Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ξανά στα Γιάννενα!

Σε Άρτα, Φιλιππιάδα και Γιάννενα περιόδευσε προχθές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Τσιόδρας. Το βράδυ συνάντησε κομματικά στελέχη και φίλους της παράταξης σε γνωστό κατάστημα εστίασης στη Γρηγορίου Σακκά. Μάλιστα, σε σύντομη δήλωσή του στον «Π.Λ» έθεσε ως διακύβευμα των εκλογών την πολιτική σταθερότητα με ένα ισχυρό προβάδισμα για τη Ν.Δ. και ανέφερε πως οι πολίτες θα αποφασίσουν να τους εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή αυτοί που υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα ή αυτοί που κάνουν αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Ο κ. Τσιόδρας είχε βρεθεί ξανά στα Γιάννενα πρόσφατα με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του. Για να δούμε αν οι Γιαννιώτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους!

Ν.Γ.

Όπως του πρέπει…

Πρέπει να τους τιμάμε τους ανθρώπους για όσα προσφέρουν στη διαδρομή της ζωής τους και αυτό καλό είναι να γίνεται εγκαίρως. Πολύ σωστά λοιπόν ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων τίμησε το απόγευμα της Τετάρτης τον Τέλη Καζαντζή, ένα από τα ελάχιστα πια εναπομείναντα ιδρυτικά μέλη του Ν.Ο.Ι., με πολυετή παρουσία στις διοικήσεις του. Ο Τέλης (για τους φίλους του), υπήρξε και πολλά άλλα. Επιτυχημένος έμπορος, κορυφαίο στέλεχος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ιδρυτικό μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου… Πάντως, στη εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου έγινε αποδέκτης της αγάπης και του σεβασμού όλων των παρευρισκόμενων. Όπως δηλαδή του πρέπει!

Κ.Α.

Τηρούν την παράδοση!

 Την παράδοση πολλών δεκαετιών του παππού του συνεχίζει ο Δημήτρης Μπερούτης, ο οποίος βγήκε χθες παρέα με τον Σταύρο Καράλη και είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στα Γιάννενα. Ντυμένα με παραδοσιακές στολές τα δύο «Λαζαρούδια» κουβαλούσαν μαζί τους και τα πατροπαράδοτα κυπριά που συνόδευαν με τον ήχο τους τα κάλαντα. Ωραίο παράδειγμα δίνουν οι δύο νέοι αυτοί άνθρωποι όσον αφορά την τήρηση της παράδοσής μας. Να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν έτσι. Και του χρόνου!

«Π.Λ.»

Συγκινητική στιγμή…

Ένας από τους έξι λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν στη τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας την περασμένη Τρίτη στα Γιάννενα ήταν ο αθλητής του Στίβου Χρήστος Τσιούρης ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης. Ο ίδιος περπάτησε στους δρόμους στο κέντρο της πόλης με το σκύλο-οδηγό του, ο κόσμος παρακολούθησε το στιγμιότυπο και ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Μια άκρως συγκινητική στιγμή αυτή και είναι σημαντικό να προβάλλονται αυτά τα πρότυπα στην τοπική κοινωνία!

Ν.Γ.

Οι… πιστέμποροι!

 «ΝΙΚΗ», είναι πολιτικό κόμμα που εμφανίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου, πατώντας πάνω στην ορθόδοξη πίστη των Ελλήνων, πουλώντας την κατά τον πιο πιστεμπορικό τρόπο! Μέχρι και την ανιψιά από αδελφό του Αγίου Παϊσίου εκ Κονίτσης έβαλαν στο ψηφοδέλτιο, για να πείσουν αφελείς ότι έχουν και την ευλογία του και την χάρη του σε μία τέτοια ενέργεια… Κατάφεραν έτσι να μπουν στη Βουλή και να γίνουν οι ίδιοι καβαλάρηδες της εξουσίας και αυτό έκανε κάποιους να ξεσαλώσουν και να αρχίσουν τους ξυλοδαρμούς, είτε στις εκκλησίες είτε στη Βουλή! 

Τ.

Ούτε τσιμουδιά!

 Ακούστε και το «καλό»! Ενώ τα κόμματα καταδίκασαν την πράξη του ξυλοδαρμού προς «συνετισμό» εκείνοι που απείχαν ήταν τα Συριζόπουλα, που δεν έμαθαν τα τεκταινόμενα και δεν έβγαλαν τσιμουδιά! Ίδια Συριζόπουλα με κείνα που ουδέποτε είδαν, ούτε έμαθαν ότι η ΝΙΚΗ άρχισε να γίνεται κάτι άλλο από Χρυσή Αυγή. Και εκείνοι τότε έδερναν όποιον είχε αντίθετη άποψη και ήταν συνοδοιπόροι στη Βουλή και μάλιστα ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ, πολλά από τα νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης. Ποιος δεν θυμάται τη ρήση του τεράστιου Ν. Βούτση, προέδρου Βουλής ότι «η ψήφος δεν έχει χρώμα και είναι γλυκιά από όπου κι αν προέρχεται». 

Τ.

Περί ασφάλτου…

Φίλος αναγνώστης μας μετέφερε την άποψη ότι η άσφαλτος που πέφτει αυτές τις ημέρες στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου δεν είναι αυτή που πρέπει. Υπάρχουν, μας είπε κάποια θέματα… Αυτοψία δεν κάναμε, όμως καταγράφουμε την παρατήρησή του και την μεταφέρουμε για να «έχουν γνώση οι φύλακες». Όπου φύλακας είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Καλού – κακού ας κάνει έναν έλεγχο. Είναι σημαντικό έργο αυτό…

Κ.

Παντού σκουπίδια!..

 Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς στο κέντρο της πόλης θα δει σκουπίδια σε πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, στο δρόμο αλλά και πεταμένα αντικείμενα δίπλα στους κάδους. Ναι μεν και η Δημοτική Αρχή πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με το κομμάτι της καθαριότητας στην πόλη αλλά και οι πολίτες έχουν μεγάλη ευθύνη για την κακή εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο, καθώς πετούν σκουπίδια όπου βρουν και όχι στον κάδο που είναι η …φυσική τους θέση. Δυστυχώς, μερικοί δεν αλλάζουν νοοτροπία και τα αποτελέσματα φαίνονται καθημερινά!

Γ.