Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ας κάνουμε τεστ!

Το αδιαχώρητο γινόταν στα Γιάννενα το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Ειδικά το βράδυ της Κυριακής ο συνωστισμός ήταν έντονος σε κάθε τζαμάλα και σε κάθε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, όπως η Καλάρη αλλά και στα κέντρα διασκέδασης. Η έντονη κινητικότητα και οι πολλές κοινωνικές επαφές αυτές τις μέρες, αυξάνουν και τον κίνδυνο για έξαρση των ιώσεων, όπως είναι ο κορωνοϊός και η γρίπη. Επιβάλλεται, λοιπόν, οι νέοι ειδικά ή όσοι έχουν συμπτώματα να σπεύσουν στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ή στα φαρμακεία ώστε να υποβληθούν σε ένα τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένους ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!

Ν.Γ.

Με την υπογραφή του!

Πανταχού παρούσα είναι τελικά η Βουλή στην περιοχή μας. Πρόσφερε σημαντικό ποσό για την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, έβγαλε κονδύλιο για παλιά πέτρινα γεφύρια, στήριξε την ανακαίνιση της οικίας Κ. Φρόντζου και άλλων κτιρίων σε χωριά… Αποφάσεις που έχουν την υπογραφή του Κώστα Τασούλα, ο οποίος μπορεί να έχει αυξημένες ευθύνες ως Πρόεδρος της Βουλής τα τελευταία χρόνια, αλλά τον τόπο του ποτέ δεν τον ξεχνάει. Και όπου μπορεί, βοηθάει με κάθε τρόπο!

Β.

Και στην Αγ. Αικατερίνη…

 Kατανυκτικοί Εσπερινοί τελούνται φέτος και στην εκκλησία της Αγίας Αικατερινης, όπως ενημέρωσε τη στήλη φίλος αναγνώστης με αφορμή επιστολή που δημοσίευσε προχθές ο «Π.Λ.. Σ’ αυτήν τονιζόταν πως η τέλεση Εσπερινών στον ναό του Αγίου Παϊσίου δεν βολεύει τους πιστούς, λόγω του μικρού του μεγέθους αλλά και της απόστασης από το κέντρο των Ιωαννίνων. Να λοιπόν που όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες λειτουργίες, μπορούν να το κάνουν και σε κεντρική εκκλησία. Γιατί δεν βλέπουμε να αλλάζει γνώμη η Μητρόπολη και να επαναφέρει τους Εσπερινούς από τον Αγ. Παΐσιο στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου…

Κ.Α.

Δεν συγκρίνονται…

 Κάθε τόσο κάποιοι συγκρίνουν μισθούς εργαζομένων και επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πάντα βρίσκουν ότι στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι! Δεν αναφέρουν όμως ούτε το ύψος των ενοικίων, ούτε το κόστος ζωής που στη χώρα μας είναι χαμηλότερα…

Θ.Β.

Θα μας… τρελάνουν!

 Ειδικοί δεν είμαστε, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να σχολιάσει ότι οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στην Πλατεία Νότη Μπότσαρη είναι… ακατανόητες, για να μην βάλουμε άλλο επίθετο! Τι διαπλάτυνση είναι αυτή στα πεζοδρόμια με τη δημιουργία «εξογκωμάτων» μέσα στο οδόστρωμα της Κ. Φρόντζου; Ποιον θα εξυπηρετήσουν; Και γιατί στη γωνία Μπότσαρη και Δαγκλή κατέβασαν το διαπλατυμένο πεζοδρόμιο στο ύψος ακριβώς του δρόμου; Για να παρκάρουν πάνω οχήματα; Δε χρειαζόταν πλακόστρωση αν είναι να λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης. Τα πεζοδρόμια δεν πρέπει να είναι υπερυψωμένα σε σχέση με το οδόστρωμα; Θα μας κάνουν να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε οι αρμόδιοι των συγκεκριμένων έργων…

Κ.

Οι αγωγές…

 Στο χώρο του ευρωκοινοβουλίου, να ξαναπούμε «καλά ξεμπερδέματα» στην Άννα-Μισέλ από τα Συριζόπουλα που ζητούν τα… ρέστα τους μέσω μηνύσεων και αγωγών, επειδή έλαβαν γράμμα της! Κάποτε το γράμμα ήταν ιερή υπόθεση και ήταν ο καημός εκείνων που δεν το λάμβαναν! Τώρα είναι… εγκληματική πράξη και ως τέτοια πρέπει να τιμωρηθεί μέχρι και με την ύστατη των ποινών, που είναι η καθαίρεση της κυβέρνησης!

Τ.

Πώς ξήλωσαν…

Το ότι βρέθηκαν πολίτες που κατάφεραν με κάποιο τρόπο ή με κατάλληλα εργαλεία -γιατί με τα χέρια δεν γίνεται- να αφαιρέσουν τις μεταλλικές κεφαλές από τόσα κολωνάκια στην πρόσφατα πλακοστρωμένη οδό Άννας Κομνηνής, η οποία συνδέει τη Γιοσέφ Ελιγιά με τη Μητροπόλεως, πραγματικά μας… ξεπερνάει. Πάλι καλά που δεν τα ξήλωσαν όλα! Προφανώς πουλάνε τα μεταλλικά αυτά εξαρτήματα. Δεν εξηγείται αλλιώς… Πάντως, τίποτα σ’ αυτή την πόλη δεν επιβιώνει για πολύ!

Κ

Τι… ατυχία!

 Άτυχος ο Πούτιν! Παραλίγο να βγει με 100% για πέμπτη φορά πρόεδρος στην Ρωσία! Πού είσαι Στάλιν να δεις τα… Πουτινάκια της κόκκινης αυλής! Ένα καημό έχουμε μόνο! Να γνωρίσουμε ένα - ένα εκείνα τα Ρωσάκια που βρήκαν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στον δημοκράτη Πούτιν, με κίνδυνο να τους στείλει στη Σιβηρία, γυρίζοντας την ιστορία καμιά 80αριά χρόνια πίσω!

Τ.