Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Χωρίς μετάδοση…

 Ένα από τα παράδοξα και αυτής της θητείας στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι το γεγονός ότι στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν υπάρχει ζωντανή μετάδοση ώστε να είναι ενήμεροι οι πολίτες για τις τοποθετήσεις στα διάφορα ζητήματα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθεσαν αυτό το ζήτημα προεκλογικά αλλά η Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε κάτι γι’ αυτό, ωστόσο μετεκλογικά δεν φαίνεται να το έθεσαν ξανά με θέρμη. Πάντως, η Περιφέρεια πρέπει επιτέλους να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων Περιφερειών που παρέχουν διαδικτυακή ζωντανή κάλυψη της λειτουργίας των συλλογικών τους οργάνων. 

Ν.Γ.

Δεν παλεύεται…

Τρεισήμισι το μεσημέρι και σκέφτεται ο μόνιμος κάτοικος του κέντρου: «Δεν μπορεί, τέτοια ώρα θα βρω να παρκάρω σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Όχι δίπλα, αλλά ούτε και μακριά». Αμ δε! Ούτε τα μεσημέρια δεν αδειάζουν πλέον οι δρόμοι από τα Ι.Χ.. Ακόμα και τέτοιες ώρες βλέπει κανείς αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα καινούρια πεζοδρόμια που είναι στο ύψος του δρόμου… Και αναγκάζεται να αφήσει το δικό του όχημα μακριά απ’ το σπίτι του. Πάντα υπήρχε πρόβλημα παρκαρίσματος στην πόλη μας, όμως τελευταία το κακό έχει παραγίνει! Πραγματικά δεν παλεύεται αυτή η κατάσταση για όσους δεν έχουν εξασφαλισμένο χώρο για το Ι.Χ.! Αν δεν ληφθούν μέτρα… καήκαμε!

Κ.Α.

Κίνηση fair play!

Παραδείγματα ήθους και υποδειγματικής συμπεριφοράς μπορεί να διδάξει σε πολλές περιπτώσεις ο αθλητισμός. Ένα από αυτά συνέβησαν σε παιχνίδι της γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», καθώς η έμπειρη παίκτρια των πρασίνων Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου έκανε φάουλ στην 14χρονη Άννα-Μαρία Παπανικολάου του ΠΑΣ Γιάννινα, για να την οδηγήσει στη γραμμή της φιλανθρωπίας και να της δώσει την ευκαιρία να σκοράρει. Μάλιστα πριν σουτάρει η παίκτρια του ΠΑΣ, η Σταμολάμπρου την συμβούλεψε να μην αγχωθεί. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους σε μια εποχή που στον αθλητισμό επικρατούν η βία και οι ακρότητες!

Ν.Γ.

Αερολογίες;

Τα περί «συντηρητικού» και «προοδευτικού» πολιτικού χώρου μας προβληματίζουν! Αν συγκρίνουμε τις ιδέες και τα προσόντα των Μητσοτάκη και Κασσελάκη δεν ξέρουμε  ποιον από τους δύο να κατατάξουμε πού! Και αν συμπεριλάβουμε και τους Ανδρουλάκη και Νίκο Παππά, τότε χάνουμε κάθε δυνατότητα αξιολόγησης με βάση τα προσόντα τους! Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να μην έλυσε όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά γίνονται καθημερινά παρεμβάσεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων…

Θ.Β.

Το πρώτο «καπέλο»!

 Με το… καλημέρα της παραχώρησης μπήκε η πρώτη αύξηση των τιμών διέλευσης στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Στους τρεις σταθμούς εντός Ηπείρου αυξήθηκαν ως εξής: Tύρια 2,70 από 2,10, Παμβώτιδα 1,55 από 1,20 και Μαλακάσι 1,90 από 1,40. Με άλλα λόγια, για να πάει κανείς από Ηγουμενίτσα ως τα όρια με Θεσσαλία – Μακεδονία θέλει 6,15 ευρώ από 4,70 πριν, διαφορά 1,45 ευρώ. Όσο για το ταξίδι Γιάννενα – Θεσσαλονίκη, τα διόδια σ’ αυτό από 7,20 που ήταν μέχρι προχθές έφτασαν στα 8,70. Θα πει κανείς, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά για τέτοιο ταξίδι; Όχι, αλλά αν προσθέτεις τις αυξήσεις στην αμόλυβδη, στον καφέ, στο φαγητό κλπ. η σούμα είναι απογοητευτική! Άσε που μέσα στο καλοκαίρι τα τέλη διέλευσης θα πάνε από τα τέσσερα στα πέντε λεπτά το χιλιόμετρο!

Κ.

Επιτέλους…

Για πρώτη φορά ακούσαμε ότι συνέλαβαν νεαρό συμπολίτη μας που έγραφε «συνθήματα» στους τοίχους της Περιφέρειας Ηπείρου! Δυστυχώς στην πόλη μας «κακοποιούνται» τα σπίτια όλων μας! Κανένας σεβασμός στην ξένη ιδιοκτησία! Ακόμη και «αισχρές» φράσεις μένουν σε κοινή θέα για μήνες ολόκληρους μέχρι οι ιδιοκτήτες να ξαναβάψουν τα σπίτια τους αλλά χωρίς να ελπίζουν ότι την άλλη μέρα κάποιοι ανάγωγοι δεν θα κάνουν τα ίδια…

Π.

Τρεχάτε ποδαράκια…

 Έπρεπε να ψηφιστεί ο νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ για να τεθεί σε συναγερμό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξετάζοντας το θέμα της δημιουργίας νέων φοιτητικών εστιών, αφού διαφορετικά, με το υψηλό κόστος διαβίωσης που έχουμε ως πόλη, κινδυνεύει να χάσει πολύ κόσμο. Η «καυτή πατάτα» έπεσε στα χέρια της σημερινής Διοίκησης του Ιδρύματος, που το παλεύει είναι η αλήθεια. Οι δε προηγούμενες αντιμετώπιζαν το θέμα κάπως… χαλαρά, αφήνοντας κλειστά δεκάδες δωμάτια στις Φοιτητικές Εστίες επειδή είχαν παραδοθεί από τους ενοίκους τους σε κατάσταση… στάβλου, για να μη μιλήσουμε για κάποιους «αιώνιους» που έμεναν εκεί χρόνια και χρόνια! Πάνε πλέον αυτές οι «πολυτέλειες». Και δεν είναι μόνο το Πανεπιστήμιο που πρέπει να λάβει μέτρα στήριξης των φοιτητών… 

Κ. 

Εικόνες παρακμής

 Εικόνες παρακμής αντικρίζει κανείς στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΠΑΒΙ. Όπως επισημαίνουν οι «Σκεπτόμενοι πολίτες», ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, στρώματα, μπουκάλια, παλιές τηλεοράσεις, σανίδες, χαρτόνια αλλά και πεταμένα κλαδιά. Και αυτή η κατάσταση επικρατεί σε ένα σημείο που δίπλα είναι το δημοτικό πάρκιγκ και πιο πέρα, στη Γαριβάλδη, πολυσύχναστα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτές οι καταστάσεις προσβάλλουν την εικόνα της πόλης σε μια εποχή που έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα!

Γ.