνει της… αποκαταστάσεως! Οπωσδήποτε η Δημοτική Αρχή Μπέγκα έχει πολλή δουλειά μπροστά της στο κομμάτι της διαχείρισης της καθημερινότητας!

Ν.Γ.

Καθαρίστηκε ο δρόμος…

 Ένα τμήμα στο δρόμο Ραβενή - Κεραμίτσα επιτέλους καθαρίστηκε, καθώς στη μία πλευρά, που είναι βραχώδης, είχαν πέσει αρκετές πέτρες. Πάντως ο δρόμος από τη γέφυρα ως τη Βροσίνα, που είναι μια πανέμορφη διαδρομή, με πολλές στροφές  βρίσκεται στο μεγαλύτερο τμήμα του σε καλή γενικά κατάσταση. 

H.M.

Ας… λαρώσει!

Το… αλατοπίπερο στις συνεδριάσεις κάθε φορά του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων είναι η κριτική που ασκεί ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου στον νυν Θωμά Μπέγκα. Μάλιστα στη προχθεσινή συνεδρίαση, ο δήμαρχος απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του είπε «έχετε ένα θυμό, χαλαρώστε λίγο». Σε άλλη παρατήρηση για τη στάση Παπαγεωργίου, ο Θ. Μπέγκας, επισήμανε ότι έχει μια απίστευτη διάθεση να γίνει ωραία συζήτηση στο σώμα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο νυν δήμαρχος με τις κινήσεις του δείχνει μια διάθεση συναίνεσης, υπομονής στις προκλήσεις που δέχεται, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη στάση που είχε στη προηγούμενη θητεία. Καθώς φαίνεται αυτό το κλίμα δεν αγγίζει τον Δ. Παπαγεωργίου στην περίπτωσή του ταιριάζει γάντι η ατάκα που χρησιμοποιεί ο προπονητής του ερασιτεχνικού Σωτήρη Δογορίτη «Λάρωσε λίγο»!

Γ.  

Ποιοι μιλάνε;

 Το παράξενο και περίεργο της όλης υπόθεσης «ιδιωτικά πανεπιστήμια» στην Ελλάδα, ήταν οι αντιδράσεις των πολιτικών εκείνων που ενώ πουλάνε αριστεροσύνη στους Έλληνες, οι ίδιοι έχουν σπουδάσει σε τέτοια πανεπιστήμια σε άλλες χώρες! Τρανά παραδείγματα πολιτικών αρχηγών όπως ο Γ. Παπανδρέου και ο Στεφ. Κασσελάκης που σπούδασαν στις ΗΠΑ σε τέτοια πανεπιστήμια, για τα οποία στη χώρα μας έδωσαν λυσσαλέες μάχες να μην στηθούν!

Τ.

Αμνησία!..

 Βγήκε στην τηλεόραση και ο δικός μας, εκ Πρεβέζης ορμώμενος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας για να υποστηρίξει μόνο κρατικά πανεπιστήμια. Όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει άλλη χώρα στον κόσμο που να μην επιτρέπεται η λειτουργία ιδιωτικών, πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος διότι το «σκονάκι» από Κουμουνδούρου κάπου χάθηκε στην διαδρομή. «Αυτή την στιγμή δεν μου έρχεται κάποια άλλη χώρα στο νου μου», ήταν η απάντηση…

Τ.

Δημοσιονομικός χώρος υπάρχει!..

Μας… καραφλιάζουν ότι δημοσιονομικός χώρος δεν υπάρχει για την κάλυψη διαφόρων αναγκών, όπως ασθενοφόρα, κάλυψη κενών θέσεων στα νοσοκομεία που ασφυκτιούν, καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες και σε άλλες περιπτώσεις. 

Είναι γνωστό ότι στη γειτονική Ιταλία η Τζώρτζια Μελόνι, Πρωθυπουργός χώρας εξάκις μεγαλύτερη της δικής μας Φαιδράς Πορτοκαλέας, με τεράστια βιομηχανία, αεροπορική, ναυπηγική και αυτοκινητοβιομηχανία έχει μόλις 18 υπουργούς στο Υπουργικό Συμβούλιο, όσοι είναι οι δικοί μας εξωκοινοβουλευτικοί! Ας περιορίσει ο Κ. Μητσοτάκης τα χαρτοφυλάκια τα υπουργικά, οπότε και τεράστιος δημοσιονομικός χώρος θα προκύψει και το επιτελικό Κράτος θα αποδείξει ότι αποτελείται από νοικοκυραίους, κάτι που έως τώρα δεν αποδεικνύεται από την κακοδιοίκηση και τα λάθη που κάνουν, γιατί όλοι στηρίζονται στις… πλάτες του Κυριάκου!

Κιτς