Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τα καλντερίμια…

 Τώρα που τα χωριά του Ζαγορίου θα είναι πια και με τη… βούλα στην UNESCO λογικά θα υπάρξουν βελτιώσεις σε πολλά επίπεδα όσον αφορά στην περιοχή. Αν κάποιος ρωτούσε τη στήλη, πάντως, θα λέγαμε ότι καίριας σημασίας είναι ο τρόπος αποκατάστασης και ανάδειξης των περίφημων πέτρινων καλντεριμιών του Ζαγορίου. Πρέπει πια οι παρεμβάσεις αυτές να γίνονται όχι με βιομηχανικό ή «εργολαβικό» τρόπο, αλλά με πιο πατροπαράδοτες τεχνικές. Εξάλλου, η Ήπειρος έχει μακρά παράδοση στην επεξεργασία της πέτρας. Ευκαιρία να αξιοποιηθεί έμπρακτα!

Κ.Α.

«Κοκκίνισε» ο τόπος!

Εντείνεται και στην περιοχή μας η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί στα Γιάννενα και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Άλσος (8.30 μ.μ.) ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας. Για να το μάθουν αυτό άπαντες τα τοπικά κομματικά στελέχη κόλλησαν αφίσες στις κολόνες των κεντρικών δρόμων της πόλης με αποτέλεσμα να «κοκκινίσει» ο τόπος. Παραδοσιακά στις αφισοκολλήσεις επιμένει το ΚΚΕ στα Γιάννενα, ενώ υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να γίνει γνωστό ότι έρχεται ο κ. Κουτσούμπας!

Ν.Γ.

Δυσοίωνο το μέλλον!

 Έληξε και στα Γιάννενα στο σύνολό της σχεδόν η αποχή των εργαστηριακών γιατρών από τα καθήκοντά τους, με τη μεγάλη πλειοψηφία να επιστρέφει σ’ αυτά. Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν στη στήλη ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, ούτε καν ένα ποσοστό απ’ αυτά, με αποτέλεσμα το μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο για την επιβίωσή τους. Μας είπαν μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως νέοι γιατροί δεν ακολουθούν πλέον την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας στα Νοσοκομεία. Λογικό. Αφού βλέπουν τις δυσκολίες, επιλέγουν άλλους κλάδους…

Κ.Α.

Δεν υπάρχει όριο…

Δεν έχει όριο η γαϊδουριά ορισμένων ιδιοκτητών Ι.Χ. στα Γιάννενα. Δε φτάνει που διπλοπαρκάρουν διαρκώς, δεν χάνουν ευκαιρία να «καβαλήσουν» πεζοδρόμια όταν τους βολεύει. Ο συγκεκριμένος μάλιστα δεν… συγκινήθηκε ούτε από το γεγονός ότι έβαλε το όχημά του πάνω σε όδευση τυφλών. Προφανώς ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα όρασης, οπότε δεν τον απασχολεί καθόλου το θέμα. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ… Πάντως, η νοοτροπία αυτή τον αδικεί!

Κ.Α. 

Μοναχικό περίπτερο…

 «Σαν την καλαμιά στον κάμπο» πρέπει να νιώθουν τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, μιας και το εκλογικό τους περίπτερο στην Περιφέρεια απέχει αρκετά μέτρα από αυτά των άλλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, τα περίπτερα της Νέας Δημοκρατίας, της Νέας Αριστεράς και άλλων είναι τοποθετημένα μπροστά από την Περιφέρεια, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω της, στην αρχή του πεζόδρομου της Μιχαήλ Αγγέλου. Πάντως, η μοναξιά έχει και τα καλά της, μιας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους παλιούς τους συντρόφους που πλέον ανήκουν στη Νέα Αριστερά!

Γ.

Κάτι κινείται!

 Παιδιά, μη το λέτε ούτε του παπά, όπως έλεγαν παλιότεροι ημών. Στο παλιό πανεπιστήμιο στην Δομπόλη, υπάρχει μια κινητικότητα και κάποια μηχανήματα έκαναν εμφάνιση, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι μπήκε εργολάβος για τον εξωραϊσμό του. Το είδα το περασμένο Σάββατο και δεν το πίστευα ότι επιτέλους κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι, μπας και ξεπλυθεί μια ντροπή που εδώ και τρεις δεκαετίες έχει… κατσικωθεί στους συγκεκριμένους χώρους.

Τ.

Το Στρατόπεδο…

Κάτι άρχισε να κινείται και στην υπόθεση παραχώρησης του Στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο. Στο προσκήνιο και πάλι ο Πρόεδρος της Βουλής Κων/νος Τασούλας, ο οποίος προσπαθεί να πιάσει το αφήγημα από εκεί που το είχε αφήσει ο ίδιος, κάπου το 2008 - 9, που και πάλι είχε πάρει την πρωτοβουλία της παραχώρησης, ικανοποιώντας το αίτημα της τότε Δημοτικής Αρχής του Νίκου Γκόντα. Δυστυχώς, η τότε αντιπολίτευση στον Δήμο Φίλιος – Μωυσής - Μπέγκας πολέμησαν εκείνο το σκεπτικό, επειδή το 65% της έκτασής του ήταν λίγο, οπότε έβαλαν… μπουρλότο! Εδώ θα είμαστε να δούμε αν και εφόσον βρεθεί λύση και σε τι ποσοστό θα γίνει η παραχώρηση και κυρίως με τι δεσμεύσεις του Δήμου! Λέτε με τον ερχομό του Μητσοτάκη και ενόψει των εκλογών να υπάρξει η σχετική εξαγγελία;

Τ. 

Ξέχασαν την Γενοκτονία…

 Ανάρτηση για τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας και των ελευθεριών της σεξουαλικής έκφρασης έκανε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πριν λίγες μέρες, θέλοντας να αναφερθεί και σε κάτι που δεν αφορά την ηπειρωτική ομάδα. Απεναντίας, στην ΠΑΕ ξέχασαν να εκδώσουν κάποια ανακοίνωση ανήμερα της 19ης Μαΐου, Ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, παρά το γεγονός ότι και στον τόπο μας εγκαταστάθηκαν εκατοντάδες οικογένειες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Ο ΠΑΣ είναι κομμάτι της Ηπείρου και θα έπρεπε να γίνονται αναφορές σε ζητήματα που άπτονται της ιστορίας…

Γ.