Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει καθάρισμα…

Δίκιο έχει φίλος αναγνώστης, ο οποίος επισήμανε στη στήλη ότι το καλλιτεχνικό έργο στη στροφή προς τα Καραβάκια, στο παρκάκι μπροστά από το Κάστρο, αν δεν γίνει καθαρισμός, σύντομα θα καλυφθεί από πράσινο και δεν θα φαίνεται καθόλου. Ήδη κοντεύει να καλυφθεί (φωτό)! Πίσω του μάλιστα, μας είπε ότι είναι γεμάτος ο χώρος σπασμένα κλαδιά. Καλό θα ήταν λοιπόν το τμήμα Πρασίνου του Δήμου να φροντίσει για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου το γρηγορότερο, γιατί περιμένουμε και πολλούς επισκέπτες στην πόλη!

Κ.Α.

Έρχεται Γιάννενα!

Oργώνουν και την Ήπειρο υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και κορυφαία στελέχη των κομμάτων προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν ενόψει της 9ης Ιουνίου. Μάλιστα, όπως έγινε ήδη γνωστό, στα Γιάννενα θα βρεθεί ο Υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη του Πάσχα, 8 Μαΐου όπου θα συναντηθεί με τοπικά κομματικά στελέχη, ενώ θα επισκεφτεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται, λοιπόν, η επίσκεψη του Υπουργού που θα έρθει στην πόλη μας τόσο για θέματα του τομέα του όσο και για τις ευρωεκλογές!

Ν.Γ.

Ομόρφυναν το ΚΕΠΑΒΙ!

Εξαιρετικές δράσεις διοργανώνει σε τακτά διαστήματα η Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Τελευταία τα μέλη της φύτεψαν αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά στον προαύλιο χώρο του ΚΕΠΑΒΙ. Η δράση στόχευε στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με την διαδικασία, την εκπαίδευσή τους και τον καλλωπισμό του χώρου. Θα συνεχιστεί μάλιστα, όπως διαβάσαμε σε σχετική ανάρτηση, τη Μεγ. Δευτέρα με υπαίθρια, ανοιχτή για το κοινό, παραγωγή αιθέριων ελαίων στον χώρο του ΚΕΠΑΒΙ. Μπράβο στο ΚΕΘΕΑ και να ευχηθούμε να συνεχίσει έτσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος…

Κ.Α.

Mνημείο για... άλογα!

Μνημείο για τα... πεσόντα άλογα και μουλάρια στο έπος του '40 στήθηκε στη Λάρισα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «onlarissa», έξω από το Κτηνιατρικό Μουσείο της πόλης. Επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για  να τονιστεί η συμβολή αλόγων και μουλαριών, ως μεταφορικών μέσων, στον πόλεμο. Σχετική επιγραφή, με την υπογραφή “ανώνυμος πολεμιστής”,  αναφέρει: «Πολέμησες δίπλα μας νηφάλιο στις άγριες μπόρες του πολέμου κι έπεσες αθόρυβα για τη λευτέριά μας σαν αφανής και ανώνυμος στρατηλάτης, αιωνία σου η μνήμη».

Η.Μ. 

Γρήγορα αντανακλαστικά!

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Γιαννιώτη προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα μετά το πρωτοφανές περιστατικό στην Ολομέλεια της Βουλής με τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά του Φλώρου, ο Κ. Τασούλας ανακοίνωσε την δεκαπενθήμερη αποβολή του από τις εργασίες της Βουλής, ενώ κατόπιν εντολής του ο βουλευτής προσήχθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε ο κ. Τασούλας που έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές μέσα στη Βουλή και πάντα βάζει τάξη!

Γ.

Απ’ έξω απ’ το χορό…

 Κάνουν ανέξοδη κριτική τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμη και για τα πλημμυρικά φαινόμενα, λες και ο κάθε πρωθυπουργός μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά της βροχής που θα πέσουν! Βαρεθήκαμε αυτές τις πρακτικές! Οφείλουν όμως ΟΛΟΙ να σοβαρευτούν και να κάνουν τις καλύτερες προτάσεις για την πρόληψη των οποιωνδήποτε προβλημάτων. Γι’ αυτό υπάρχουν οι κρατικές υπηρεσίες, γι’ αυτό προσλαμβάνονται υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων…

Θ.

Πάνω στις διαβάσεις!

 Δεν υπάρχει… σωτηρία σ’ αυτήν εδώ την πόλη. Όπου και να γυρίσει κανείς θα δει οχήματα παρκαρισμένα (με αλάρμ βεβαίως – βεβαίως) πάνω σε διαβάσεις πεζών. Και να πεις ότι είναι σβησμένες… Οι συγκεκριμένες στις φωτογραφίες μία χαρά φαίνονται. Πάει λοιπόν να περάσει απέναντι ο πεζός και πρέπει να τα παρακάμψει. Ειδικά σε κάτι οδούς όπως η Δωδώνης γίνεται καθημερινά ένας μικρός χαμός. Μήπως η Τροχαία να κάνει λίγο πιο συχνές περιπολίες στο κέντρο; Μόνο με κλήσεις θα συμμορφωθούν ορισμένοι.

Κ.

Το παράπονο…

 Το παράπονό της για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας εξέφρασε, μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου. Μάλιστα, έθεσε ως στόχο να δει από κοντά την ολυμπιακή φλόγα στην παραολυμπιάδα στο Παρίσι και πέταξε το καρφί στον Δήμο, λέγοντας ότι μάλλον δεν την θεωρούν παραολυμπιονίκη και ας έχει πάρει μέρος δυο φορές στη μεγάλη διοργάνωση. Σοβαρή παράλειψη από πλευράς Δήμου να μην προσθέσουν και την Ανθή Λιάγκου στους λαμπαδηδρόμους ή έστω να την καλέσουν να πάρει μέρος με κάποιο τρόπο στην τελετή υποδοχής…

Γ.