Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Η καλύτερη ευκαιρία!

Δεν ξέρουμε τι και ποιος έφταιξε για την πρόσφατη πυρκαγιά στις Φοιτητικές Εστίες, αυτό θα ξεκαθαρίσει με την έρευνα της Πυροσβεστικής. Έχει επιληφθεί εμπειρογνώμονας πληροφορείται η στήλη. Πάντως, η αναστάτωση που προκλήθηκε δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου να ξεκαθαρίσουν μία και καλή την κατάσταση. Κάτι που ήδη είχαν ξεκινήσει να κάνουν… Τα καίρια ερωτήματα είναι τα εξής: Υπάρχουν σήμερα φοιτητές που να κρατούν δωμάτιο για πάνω από 4 – 5 χρόνια; Δικαιούνται όλοι τα δωμάτια που κατέχουν με βάση τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν; Προσέχουν οι φοιτητές τον χώρο τους ή τον έχουν μετατρέψει σε… αχούρι, όπως έχει συμβεί κατά κόρον στο παρελθόν; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να απαντηθούν αυτά και ο καθένας να μπει στη θέση του! 

K.A.

Η νύχτα… μέρα!

 Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί ο νέος LED φωτισμός από το γήπεδο μέχρι το Χάνι στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Η νύχτα έγινε μέρα στο Κουτσελιό με τον νέο φωτισμό να αναβαθμίζει την είσοδο της Κοινότητας προσφέροντας ασφάλεια σε οδηγούς και πεζούς, οι οποίοι έχουν πλήρη ορατότητα κατά την οδήγηση. Βέβαια, πριν το χάνι βρίσκεται το γήπεδο ποσοδφαίρου 5X5 με τα φώτα να παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ίσως για το τελευταίο κάτι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικό ώστε να κατεβάζει κάποιος τον διακόπτη στις ώρες που δεν γίνεται χρήση του γηπέδου από τους πολίτες!

Ν.Γ.

«Πρώτα ο πολίτης…»

 «Πρώτα να βάλουν όλοι, κυρίως το Κράτος, αλλά και ο Δήμος Ιωαννιτών την υγεία και ασφάλεια των δημοτών και μετά την προστασία των αδέσποτων σκυλιών, γιατί σήμερα ο νόμος προστατεύει πρώτα τα σκυλιά και έπειτα τον πολίτη». Την παραπάνω επισήμανση έκανε στη στήλη φίλος αναγνώστης από τον Μάτσικα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον ηλικιωμένο που κατέληξε μέσα στη λίμνη! Όπως μας είπε, μάλιστα, ο ίδιος έχει επίσης δεχθεί επίθεση από σκυλιά, αποφεύγει όμως να τα χτυπήσει! Θα συμφωνήσουμε μαζί του, με μία όμως επισήμανση. Τα αδέσποτα δεν… φυτρώνουν μόνα τους. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν!

Κ.A. 

Τα πάει καλά...

 Μια Ηπειρώτισσα, η Ιουλία Τσέτση, κορυφαία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, ενδεχομένως να είναι υποψήφια για πρόεδρος στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων.  Από το 2010 είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, που δημιούργησε ο πατέρας της Κλέων Τσέτσης και ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMe και UniHerbo, ενώ το 2022 έγινε Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ. Με οξυδέρκεια και εργατικότητα στις επιχειρηματικές της δράσεις επιδιώκει η χώρα μας να αποτελέσει κόμβο καινοτομίας. Πολύ σωστά θεωρεί ότι οι εξαγωγές των επιχειρήσεων και το έντονο εξωστρεφές μοντέλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό οχυρό για την οικονομία, αλλά και για τον ίδιο τον επιχειρηματικό τομέα. 

Η. Μ. 

Ανάδρομος Ερμής…

 Συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων όπου επικρατεί ένας χαμός στα αμφιθέατρα μεταξύ των παρατάξεων θυμίζουν πολλές φορές οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων με τις αντιπαραθέσεις να πιάνουν «κόκκινο». Πέρα από τις καθιερωμένες συγκρούσεις κάθε φορά μεταξύ του Θωμά Μπέγκα και του Δημήτρη Παπαγεωργίου, στην έναρξη της πρόσφατης συνεδρίασης κυριάρχησε μια έντονη αντιπαράθεση επί διαδικαστικού θέματος μεταξύ του πρώην δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, της Προέδρου του σώματος Αναστασίας Γιογλή και με μικρές παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Όταν δε ανέβηκαν οι τόνοι, η κ. Γιογλή σχολίασε ότι «μάλλον έχουμε ανάδρομο Ερμή»!

Γ.

Υπάρχει ένδεια!

 Η δολοφονία μιας ακόμη γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της στην Αθήνα, έξω από την πόρτα αστυνομικού τμήματος (!) φέρνει στο φως την ένδεια που υπάρχει στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Όταν στους Αγ. Αναργύρους, στις 10:30 το βράδυ, υπάρχουν δύο άτομα της ΕΛΑΣ υπηρεσία, τότε η φύλαξη όχι μόνο ελλιπής είναι, αλλά και επικίνδυνη για τους ίδιους τους φύλακες!

Τ.

Ανασχεδιασμός…

Μήπως να ξαναγίνει ανασχεδιασμός των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε ο πολίτης να αισθάνεται μια καλύτερη ασφάλεια; Δυστυχώς μας… τελείωσε η κοινωνία των «αγίων» αφού ακόμη και στα πιο μικρά χωριά υπάρχει η ανάγκη προστασίας πολιτών. Τουλάχιστον να μην υπάρχει ωχαδερφισμός και οι παραβάτες να βρίσκουν γόνιμο έδαφος δράσης. Οι κλοπές και στα μικρά χωριά έχουν πολλαπλασιαστεί καθώς και οι κακουργηματικές πράξεις!

Τ. 

Τσούκα, όπως Βελλά!

 Μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα δημιούργησε στην Μονή Παναγίας Τσούκας στο Ελληνικό ο ηγούμενός της και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου. Συγκεκριμένα, εκτρέφει εβδομήντα μπούτσικα Καλαρρύτικα πρόβατα. Με αυτό τον τρόπο ο Πρωτοσύγκελος ακολουθεί το παράδειγμα του Μητροπολίτη που αναδεικνύει τον πρωτογενή τομέα. Καλή η πρωτοβουλία για εκτροφή των προβάτων στη Μονή, αρκεί να αποτελεί αυτό ένα τρόπο στήριξης σε άπορες οικογένειες, στις οποίες μπορεί να προσφερθούν προϊόντα όπως κρέας και γάλα.

Γ.