Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ... ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ!

Επειδή είναι ένας... «αυτοδημιούργητος», αναδειγμένος από τις «καταλήψεις» της ΚΝΕ στα Γυμνάσια, που τελικά… έγινε πολιτικός μηχανικός -όπως εκείνος και ο κ. Ν. Κωσταντόπουλος γνωρίζει- και δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του.

Επειδή ύστερα, όταν ο Αρχηγός του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος, που βαρέθηκε την Αρχηγία, τον πρότεινε, νεαρό όντα και χωρίς «ένσημα» στο βιβλιάριό του, για αρχηγό του «Συνασπισμού» του 3% και πέτυχε την θριαμβευτική εκλογή του. Δεν γνωρίζω γιατί ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος τον… αποκήρυξε τελικά.

Επειδή εκείνος κατάφερε να ενώσει γύρω του όλες τις «συνιστώσες», πολλές από τις οποίες σε οπαδούς διέθεταν μόνο τον… εκπρόσωπό τους και κάποιο «περίεργο όνομα».

Επειδή ύστερα με την κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας με υπεύθυνο τον κ. Σημίτη και τον ορισθέντα, δια δακτυλιδίου από εκείνον διάδοχό του κ. Γ. Παπανδρέου (εγγονό), κατά την προσωπική μου άποψη, βρήκε την ευκαιρία (δεν είχε να χάσει τίποτε) να δημαγωγήσει ασύστολα και με ορίζοντα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να προκαλέσει υποχρεωτικές εκλογές και να «ρίξει» την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που αγωνίζονταν με νύχια και με δόντια και σχεδόν τα είχαν καταφέρει να συγκρατήσουν την καταρρέουσα Ελλάδα στα πόδια της.

Επειδή εκεί ο κ. Τσίπρας έπαιξε το τελευταίο χαρτί της δημαγωγίας. Υποσχέθηκε ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε τα επιβληθέντα από τις οικονομικές συνθήκες και την Ε.Ε. «μνημόνια» και θα οδηγούσε την Ελλάδα στην ανεξαρτησία και την… «προκοπή». Ο αμήχανος Ελληνικός λαός, μπροστά στον «γκρεμό» που βάδιζε τον εμπιστεύτηκε και τον ψήφισε.

Επειδή εκείνος βρήκε και… «συνεταίρο» έναν αριβίστα ακροδεξιό και χέρι – χέρι κυβέρνησαν την Ελλάδα στις πιο δύσκολες στιγμές της και με ανθρώπους που… δεν ήξεραν πού πάνε τα τέσσερα.

Επειδή ύστερα από την πιο «σκληρή διαπραγμάτευση» της πιο κακής νύχτας της ζωής του, βγήκε σαν «μουτεμένη κότα» από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε υπογράφοντας το πιο σκληρό και πιο αισχρό τρίτο μνημόνιο παραχωρώντας ό,τι είχε απομείνει κινητό και ακίνητο για εκατό χρόνια υποθηκευμένα.

Επειδή, όταν κάποιοι, ύστερα από αυτό αντέδρασαν ενθυμούμενοι τις αριστερές τους καταβολές, προκήρυξε δεύτερες εκλογές και τους… πέταξε στα σκουπίδια, κυβερνώντας και πάλι με τον… «αλώβητο» συνεταίρο του με τον οποίο αλώνιζαν τους αιθέρες της οικουμένης πανευτυχείς για την… καλή τους τύχη και την καλοζωία τους. Ακόμα και σε γιωτ κεφαλαιοκρατών!

Επειδή κοιμήθηκε με την «Περιστέρα» του σε ειδικό δωμάτιο του Λευκού Οίκου που, τους παραχώρησε ο φίλος του Τραμπ.

Επειδή στην τεσσεραμισοετία συνέβηκαν –κατά τύχη- πολύνεκρες πλημμύρες στη Μάντρα, η φονικότερη (102 καμμένοι) πυρκαγιά στο Μάτι και η μεγαλύτερη ρύπανση ολόκληρου του Σαρωνικού από ένα σαπιοδεξαμενόπλοιο που κυκλοφορούσε σαν απασφαλισμένη μπόμπα χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται.

Και στην μεν πρώτη περίπτωση η αρμόδια Περιφερειάρχης δήλωσε πως ήταν άτυχη που στην… «βάρδια» της έβρεξε και πνίγηκαν 25 νέοι άνθρωποι, στην δεύτερη ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως δεν θα έκανε κάτι άλλο για να μην καούν και πνιγούν οι 102 δυστυχείς Ματιώτες, ενώ στην τρίτη ο… «ανεύθυνος» υπουργός δήλωνε ανεύθυνος! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Επειδή τέλος με μεγάλη… αρχοντιά και γαλαντομία παραχώρησε την ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα» και το όνομα «Μακεδόνες» στους ιστορικώς Σλαύους της «Βόρειας Μακεδονίας» στην περίφημη «Συμφωνία των Πρεσπών» και για την οποία γλώσσα οι γείτονες Βούλγαροι επιμένουν ότι αποτελεί ένα απλό Σλαυοβουλγαρικό ιδίωμα!

Γι - Πας