Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τα μισά... οφειλές!

Εντυπωσιακό ακούγεται το ποσό των σχεδόν 210 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών για το 2024. Ωστόσο, έπειτα έρχεται η… προσγείωση, αφού ουσιαστικά πρόκειται για «εικονικό» προϋπολογισμό, όπως τον χαρακτήρισε χθες ο Θωμάς Γιωτίτσας μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο. Το 50% αυτών των χρημάτων είναι, όπως είπε, οφειλές προς τον Δήμο που δεν πρόκειται να εισπραχθούν, ενώ στο συνολικό ποσό προστέθηκαν και οι προϋπολογισμοί των καταργηθέντων Νομικών Προσώπων (ΟΚΠΑΠΑ, Πνευματικό Κέντρο κλπ.) οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια. Ιδού λοιπόν ένα μεγάλο στοίχημα για τη νέα Δημοτική Αρχή: Να καταφέρει να εισπράξει με ρυθμίσεις και άλλα μέτρα κάποιες έστω από τις οφειλές. Είναι πολλά τα χρήματα…

Κ.Α.

Χρειάζεται «λίφτινγκ»!

 Γεμάτο ασφυκτικά είναι σε καθημερινή σχεδόν βάση το δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλίμνιο, δίπλα στα παλιά σφαγεία αφού και δωρεάν είναι η στάθμευση και μόνο μερικά λεπτά περπάτημα θέλει κανείς για να ανέβει στο κέντρο της πόλης. Όμως, απαιτείται ένα «λίφτινγκ» από τον Δήμο. Πρώτον, να ξαναγίνουν διαγραμμίσεις καθώς οι τωρινές έχουν ξεθωριάσει. Δεύτερον, να τοποθετηθούν στη θέση τους οι πινακίδες σήμανσης που έπεσαν. Αυτό το τελευταίο δεν είναι δύσκολο. Ένας εργάτης, μερικές βίδες και ένα κατσαβίδι χρειάζονται! Φαντάσου οι επισκέπτες που έρχονται στα Γιάννενα τι εντύπωση σχηματίζουν βλέποντας την πινακίδα… αναρτημένη σε θάμνο αντί της κολώνας στην οποία βρισκόταν μέχρι πρόσφατα (φωτό «Σκεπτόμενοι Πολίτες»)!

Κ.Α.

Μας «δουλεύει»!

 «Θα υπηρετήσω την πατρίδα» δήλωσε ο Κασσελάκης! Με ποιο τρόπο; Από το γραφείο που του διέθεσαν για να εκτελεί τα κομματικά του καθήκοντα τις λίγες μέρες που θα «φιλοξενηθεί» στο στράτευμα; Η στάση του προκαλεί τα παιδιά που κάνουν πλήρη θητεία, που υπηρετούν στα σύνορα που φυλάνε σκοπιά, που μετέχουν στις ολοκληρωμένες ασκήσεις… Δεν θα μας φανεί παράξενο αν μας δώσουν και ραπόρτο για τις επισκέψεις που θα δεχθεί από τον Τάιλερ!

Θ.Β. 

Κέφι και πολυκοσμία!

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε φέτος το Καρναβάλι του Κατσικά, το οποίο προσέλκυσε ντόπιους και επισκέπτες που με σύμμαχο τον καλό καιρό απόλαυσαν την εντυπωσιακή παρέλαση. Το θέμα φάνηκε να είναι  ο συνδυασμός των παραδοσιακών στοιχείων με τις επίκαιρες αναφορές, κάτι που δημιούργησε ένα πολυδιάστατο φόντο για τους θεατές. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία κι άλλες ομάδες καρναβαλιστών παρουσίασαν ενδιαφέροντα χορευτικά, ευφάνταστες στολές και το κέφι περίσσεψε. Αξίζουν συγχαρητήρια στον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικάς και σε όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Καρναβαλιού!

Ν.Γ.

Από φύλακας… έμπορος!

Το είδαμε κι αυτό! Οι «φύλακες» ήταν δράστες! Ο λόγος για τον αστυνομικό στην Θεσπρωτία που φούλαρε το όχημα της ΕΛΑΣ με «τρίφυλλο» και με τον ανάλογο συνοδό - συνεργάτη Αλβανό, έκοβε βόλτες στην Ηγουμενίτσα με προορισμό φυσικά την ελληνική αγορά. 102 κιλά χασίς ήταν η πραμάτεια του οργάνου της τάξεως, που η Πολιτεία τον πληρώνει για να την προστατεύει από τέτοιου είδους πραμάτειες… Άξιος!

Τ.

Το σταμπάρισμα…

 Φαίνεται πως τον είχαν σταμπάρει συνάδελφοί του της Δίωξης και την κατάλληλη στιγμή τον έκαναν τσακωτό μαζί με τον συνεργό του. Ποιος ξέρει αν ήταν η πρώτη φορά που έκανε τέτοια πράξη, η οποία θα τον στείλει εκεί που μέχρι τώρα έπρεπε να στέλνει ο ίδιος ως επαγγελματίας της τήρησης της τάξης και την νομιμότητας. Εκτός κι αν ισχυριστεί ότι ήταν για προσωπική χρήση…

Τ.

Με δύο… καρπούζια!

 Επιβεβαιώθηκε πρόσφατο σχόλιο της στήλης με βάση το οποίο τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναλαμβάνει μέχρι νεοτέρας ο νυν Διοικητής του «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης! Η σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μέχρι να οριστεί νέος διοικητής, δηλαδή για το επόμενο τρίμηνο περίπου, ίσως και παραπάνω, ο κ. Δερδεμέζης καλείται να κρατήσει «δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη», όπως λέει ο λαός. Κουράγιο να έχει ο άνθρωπος γιατί οι ευθύνες που επωμίζεται είναι μεγάλες!

Κ.

Γιατί ξεχωριστή;

 Αρκετό κόσμο προσέλκυσε το βράδυ της Κυριακής και η τζαμάλα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Η φωτιά άναψε μπροστά από το Δημαρχείο και μάλιστα στο κάλεσμα του Ε.Κ.Ι. υπήρχαν μηνύματα όπως «πυροδοτούμε με νέα ορμή τους αγώνες μας ενάντια στην ακρίβεια και τους μασκαράδες – εκφραστές των αντιλαϊκών πολιτικών». Φυσικά στο χώρο υπήρχαν πανό με διάφορα συνθήματα και σημαίες του ΠΑΜΕ. Τελικά δεν καταλάβαμε πού ακριβώς αποσκοπεί αυτή η συνήθεια του Εργατικού Κέντρου να ανάβει ξεχωριστή τζαμάλα από τις υπόλοιπες στην πόλη.

Γ.