Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πλώρη για ευρωκάλπη;

 Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία, με αρκετούς να θεωρούνται σίγουροι ότι θα κατέβουν στις εκλογές και άλλους να είναι στο… περίμενε. Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται να ριχτεί στη μάχη ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και πρ. βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η τρίτη φορά που ο κ. Αμυράς θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες ήταν πρώτος επιλαχών. Ο Γ. Αμυράς παραμένει σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ζητήματα περιβάλλοντος, οπότε, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε ξανά υποψήφιο!

Ν.Γ.

Προσοχή, γλιστράει!

 Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κάστρο και δεν λένε να λυθούν από τους αρμόδιους φορείς σχετίζεται με το έδαφος στην πύλη που είναι μόνιμα βρεγμένο διότι στάζει νερό από την οροφή. Αυτό οφείλεται στη λάθος στεγανοποίηση που έχει γίνει στο παρελθόν με αποτέλεσμα να πέφτει νερό πάνω στις πλάκες που ούτως ή άλλως είναι ολισθηρές και να ελλοχεύει κίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό των πεζών που βγαίνουν ή επιστρέφουν στο Κάστρο. Ειδικά αύριο που θα έχει πολύ κόσμο στην καστρινή τζαμάλα, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί δεν αργεί να γίνει το κακό.

Ν.Γ.

Αξιοπρεπές θέατρο…

 Κακά τα ψέματα, το Καμπέρειο θέατρο είναι απλώς λύση ανάγκης για το ΔΗΠΕΘΕ, αφού δεν υπάρχει άλλη αίθουσα στην πόλη μας για να φιλοξενεί τις παραστάσεις του. Εκείνη του Πνευματικού Κέντρου είναι μεν ευρύχωρη, αλλά έχει πολλές χρήσεις. Οπότε, ναι, τα Γιάννενα πρέπει κάποια στιγμή να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές κλειστό θέατρο ως έδρα του ΔΗΠΕΘΕ και ορθά η νέα Διοίκησή του το έθεσε στόχο. Όμως θέλει δουλειά το πράγμα και κυρίως να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης. Προφανώς δεν ήταν τυχαία η αποστροφή προχθές του Γιώργου Καψάλη στην ανάγκη να συνδράμουν όλοι οι φορείς για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού σκοπού!

Κ.Α.

Κάνουν το καλύτερο!

 Η σύλληψη αστυνομικών και ενός ιδιώτη αλλοδαπού στη Θεσπρωτία, που φέρονται, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομίας, εμπλεκόμενοι σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, έχει πανελλήνια προβολή από την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό τύπο. Όλα, βέβαια, θα κριθούν στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, παρά το θλιβερό συμβάν, φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι οι αστυνομικοί στη Θεσπρωτίας κάνουν το καλύτερο δυνατό για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων με τα ναρκωτικά, ένα πρόβλημα, που στο νομό, είναι έντονο, λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία. 

Η.Μ.

Πού είναι τα βοηθήματα;

Τι θα γίνει τελικά με εκείνα τα οικονομικά βοηθήματα από τη Λαμπριάδειο Σχολή Άνω Πεδινών τα οποία «πάγωσαν» εδώ και κάποια χρόνια και δεν δίνονται πλέον σε νέους και νέες του χωριού που εισάγονται σε Πανεπιστήμια; Τα μικρά αυτά αλλά πολύτιμα επιδόματα κόπηκαν… μαχαίρι από τη στιγμή που πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής στο Λαμπριάδειο Ίδρυμα ανέλαβε ο Μητροπολίτης Μάξιμος! Μάλλον έχει πολλές άλλες ενασχολήσεις και δεν προλαβαίνει να δει το θέμα. Εξάλλου, με τόσα πράγματα καταπιάνεται ο κ. Μάξιμος... Ίσως πάλι να μη τον ενδιαφέρει η Λαμπριάδειος. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να παραιτηθεί όπως έκανε ο προκάτοχός του Θεόκλητος Σετάκης και να αναλάβει κάποιος άλλος τη Διαχειριστική. Σιγά το δύσκολο…

Β.

Το ανάθεμα…

 Αναμενόμενο ήταν! Ο λόγος για τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος ιδιοκτήτης της Εγνατίας Οδού, που είναι η ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Οι νέες τιμές δεν θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές και αυτό θα το νιώσουν καλά στις τσέπες τους οι διερχόμενοι την Εγνατία και ανάλογα θα ρίχνουν τα αναθέματα και τα φάσκελα, μέχρι να γίνει συνήθεια όπως γίνεται σήμερα με την Ιόνια Οδό, που για να ταξιδέψεις στην Αθήνα με επιστροφή θέλεις μισό μηνιάτικο!

Τ.

Οι κόντρες…

 Κοντράρονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ποιο κόμμα θα κερδίσει τη δεύτερη θέση στο πολιτικό στερέωμα και όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο η κόντρα αυτή μεγαλώνει. Λόγος δεν γίνεται για πρωτιά, διότι αυτή την έχει καπαρώσει από το 2019 η ΝΔ.

Τ.  

Θέλουν ηρεμία…

Σταματούν σταδιακά οι καταλήψεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η ακαδημαϊκή ζωή ξαναβρίσκει τους γνώριμους ρυθμούς της. Ωστόσο, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συνεχίσουν, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, τον αγώνα κατά του νόμου για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Δική τους υπόθεση αυτή. Για τη μεγάλη μάζα των φοιτητών πάντως προέχει να κυλήσει ομαλά το εαρινό εξάμηνο, γιατί το περασμένο δίμηνο οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν με την εξεταστική περίοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Κ.