Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Απαράδεκτη εικόνα!

Σκουπίδια, πλαστικά, ξερόχορτα μέχρι και… στρώματα είναι παρατημένα εδώ και τουλάχιστον δυο εβδομάδες δίπλα από κάδους στην οδό Ρόζας Ιμβριώτη στην Ανατολή, με τους ιθύνοντες στην καθαριότητα του Δήμου να μην… συγκινούνται καθόλου. Η φωτογραφία που έστειλε στην στήλη συμπολίτης είναι αποκαλυπτική της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. «Δεν μπορεί, κάποιος από το Δήμο θα περνάει από το σημείο», επισημαίνει και ζητά το αυτονόητο: Άμεσα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα ξερά κλαδιά! Μεταφέρουμε την επισήμανση και τον λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες…

Πριν να είναι αργά…

Και μιας και ο λόγος για καθαριότητα, να επισημάνουμε ακόμη ένα σημείο που άμεσα θα πρέπει να καθαριστεί από τα ξερόκλαδα, πριν γίνει κανένα… ατύχημα και τρέχουμε! Πρόκειται για την Κενάν Μεσαρέ και Βελισσαρίου στα φανάρια, όπου όπως φαίνεται και από την φωτογραφία ένα τσιγάρο να πετάξει κάποιος, θα… λαμπαδιάσει η περιοχή και τα παρακείμενα σπίτια! Και όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί από την στήλη, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Για να δούμε πότε και εάν αυτό θα εφαρμοστεί και στην πράξη!..

Ε.Κ.

Η δικαίωση!

Μια ανάσα πριν την κατάκτηση της 5ης θέσης, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, βρίσκεται η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια με την εδραίωση στην Α1 και τη συμμετοχή σε δυο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ. Ο πρόεδρος της ομάδας Τόλης Μιχαήλ και ο προπονητής αδερφός του Μάριος, ένιωσαν μεγάλη δικαίωση μετά την θριαμβευτική νίκη επί του Ηρακλή και συγκινημένοι στάθηκαν δίπλα στο πανό που απεικονίζει τον αείμνηστο πατέρα τους. Στο Νέο Κλειστό επικράτησε ντελίριο ενθουσιασμού από τους φιλάθλους της ομάδας και σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ φέτος έχουν λόγο να είναι χαρούμενοι!..

Ν.Γ.

Βιωματική μάθηση!

Την παράδοση τήρησαν για ακόμη μια χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, καθώς στα πλαίσια της σχολικής εκδρομής στα Γιάννενα μαθητές της Α’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τα γραφεία του «Πρωινού Λόγου» και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον έντυπο Τύπο. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον Ηπειρώτη ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Ελευθέριο Γείτονα και δυο καθηγητές τους έδειξαν ένα απίστευτο ενδιαφέρον για τον τρόπο έκδοσης μιας τοπικής εφημερίδας κάτι που φάνηκε από τον «βομβαρδισμό» των ερωτήσεων και των αποριών που εξέφρασαν. Είναι πολύ σημαντικό οι εκδρομές των σχολείων να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ μέσα από αυτές τις διαδραστικές ξεναγήσεις οι μαθητές καλλιεργούν περαιτέρω την κριτική σκέψη!

Ν.Γ.

Αντίστροφη μέτρηση!

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επίσημη τελετή της ένταξης του Ζαγορίου στην Ουνέσκο, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Μαΐου.Υπενθυμίζεται ότι τον νέο φορέα θα φιλοξενήσει η Πασχάλειος Σχολή στο Καπέσοβο και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για το γραφείο διαχείρισης του πολιτιστικού τοπίου Ζαγορίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην επίσημη τελετή θα δώσουν το «παρών» στελέχη της Ουνέσκο, της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, το Ζαγόρι και τα Γιάννενα θα είναι στο επίκεντρο και οπωσδήποτε αναμένεται η τελετή με μεγάλο ενδιαφέρον!

Γ. 

Παντού μουντζούρες…

Ένα χάλι επικρατεί στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων με τις μουντζούρες που υπάρχουν σε κάθε σημείο της! Όπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς, θα δει μουντζουρωμένους τοίχους σχολείων, πολυκατοικιών, καταστημάτων που δημιουργούν μια άκρως αντιαισθητική εικόνα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει γειτονιά και σημείο στο κέντρο χωρίς μουντζούρες, αλλά και κολλημένες αφίσες. Οι βάνδαλοι δεν λένε να σεβαστούν ούτε τους ιδιωτικούς, ούτε τους κοινόχρηστους χώρους, γι’ αυτό και μόνο η επιβολή προστίμων ίσως θα μπορούσε να τους σταματήσει!

Γ.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ

Ένας Γιαννιώτης είναι μεταξύ των 42 υποψ. ευρωβουλευτών που ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Ο λόγος για τον Τάσο Τόκα, δάσκαλο Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, και της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Ο Τάσος Τόκας δεν είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί σε εκλογική αναμέτρηση, καθώς έχει δώσει τα… διαπιστευτήριά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατεβαίνοντας ως υποψ. δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Δωδώνης. Βέβαια, πρώτο του μέλημα δεν ήταν κυρίως τα τοπικά θέματα, ούτε τα συνδικαλιστικά, αλλά το πώς θα... περάσει τις θέσεις του κόμματος, το οποίο με την υποψηφιότητά του τώρα τον… επιβραβεύει! Για να δούμε…

Ε.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία…

Η Optima bank πήρε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για τις εργαζόμενές της υπαλλήλους. Σε κάθε νέα γέννηση παιδιού θα τις χορηγεί 1.000 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο. Θα μου πείτε είναι τράπεζα και διαθέτει κεφάλαια από τα οποία μπορεί να χορηγεί αυτό το επίδομα – ενίσχυση που οπωσδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος που υφίσταται στην χώρα μας. Υπάρχουν όμως κι άλλες τράπεζες και οργανισμοί που ίσως είναι ισχυρότεροι οικονομικώς από την Optima. Ας βάλουν κι αυτοί /ες το… χέρι στην τσέπη και ας ενισχύσουν την προσπάθεια…

Ι. Κιτς