Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μόδα τα πλωτά πάρκα!

 Δεν είναι μόνο η λίμνη Πουρναρίου στην οποία προτείνεται η εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου, οι προοπτικές του οποίου πάντως είναι αβέβαιες μετά την αρνητική στάση του Δήμου Αρταίων και της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα πλωτά πάρκα διαβάζουμε πως έχουν γίνει κάτι σαν… μόδα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν προτεινόμενα πρότζεκτ για τη λίμνη Κάρλα στη Λάρισα, την τεχνητή λίμνη Καστρακίου και τη λίμνη Στράτου κοντά στο Αγρίνιο. Εντάξει, είπαμε καλές είναι οι ΑΠΕ, αλλά να μην καλύψουμε όλες τις λίμνες μας με πάνελ. Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες σ’ αυτές που δεν μπορούν να παραγνωριστούν όπως η αλιεία και ο οικοτουρισμός, ενώ ορισμένες είναι και σημαντικοί βιότοποι…

Κ.Α.

Θα δοθεί το όνομά του…

 Το όνομα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Ανδρέα Φιλιππούση που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2022 σε ηλικία 36 ετών, θα φέρει στο εξής το γήπεδο του Ελληνικού, χωριού καταγωγής της μητέρας του. Η πρόταση να δοθεί το όνομά του πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και η τελετή ονοματοδοσίας, καθώς και το τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δήμου και της Αναγέννησης Ελληνικού να δώσουν στο γήπεδο το όνομα ενός ανθρώπου, μαχητή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες να επαναδραστηριοποιηθεί η Αναγέννηση το 2013.

Ν.Γ.

Aρκετοί μηχανικοί!

 Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των Μηχανικών και στα Γιάννενα για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ανάμεσα σε αυτούς που πέρασαν το κατώφλι των γραφείων του ΤΕΕ στην οδό Αραβαντινού για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ήταν νυν αλλά και πρώην αιρετοί της κεντρικής και της τοπικής πολιτικής σκηνής. Συγκεκριμένα, ψήφισαν ο πρ. υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη και άλλοι. Το επάγγελμα του Μηχανικού εκπροσωπείται δυνατά στην τοπική αυτοδιοίκηση και μένει να δούμε αν στο μέλλον κάποιοι από το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ θα θελήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και στον πολιτικό στίβο!

Ν.Γ.

Να έχει ακούσει;

 Δεν ξέρουμε τι λένε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Σάββας Σιάτρας στο πλαίσιο πρόσφατης μεγάλης καλλιτεχνικής εκδήλωσης στην Αθήνα, πάντως η χειραψία τους είναι θερμή. Ποιος ξέρει, ίσως η κ. Σακελλαροπούλου ακούει -και- δημοτική μουσική, οπότε θα έχει φτάσει στα αυτιά της και κάποιο από τα τραγούδια που ο κ. Σιάτρας έχει ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί τη δημοτική παράδοση. Αν, για παράδειγμα, τον έχει ακούσει να ερμηνεύει τη «Μαριόλα», σίγουρα δεν θα το ξέχασε!

Κ.Α.

Ν’ αλλάξουν μορφή…

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στους φοιτητικούς συλλόγους. Κάθε χρόνο επικρατεί ένα αλαλούμ με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ειδικά δε στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις έγινε το... έλα να δεις, καθώς η ΔΑΠ και η Πανσπουδαστική έριζαν για την πρωτιά. Πάντως, το να δίνει η κάθε παράταξη τα δικά της νούμερα είναι αστείο και θα πρέπει οι εκλογές να διεξαχθούν επιτέλους σωστά και, γιατί όχι, με παρουσία δικηγόρου ή να γίνουν ηλεκτρονικά, ώστε να υπάρξει μια διαφάνεια και εγκυρότητα στη διαδικασία!

Γ.

Ξηλώνεται…

 Σε εξέλιξη είναι το ξήλωμα των κατασκευών στο αναψυκτήριο – μπαρ της «Κυρά Φροσύνης» (φωτό) σε συμμόρφωση με σχετικό πρωτόκολλο της Κτηματικής Υπηρεσίας, καθώς εμπίπτουν στην παρόχθια ζώνη της λίμνης και ανήκουν στο Δημόσιο. Βέβαια, τόσα χρόνια η ΔΗΑΝΕΤΑΙ εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο ακίνητο και το μίσθωνε εισπράττοντας χρήματα! Αβέβαιο λοιπόν το μέλλον της επιχείρησης και λογικά με το θέμα θα ασχοληθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως, αν κλείσει οριστικά η «Κυρά Φροσύνη», τα Γιάννενα θα χάσουν έναν χώρο που επί δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. 

Κ.

Περιόδευσε στην Ήπειρο!

 Στα Γιάννενα και στη Θεσπρωτία βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια στις επικείμενες εκλογές, Μαρία Σπυράκη. Στα Γιάννενα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ το απόγευμα της Κυριακής συνομίλησε με στελέχη και φίλους της παράταξης σε καφέ της πόλης. Η κ. Σπυράκη είναι ευρωβουλευτής από το 2014 όταν άφησε τον στίβο της δημοσιογραφίας για να ασχοληθεί με εκείνον της πολιτικής. Το εάν στηριχτεί στην Ήπειρο αλλά και αν καταφέρει να επανεκλεγεί στην ευρωβουλή, θα φανεί στην κάλπη!

Γ.

Έγιναν… ζούγκλα!

 Είναι κάτι οικόπεδα εκεί στη Δροσιά, ιδιωτικές εκτάσεις δηλαδή, οι οποίες έχουν μεταβληθεί κυριολεκτικά σε ζούγκλα, αφού τα άκοπα χόρτα και οι θάμνοι έχουν φουντώσει για τα καλά. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις Δήμου και Πυροσβεστικής ορισμένοι ιδιοκτήτες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Μήπως να ξεκινήσουν διαδικασίες για επιβολή προστίμων; Λέμε τώρα εμείς… Όχι τίποτε άλλο, το καλοκαίρι κοντοζυγώνει και ποτέ δεν ξέρεις! Και κάτι ακόμα: Και ο κεντρικός δρόμος του οικισμού έχει πρόβλημα λόγω χόρτων, που εμποδίζουν την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς…

Κ.