Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Από μικρός μαθαίνεις…

Πάρα πολύ καλά έκανε ο Δήμος και επιστράτευσε μαθητές καθώς και παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και καθάρισαν όλοι μαζί τον χώρο του Άλσους. Αφενός επειδή αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους πρασίνου στο κέντρο των Ιωαννίνων. Αφετέρου καλό είναι να μαθαίνει κανείς από μικρή ηλικία ότι πρέπει να προστατεύει και να περιποιείται κοινόχρηστους χώρους τους οποίους απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Καλό θα ήταν για όλους μας ο Δήμος να παίρνει πιο συχνά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στο Άλσος έκαναν και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, φυτεύοντας λουλούδια, καθαρίζοντας παγκάκια, προτομές κλπ. Ένα μεγάλο μπράβο και στα μέλη του!

Κ.Α.

Στον εκλογικό «στίβο»!

 Άλλος ένας συμπατριώτης μας ετοιμάζεται να διεκδικήσει μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο λόγος για τον συνάδελφο δημοσιογράφο Φιλήμονα Καραμήτσο, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά. Από τον «στίβο» της δημοσιογραφίας, λοιπόν, στον οποίο δίνει καλούς αγώνες εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Φιλήμονας περνάει σε εκείνον της ευρωκάλπης έτοιμος να δώσει τη δική του μάχη. «Όπλα» έχει γι’ αυτήν, με σημαντικότερο την οξεία πολιτική του σκέψη. Να του ευχηθούμε λοιπόν καλόν αγώνα και καλή επιτυχία!

Κ.Α.

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός…

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο τελικός Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ηπείρου ανάμεσα στη Θύελλα Κατσικάς και την αντίστοιχη της Ελεούσας. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος όπου η Κατσικά επικράτησε με 5-2 και πήρε το Κύπελλο, ξεχωριστό ήταν το μήνυμα που πέρασαν οι δυο ομάδες και η ΕΠΣ κατά των γυναικοκτονιών και του σχολικού εκφοβισμού, ενώ αξιέπαινη ήταν η κίνηση να δημιουργηθεί μαθητική κερκίδα με σχολεία των δυο περιοχών. Πάνω απ’ όλα, αυτό που έκανε θετική εντύπωση ήταν το καλό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στις δυο ομάδες που τόσο με τις δηλώσεις τους όσο και με τις κινήσεις τους πριν τον αγώνα αλλά και στην απονομή, δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό!

Ν.Γ. 

Όλοι, όλοι αντάμα…

 …κι ο ψωριάρης χώρια! Όλοι οι εργαζόμενοι με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα μετά την πορεία ενώ  το ΚΚΕ κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος! Να τολμούσαν να μας εξηγήσουν έστω για μια φορά τη στάση τους ώστε να μάθουμε και εμείς γιατί διαχρονικά δεν τα ταιριάζουν με όλους τους εργαζόμενους…

Θ.Β.

Mικρή χωματερή!

Ένα βουνό γεμάτο σκουπίδια μπορεί να αντικρίσει κανείς στις οδούς Δομπόλη και Ευαγγελίδη, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, η Εφορία κλπ. Στο σημείο υπάρχουν πεταμένα αντικείμενα, κάθε λογής σκουπίδια και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν τοποθετηθεί κάδοι. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να τα απομακρύνει και να βάλει μια πινακίδα ότι απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φυσικά την έχουν οι πολίτες που πετάνε τα αχρείαστα αντικείμενά τους όπου βρουν, αδιαφορώντας για την καθαριότητα αλλά και την εικόνα της γειτονιάς τους.

Γ.

Για κλάματα…

 Το ότι υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στη μαγεία, τα ξόρκια, το λύσιμό τους κλπ. δεν μας εκπλήσσει. Και πρέπει να είναι και αρκετοί αυτοί, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Εκείνο όμως που μας σόκαρε σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στην Πρέβεζα είναι ότι το θύμα των απατεώνων Ρομά έδωσε ένα τεράστιο ποσό για να… λυθούν τα μάγια! Εδώ δεν μιλάμε για 100, 200, άντε 1.000 ευρώ. Εδώ μιλάμε για 190.000 ευρώ! Αν το σκεφτεί κανείς δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα!..

Κ. 

Το… κωλόσπιτο!

 Ένα… κωλόσπιτο με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα, παραθαλάσσιο, βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας και ένα κότερο καβάλησε λίγο μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι και ρίχτηκαν όλοι να το φάνε το παιδί! Ολόκληρο οροφοδιαμέρισμα στην καρδιά του Κολωνακίου, δίπλα στο «Da Capo» και κοντά στη Λυκόβρυση αγόρασε με δύο ψωροεκατομμύρια ο Στέφανος και τώρα τα Συριζόπουλα το καταπίνουν αμάσητο και ούτε που νοιάζεται κανείς! Πότε έγιναν τελικά τόσο Αμερικανάκια τα αριστερόπουλα του Κολωνακίου;

Τ.

Πρόωρα μπάνια!

Ασυνήθιστες για την εποχή ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην Ήπειρο την προηγούμενη εβδομάδα όπου ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι και όχι άνοιξη. Ο ιδανικός καιρός ήταν σύμμαχος για τους πολίτες προκειμένου να αποδράσουν στα κοντινά παράλια και να κάνουν τις πρώτες βουτιές της θερινής περιόδου. Την τιμητική τους, μάλιστα, είχαν αρκετές παραλίες της Πρέβεζας, όπως αυτή της Αμμουδιάς. Βέβαια, το σκηνικό του καιρού στα Γιάννενα άλλαξε τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα τα κοντομάνικα να μπουν για λίγο πάλι στη ντουλάπα!

Γ.