Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Με διεθνές κύρος!

Δεν έχουν τελειωμό οι διακρίσεις και οι τομείς ευθύνης που αναλαμβάνει ο διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Μιχάλης. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι, εκτός των πολλών άλλων, ήταν και Πρόεδρος της  Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικών Καρδιολόγων. Χθες όμως η στήλη πληροφορήθηκε ότι εξελέγη πλέον και Πρόεδρος των Ευρωπαίων Γιατρών Παθολογικού Τομέα, αναλαμβάνει δηλαδή να εκπροσωπεί έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό συναδέλφων του απ’ όλη την Ευρώπη. Δεν μας κάνει εντύπωση! Ο κ. Μιχάλης είναι γνωστό ότι χαίρει διεθνούς εκτίμησης στον ιατρικό κλάδο. Να ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα!

Β.

Πρώτος με διαφορά...

Στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας ήρθε και πάλι πρώτος με διαφορά ο μέχρι τώρα πρόεδρός της Βασίλης Νάκος. Αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί του το ήθος του και κυρίως τον αγώνα του να προωθηθούν και να επιλυθούν χρόνια αιτήματα των αστυνομικών.  Άνθρωπος με δυναμική κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η αστυνομία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξασφάλιση και διασφάλιση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων του. Γι' αυτό, άλλωστε, επί πολλά χρόνια υπερψηφίζεται…

Η.Μ.

Μόνο οι νεκροί είναι;

Ακούμε και διαβάζουμε για την τραγωδία των Τεμπών ότι προκλήθηκαν 57 θάνατοι νέων. Κι όμως δεν είναι έτσι. Τραυματίες δεν υπήρχαν; Εγκαυματίες επίσης; Ο Γεράσιμος που βρίσκεται στη Βοστώνη επί 14 συναπτούς μήνες και προσπαθούν οι δικοί του να βρουν γιατρειά, αυτός δεν υπολογίζεται; Ή μήπως νομίζει κανείς ότι παραλείποντας τους εγκαυματίες μετριάζεται το πρόβλημα; Ρώτησε κανείς από τον ΟΣΕ αυτοί όλοι οι άνθρωποι πώς τα βγάζουν πέρα με το αναπάντεχο πρόβλημα που τους βρήκε; Ή ισχύει το ρηθέν «μακριά μια πιθαμή από μένα ας είναι και στον αδελφό μου»;

Κιτς

Το πιο ωραίο στεφάνι…

Πρωτομαγιά χθες και με τη βοήθεια και του καλού καιρού πολύς κόσμος έσπευσε να τη γιορτάσει με τον παλιό καλό τρόπο, φτιάχνοντας δηλαδή στεφάνια με αγριολούλουδα ή έστω με λουλούδια που έχει στο σπίτι του. Ένα από τα πιο ωραία μαγιάτικα στεφάνια της πόλης το εντόπισε η στήλη κρεμασμένο στην καγκελόπορτα σπιτιού μέσα στο Κάστρο (φωτό)! Και τα καλύτερα ανθοπωλεία θα το ζήλευαν το συγκεκριμένο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον δημιουργό του για το μεράκι και την τέχνη που έβαλε! Και του χρόνου…

Κ.Α.

Χάνεται η ουσία…

Μπορεί η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου να τόνισε προχθές τη σημασία που έχει ως θεσμός η λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής, όμως οι δύο πρώτες ειδικές συνεδριάσεις δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς. Ούτε οι ερωτήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων ήταν όσο ουσιαστικές θα έπρεπε, ούτε οι απαντήσεις του Αλ. Καχριμάνη έκαναν κάποιον… σοφότερο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Συμβουλή προς όλους τους εμπλεκόμενους: Ας αφήσουν στην άκρη τα χαρτιά και τα έγγραφα και ας κάνουν πραγματικό διάλογο για καίρια θέματα στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Έτσι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι!

Κ. 

Τα… προϊόντα!

Με «προϊόντα» του απώτατου παρελθόντος πάει να χτίσει το μέλλον της χώρας ο Στέφ. Κασσελάκης. Προϊόντα καμένα και ξεχασμένα που τα λανσάρει σαν αυθεντικά και σύγχρονα, προσπαθεί να τα σερβίρει στο πόπολο, αφού θεωρεί τον Έλληνα «Αμερικανάκι», και έτσι νομίζει ότι θα γίνει κυρίαρχος της ελληνικής κοινωνίας! Στην αυλή του Στέφανου και του Τάιλερ, δύο καμένα και ξεχασμένα χαρτιά της δεκαετίας του 2000, που φέρουν τα ονόματα Aντώναρος και Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο ένας υποψήφιος για Ευρωβουλή και ο άλλος για την… αυλή σε ρόλο επικοινωνιολόγου! Να τους χαίρεται! Έκαψαν τον Καραμανλή Β’, σειρά  τώρα του κυρ Στέφανου!..

Τ. 

Λίγο μεράκι…

Τα έκοψαν που τα έκοψαν τα χόρτα στον κεντρικό κυκλικό κόμβο της πλατείας Πολυτεχνείου, γιατί άφησαν ορισμένα στο κέντρο του (φωτό); Για ντεκόρ τα άφησαν, για να τα… θαυμάζουν οι επισκέπτες ή για κάποιο άλλο λόγο; Τα ερωτήματα τα θέτουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες». Για μας πάλι όλα έχουν να κάνουν με το μεράκι που πρέπει να δείχνει κανείς στη δουλειά του. Θα πεις, είναι μεγάλος ο όγκος της δουλειάς που έχει το τμήμα Πρασίνου του Δήμου αυτή την εποχή. Συμφωνούμε! Όμως, θέλει προσοχή σε κεντρικά σημεία όπως αυτό. Επίσης, πρέπει να μπει σε άμεση προτεραιότητα η κεντρική νησίδα μετά τον εν λόγω κόμβο προς το Πανηπειρωτικό. Μιλάμε για την κυριότερη είσοδο της πόλης μας, άρα δε μπορεί να μοιάζει με… ζούγκλα!

Κ.

Για το κακό μάτι…

Ένα νέο κτίριο έξι ορόφων ανεγείρεται στο στενό της οδού Γούναρη απέναντι από το ρολόι. Οι εργασίες όπως φαίνεται πηγαίνουν καλά, Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για να τελειώσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η πρόοδος αυτή να οφείλεται άραγε στην εμπειρία της τεχνικής εταιρείας που το εκτελεί ή μήπως βοηθάει η αρμάθα με τα σκόρδα που βλέπει κανείς κρεμασμένα ψηλά πάνω σε ένα έλατο; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το πρώτο. Πάντως, καλό είναι να αποφεύγει κανείς και το… κακό μάτι!

Π.