Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Νέο «πρότυπο»!

O Στέφανος Κασσελάκης με τη βοήθεια του Τσίπρα κατάφερε να ηγηθεί ελληνικού κόμματος προκειμένου να λειτουργήσει, ανάμεσα στα άλλα και ως «πρότυπο» ομοφυλοφιλίας. Οι εξελίξεις θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τους λόγους που προβάλλεται αυτό το μοντέλο «οικογένειας»! Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος και για την παρένθετη μητρότητα από ομόφυλα ζευγάρια… Στα πλαίσια αυτής της «εξέλιξης» η οικογένεια θα αλλάξει μορφή και τα παιδιά δεν θα αναφέρονται σε μητέρα και πατέρα!

Πώς θα επηρεαστούν;

 Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστούν οι επιλογές των συγκεκριμένων παιδιών και πώς θα αντιμετωπίζονται από τους συμμαθητές τους όταν οι δικοί τους γονείς θα είναι του ιδίου φύλου! Όσο για το αυριανό «οικογενειακό μοντέλο», κανένας δε μπορεί να πει σήμερα αν θα λύσει προβλήματα ή θα ανοίξει μεγάλες «πληγές»! Ιδιαίτερα στα παιδιά που θα κληθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες, αφού πρώτα εξηγήσουν στους συμμαθητές τους γιατί οι δικοί τους γονείς είναι του ιδίου φύλου!

Θ.Β.

Τους περιμένει δουλειά!

Πολλή δουλειά περιμένει τις νέες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών, δεδομένων των προβλημάτων και των ελλείψεων που παρατηρούνται στα σχολεία και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σ’ αυτά. Δεν ξέρουμε ακόμα την ακριβή τους σύνθεση, όμως όποιοι και να αναλάβουν, θα πρέπει να τρέξουν για να γίνουν πράγματα. Αλήθεια, τι να έγινε με την προστατευτική περίφραξη του Πρότυπου Γυμνασίου τη Ζωσιμαίας που πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου υποχώρησε, με αποτέλεσμα την πτώση στο κενό και τον τραυματισμό μαθητή; Να φτιάχτηκε η περίφραξη ή ένα χρόνο μετά παραμένει η ίδια; Ένα απλό παράδειγμα αυτό…

Κ.Α.

Και στους Λογγάδες!

Την τιμητική της στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο λεκανοπέδιο έχει την Κυριακή της μεγάλης Αποκριάς η Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Το καρναβάλι - θεσμός που γίνεται στον Κατσικά μαγνητίζει κάθε χρόνο τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών, ενώ σε κάθε χωριό ανάβει η παραδοσιακή τζαμάλα και γίνονται διάφορα αποκριάτικα δρώμενα. Το καρναβάλι του Κατσικά δεν είναι το μόνο που διοργανώνεται στην περιοχή, μιας και σταθερά εδώ και δεκαετίες υπάρχει και το Λογγαδιώτικο καρναβάλι που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ.. Είναι βασισμένο στη σάτιρα της επικαιρότητας, της πολιτικής σκηνής αλλά και της καθημερινότητας και οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν σε όσους βρεθούν στους Λογγάδες αστείρευτο γέλιο και χαρά! 

Ν.Γ.

Πολιτική απόφαση…

Αν δεν ξεπεραστεί το εμπόδιο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου δεν πρόκειται να δούμε σύντομα υδατοδρόμιο στα Γιάννενα. Κι αυτό επειδή πρέπει να πει αυτή το «ΟΚ» για την παραχώρηση της έκτασης στο λιμάνι Περάματος. Και πώς θα πειστεί η Κτηματική; Μόνη λύση είναι μία πολιτική απόφαση, την οποία μπορεί να λάβει ο Υπουργός Οικονομικών, ας πούμε. Άρα, καλό θα ήταν ο Θωμάς Μπέγκας να επιδιώξει μία συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν φυσικά θέλει να «ξεκολλήσει» το υδατοδρόμιο. Διαφορετικά…

Κ.

Υποψήφια – έκπληξη!

 Τους πρώτους 17 υποψήφιους ευρωβουλευτές από τους συνολικά 42 που θα συμμετέχουν στην κούρσα των εκλογών του Ιουνίου ανακοίνωσε η «ΝΙΚΗ». Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται και η Αθηνά Φούσα, την οποία το κόμμα τη συστήνει ως νομικό-επιχειρηματία από τα Γιάννενα, χωρίς να παραθέτει το βιογραφικό της. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πρόκειται για την κόρη του αείμνηστου υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Αντώνη  Φούσα. Μένει να φανεί αν η υποψηφιότητά της απορροφήσει ένα κομμάτι παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και παλιούς υποστηρικτές του πρώην υπουργού. Να σημειωθεί ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος βρίσκεται και η Θεσσαλονικιά Καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ερριέτα Πελίδου!

Γ. 

Πότε θα τελειώσει;

Με τον ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της Κεντρικής Πλατείας, το χρονοδιάγραμμα του καλοκαιριού για την παράδοση του έργου έχει αρχίσει να μοιάζει με… άπιαστο όνειρο! Είμαστε σχεδόν στα μέσα Μαρτίου και βλέπει κανείς στοίβες άμμου ακόμα στο δάπεδό της, ενώ τα ασανσέρ του υπόγειου πάρκινγκ που επίσης θα αλλάξουν παραμένουν στη θέση τους (φωτό). Θα πει κανείς, πόσο να τρέξουν τα έργα με τέτοιο καιρό. Ας μην βγάζουμε λοιπόν βιαστικά συμπεράσματα. Μπορεί ο ανάδοχος να ανεβάσει στροφές Απρίλιο και Μάιο και να… γίνει το θαύμα! 

Κ.

Να ασχοληθούν…

 Δεν είναι ωραία η εικόνα που επικρατεί στο Κάστρο, σε μια πολυσύχναστη περιοχή των Ιωαννίνων. Μπροστά στην πύλη από την πλευρά της Σκάλας έχει πάρει τη θέση της ξανά η γνωστή χωματερή, ενώ οι προβολείς του Κάστρου παραμένουν ακαθάριστοι. Όπως παρατηρούν οι «Σκεπτόμενοι πολίτες» και στο σημείο πίσω από την πύλη του Κάστρου δεν υπάρχουν κάδοι, τη στιγμή που τα σκουπίδια είναι διασκορπισμένα στο πεζοδρόμιο και οι πινακίδες πεταμένες. Καλό είναι η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί περισσότερο με το Κάστρο, το οποίο να μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πλημμυρίσει από ντόπιους και επισκέπτες λόγω της τζαμάλας που θα ανάψει εντός!

Γ.