Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Παρέλαση υποψηφίων…

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και μπορεί ακόμη να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι υποψήφιοι στα περισσότερα κόμματα, ωστόσο ξεκίνησαν ήδη περιοδείες σε όλη τη χώρα όσοι θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητά τους. Την τιμητική τους τις τελευταίες μέρες έχουν και τα γραφεία της τοπικής Ν.Δ., καθώς μετά τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα που παρουσίασε βιβλίο στα Γιάννενα, το κατώφλι τους πέρασε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Θεωρείται βέβαιο πως και οι δύο θα ριχτούν στη μάχη των ευρωεκλογών, ενώ προσεχώς θα βρεθούν στην πόλη κι άλλοι υποψήφιοι!

Ν.Γ.

Εξαιρετικό βιβλίο…

 Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα σε εκδήλωση στο Σουφαρί Σεράι (ώρα 7 μ.μ.). Ο λόγος για το πρώτο πόνημα του Γιαννιώτη εκπαιδευτικού και συγγραφέα Βασίλη Σουλιώτη με τίτλο «Το ρολόι του Κάστρου χτύπησε τρεις φορές». Ο Β. Σουλιώτης με γλαφυρό λόγο «ταξιδεύει» τον αναγνώστη στα σοκάκια της Γιαννιώτικης αγοράς του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, στο πολύβουο παζάρι της πόλης μας και αποτυπώνει την καθημερινότητα των Εβραιογιαννιωτών, την εμπορική τους δραστηριότητα και το ρόλο τους στη γιαννιώτικη κοινωνία, ενώ παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τη διαδικασία εκτόπισής τους. Το βιβλίο διαβάζεται κυριολεκτικά απνευστί! Όσοι έχετε χρόνο, σπεύσατε το απόγευμα στο Σουφαρί Σεράι. Αξίζει τον κόπο.

Γ.Γ.

Ανάρπαστες οι λαγάνες!

Κυριολεκτικά χρυσές δουλειές έκαναν το βράδυ της Κυριακής και την Καθαρά Δευτέρα οι φούρνοι στα Γιάννενα, καθώς οι λαγάνες που έβγαλαν έγιναν ανάρπαστες. Βλέπεις, ήταν χιλιάδες και οι επισκέπτες του τριημέρου στην πόλη, οπότε αντίστοιχα μεγάλη και η ζήτηση. Όπως έμαθε η στήλη, κεντρικό αρτοποιείο έψησε 1.200 λαγάνες και δεν του έμεινε ούτε… μία για δείγμα! Τις πούλησε όλες! Εικάζουμε, με βάση την κίνηση στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία, ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την κατανάλωση χαλβά και άλλων σαρακοστιανών!

Κ.Α.

Εύστοχη επιλογή…

Στην Κορωνησία γιορτάστηκαν τα Κούλουμα από τον Δήμο Αρταίων την Καθαρά Δευτέρα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και όπως φάνηκε η Κορωνησία αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Δήμου να γιορταστούν τα Κούλουμα στην Κορωνησία έφερε αντιδράσεις από τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, καθώς τα προηγούμενα χρόνια λάμβαναν χώρα στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας. Καλό θα ήταν και στα Γιάννενα η δημοτική αρχή να επιλέξει άλλο μέρος από αυτό στα Λιθαρίτσια για να εορταστούν τα Κούλουμα. Τόσοι προορισμοί υπάρχουν στα όρια του Δήμου!

Ν.Γ.

 Δίκη πρ. Εισαγγελέως…

 Μία ιδιαίτερα σημαντική δίκη ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων. Στο εδώλιο κάθεται η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή. Πρόκειται για υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 και σχετίζεται με την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων! Πρωτοφανές γεγονός αυτό! 

Θα… έκαιγε δικογραφίες!

 Περίπου 1.000 από τις δικογραφίες που αφαίρεσε η πρ. ειαγγελέας, οι οποίες ήταν έτοιμες για κάψιμο, όπως η ίδια ομολόγησε, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της σε χωριό της Κέρκυρας, ενώ αρκετές άλλες ανακαλύφθηκαν στο σπίτι όπου διέμενε. Μέχρι σήμερα, δε, αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Η κ. Τατάκη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκε το 2022 από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας. Αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να εργάζεται στο Δημόσιο υπάλληλος και μάλιστα δικαστικός, ο οποίος έχει προβεί σε τέτοιου είδους πράξεις. Για να δούμε τι θα αποφασίσει το Εφετείο…

Κ 

Ούτε τα τηλέφωνα!

Διαρκή είναι τα παράπονα των πολιτών ότι δεν εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Αναγνώστρια μετέφερε στη στήλη ότι στα τηλέφωνα του Δήμου δεν απαντούσε κανείς χθες σε κατοίκους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για κάποιες λάμπες που είναι καμμένες, κάτι που τους δυσκολεύει το βράδυ. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι κάποια στιγμή απάντησε στο τηλέφωνο ένας υδραυλικός που δεν ήταν αρμόδιος! Μήπως θα πρέπει από τη Δημοτική Αρχή να κάνουν κάποιες συστάσεις στους υπαλλήλους να σηκώνουν κάνα τηλέφωνο; Μάλλον το τριήμερο το πέρασαν για… τετραήμερο εκεί στο Δήμο!

Γ.

Καθάρισαν άμεσα!

 Κυριολεκτικά, ένα μικρό… θαύμα έκαναν οι εργαζόμενοι του Δήμου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ιδιαίτερα σε Αβέρωφ, Ανεξαρτησίας κλπ., όπου συγκεντρώθηκε και ο περισσότερος κόσμος το βράδυ της Αποκριάς. Οι φωτιές τελείωσαν και οι «πανηγυριστές» άφησαν πίσω τους έναν μικρό χαμό από σκουπίδια, χαρτοπόλεμους, σερπαντίνες κλπ. Κι όμως, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας είχαν μαζευτεί σχεδόν όλα. Πρέπει να έπεσε πολλή δουλειά από την υπηρεσία καθαριότητας…

Κ.