Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΛΒΑΝΟΙ…

Από καιρό ήμουν αγανακτισμένος επειδή διαβάζοντας τα «αστυνομικά δελτία» και όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με παντός είδους εγκλήματα, φόνους, ληστείες και ιδίως τα πιο ειδεχθή είχαν μέσα κάποιον Αλβανό συνήθως σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τόσο που τελευταία δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται από κάποιους «κεντρική οδηγία», τα αστυνομικά δελτία και οι ειδήσεις ακόμα δεν αναφέρονται σε εθνικότητες, αλλά απλά σε αλλοδαπούς, ενώ για τους εγχώριους (να μην τους ξεχνάμε και αυτούς) αναφέρουν μόνο την ηλικία τους!

Τέλος πάντων, δεν έγραψα τίποτε παρ’ ότι μ’ έτρωγαν τα δάχτυλα, για να μη θεωρηθώ ρατσιστής. Μου έκανε εντύπωση η εκδικασθείσα περίπτωση της φοιτήτριας της Ρόδου, η οποία αγάπησε για τα νιάτα και την ομορφιά του έναν Αλβανό και εκείνος αδίστακτα την οδήγησε στο εξοχικό ενός παραλή Έλληνα φίλου του. Έτσι βρέθηκε η κοπέλα εκεί… «πουλημένη» από τον Αλβανό και δολοφονήθηκε τόσο χυδαία και προπαντός άνανδρα και πετάχτηκε ζωντανή ακόμα στην θάλασσα επειδή είχε παλέψει σκληρά! Ακόμα και στην δολοφονία του νεαρού οπαδού του Άρη στην Θεσσαλονίκη και εκεί μέσα στην ομάδα των στυγερών δολοφόνων βρέθηκε Αλβανός.

Αυτό όμως που με έκανε να γράψω αυτό το σημείωμα ήταν η δημοσίευση των φωτογραφιών της 15μελούς ομάδας η οποία δρούσε μέσα από την Φοιτητική Εστία της Πολυτεχνιούπολης Ζωγράφου στην Αθήνα, ενός τμήματος του ξακουστού ανά τον κόσμο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εκεί διέθετε και το «Παν/κό άσυλο»!

Υπήρχαν βέβαια και Ελληνικά… «τζοβαΐρια», η πλειοψηφία όμως και η αρχηγία ανήκαν σε Αλβανούς με πατρώνυμο, μητρώνυμο και προ παντός τις φάτσες τους φωτογραφικά αποτυπωμένες.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Όλοι οι «αλλοδαποί» είναι Αλβανοί! Σαν απλός πολίτης δεν μπορώ να εξηγήσω όλες αυτές τις συμπτώσεις. Τι να πω; Υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος των Αλβανών εναντίον των Ελλήνων; Διότι δεν είναι δυνατό να δεχτώ ότι στο DNA αυτού του λαού υπάρχει κάποιο ισχυρό γονίδιο ανθελληνικό. Όταν άνοιξαν τα σύνορα έκπληκτοι, ως επισκέπτες, αντικρύσαμε τον Δεροπολίτικο κάμπο γεμάτο… πολεμίστρες, αλλά εμείς δεν ρωτήσαμε τους πεινασμένους που μας ήρθαν αν ήταν Έλληνες Βορειοηπειρώτες ή Αλβανοί. Δούλεψαν, έφαγαν ψωμί και πολλοί νοικοκυρεύτηκαν εδώ…

ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ!..

Και πολλοί επίσης πρόκοψαν. Εν τούτοις, στην συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων, ακόμα και του τελευταίου στυγερού τροχαίου της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστές είναι Αλβανοί!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί υπάρχει… αγαστή συνεργασία μεταξύ Αλβανικής Αστυνομίας και των «εγκληματιών», οι οποίοι μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτοι από πλευράς Αλβανίας στην χώρα μας; Αν διαβάσει κάποιος το βιβλίο του παρακοιμώμενου του Εμβέρ Χότζα, αλλά… αποχαρακτηρισμένου ως «σπουδαίου δημοκράτη» συγγραφέα Ισμαήλ Κανταρέ με τον τίτλο «Η πέτρινη πόλη», που αναφέρεται στο Αργυρόκαστρο, εκεί θα διαπιστώσει το αβυσσαλέο μίσος, όχι βέβαια του απλού κοσμάκη, που μαρτυρούσε από το καθεστώς, αλλά από τους καλοταϊσμένους και… καλοδασκαλεμένους «πνευματικούς» ανθρώπους εναντίον της Ελλάδας.

Ο «κύριος» αυτός, αναφερόμενος στον πόλεμο του 1940, φέρνει την Ελλάδα επιτιθέμενη ούτε λίγο ούτε πολύ προς την Αλβανία. Αποσιωπά βέβαια τελείως ότι η Αλβανία σε συμμαχία με την φασιστική Ιταλία του Ντούτσε επιτέθηκαν άνανδρα εναντίον της Ελλάδας και πολέμησαν μαζί εν αγαστή συμπνοία και ότι οι Έλληνες, αμυνόμενοι, τους πήραν φαλάγγι και έφτασαν μέχρι το Τεπελένι! Χώρια που οι δολοφόνοι των Ελλήνων προκρίτων της Θεσπρωτίας κατά την γερμανοϊταλική κατοχή Αλβανοί Τσάμηδες, έκοψαν πέρα για Αλβανία μεριά και στην απελευθέρωση της Ελλάδας δικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου, δημεύτηκαν οι αποκτηθείσες εκεί περιουσίες τους, και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας λόγος… επιστροφής τους!

Τι μας τσαμπουνάνε τώρα οι Αλβανοί; Μήπως θα πρέπει να διεκδικήσουμε τα εδάφη που με αιματηρό αγώνα κατέκτησε ο Ελληνικός Στρατός το 1940;

Μήπως θα πρέπει να επισημαίνουμε την αδικία που οι σύμμαχοί μας μετά τον πόλεμο μας στέρησαν τα εδάφη αυτά; (Αργυρόκαστρο, Πρεμετή, Κορυτσά, Χειμάρα, κλπ., κλπ.).

Ας κάτσουν στ’ αυγά τους λοιπόν οι λαλίστατοι Αλβανοί, ας παραδειγματιστούν από την δική μας συμπεριφορά απέναντί τους και ας μην δηλητηριάζουν τον λαό τους με τόσο άσβεστο μίσος εναντίον της Ελλάδας! Ως εδώ κέρδος είχαν κι ας αφήσουν τον Ερντογάν στο… δικό του όνειρο. Η είσοδός τους στην πολυπόθητη Ε.Ε. περνά από την Ελλάδα. Ας μην το ξεχνούν αυτό ούτε οι Αλβανοί, αλλά ούτε και οι Έλληνες!

Γι - Πας