Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ερωτήματα…

 Ανακατασκευάζεται το πεζοδρόμιο περιμετρικά του Κάστρου, το οποίο βρίσκεται σύριζα στο τείχος του και καλώς γίνεται αυτό. Μόνο που αφαιρείται το παλιό πέτρινο δάπεδο και στη θέση του, τουλάχιστον σε ένα κομμάτι, μπαίνουν τσιμεντόπλακες! Δηλαδή, βγάζουν την πέτρα και βάζουν την κοινή πλάκα πεζοδρομίου. Ερωτήματα: Το ίδιο υλικό θα μπει σε όλο το μήκος της παρέμβασης; Αν ναι, ταιριάζει η τσιμεντόπλακα δίπλα σε ένα μνημείο όπως το Κάστρο; Δεν ανήκει αυτή η περιοχή στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας; Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για έργα που γίνονται σ’ αυτήν; Κι ένα τελευταίο: Οι παλιές πέτρινες πλάκες του πεζοδρομίου που στοιβάζονται σε παλέτες πού θα χρησιμοποιηθούν; Kαλό θα ήταν να τα διευκρινίσει αυτά ο Δήμος…

Κ.Α.

Για τον Ευριπίδη…

 Ο αδικοχαμένος Γιαννιώτης πρωταθλητής της Κωπηλασίας Ευριπίδης Σκλιβανίτης θα τιμηθεί ξανά φέτος από το νησί της Μυκόνου. Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί σ’ αυτήν η 6η «Ευριπίδεια Διαδρομή», ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη μνήμη του, ο οποίος ακολουθεί μία διαδρομή που είχε χαράξει ο ίδιος ο Ευριπίδης. Με αυτή την αφορμή θα ταξιδέψουν στη Μύκονο η οικογένεια και αρκετοί φίλοι του προκειμένου να δώσουν το «παρών» στον αγώνα, όπως κάνουν εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια. Τη διοργάνωση έχει ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο του νησιού στο οποίο εκείνος εργάστηκε για μία σεζόν. Δεν τον ξέχασαν όμως ποτέ…

Κ.Α. 

Άρχισαν γυρίσματα…

 Ξεκίνησαν στο Νομό Ιωαννίνων τα  γυρίσματα της νέας σειράς «Ταμπού» που θα προβληθεί από το Μega και θα συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Κούλλης Νικολάου και Ανδρέας Γεωργίου. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο Κ. Νικολάου είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Η νέα σειρά θα έχει έντονα τα στοιχεία της δράσης, της αστυνομικής πλοκής αλλά και του έρωτα. Μέσω αυτής θα προβληθούν η πόλη των Ιωαννίνων και άλλες περιοχές του Νομού και είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχτεί περαιτέρω ο τόπος μας!

Ν.Γ.

Κατάπτυστα συνθήματα! 

 Μια βαριά και ντροπιαστική ήττα με σκορ 4-0 δέχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και πλέον απομένει και μαθηματικά να «κλειδώσει» ο υποβιβασμός του στη Super League 2. Iδιαίτερα προκλητικοί κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν οι οπαδοί του ΟΦΗ με προκλητικά και εμετικά συνθήματα εναντίον του ΠΑΣ αλλά και της πόλης των Ιωαννίνων. Συνθήματα όπως «η πόλη του Αλή πασά» είναι πέρα για πέρα απαράδεκτα και δείχνουν δυστυχώς το επίπεδο κάποιων οπαδών, που, εκτός του ότι είναι ανιστόρητοι, στερούνται και παιδείας!

Γ.

Στάση στα Γιάννενα!

Γενέθλια γιορτάζει φέτος το Τεχνικό Επιμελητήριο και καλά κάνει. Έναν ολόκληρο αιώνα ζωής συμπληρώνει. Δεν είναι μικρό πράγμα… Με αυτή την αφορμή, πραγματοποιεί ένα Roadshow, το οποίο την Κυριακή ξεκίνησε από τα Γιάννενα και την Πλατεία Μαβίλη, συνέχισε χθες στην Άρτα και σήμερα, Τρίτη θα βρεθεί στην Πρέβεζα. Πρόκειται για μία κινητή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει την ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να λάβει μέρος σε διαδραστικό πρόγραμμα. Όσον αφορά ειδικότερα στο Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, αυτό έχει κι άλλους λόγους να γιορτάζει, κυρίως το γεγονός ότι τα τελευταία δύο – τρία χρόνια επιδεικνύει μία πρωτοφανή εξωστρέφεια με σημαντικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις που αφορούν σε όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής μας!

Κ. 

Ξενάγηση στη Βουλή…

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Ζάππειο το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο συνέπεσε με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυση της. Εκεί βρέθηκαν αρκετά «γαλάζια» στελέχη από τα Γιάννενα και την Ήπειρο, συμμετέχοντας είτε ως σύνεδροι είτε ως παρατηρητές. Την Παρασκευή οι πρόεδροι των ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον Γραμματέα Οργανωτικού Στ. Κονταδάκη είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βουλή. Μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη. Πού ξέρεις, ίσως κάποιοι εκ των προέδρων στο μέλλον να περάσουν το κατώφλι της Βουλής με άλλη ιδιότητα!

Γ. 

Υποστηρικτής…

Για μισογυνισμό μίλησε ο άλλοτε πρωθυπουργικός σύμβουλος Ν. Καρανίκας σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, σχολιάζοντας το γυναικείο μίσος της «άγαμης κόρης» προς τη Μαρέβα! Ποιος περίμενε κάτι τέτοιο; Να γίνεται ένθερμος υποστηρικτής της Μαρέβας και φυσικά με την έννοια της γυναίκας και όχι της συζύγου του πρωθυπουργού!

Τ.