Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ;

Κύριοι –ες Πρυτάνεις θα έπρεπε πρώτοι εσείς να θέλετε να κρυφτείτε από προσώπου γης βλέποντας σε ζωντανές εικόνες τα όσα συμβαίνουν σε ορισμένους Πανεπιστημιακούς χώρους π.χ. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στην Φοιτητική Εστία του Ε.Μ.Π. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου!

Πού ακούστηκε οι Πρυτανικές Αρχές να μην γνωρίζουν ονομαστικά και με ακρίβεια ποιος μένει σε κάθε δωμάτιο των Φοιτητικών Εστιών; Είναι τόσο δύσκολο να μην έχει καθοριστεί κάποιος υπεύθυνος για τον έλεγχο τουλάχιστο της διαμονής συγκεκριμένου φοιτητού σε κάθε δωμάτιο; 

Σκέφτονται μήπως τον ύπνο «ευτυχισμένων» γονέων, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα δεκαοχτάχρονα κορίτσια τους σε αυτές τις Εστίες;

Σκέφτονται μήπως το… δικό τους κορίτσι να διαμένει δίπλα σε έναν… τρομοκράτη, βιαστή, δολοφόνο, εμπρηστή και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί, χωρίς καν να το υποψιάζεται ότι μπορεί να συμβαίνει;

Επειδή το κάθε κορίτσι έχει εμπιστοσύνη στις επιλογές των γονιών του για τις σπουδές του, δεδομένου του ότι εκείνο έκανε το καθήκον του για την επιτυχία του στις εξετάσεις! Είναι δυνατόν αυτό το κορίτσι να φανταστεί ότι οι γονείς του το… έριξαν, χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους, σε αυτό το μέρος; Σε αυτήν την κόλαση;

Κύριοι Πρυτάνεις αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες σας για την ελληνική σπουδάζουσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση νεολαία; Αντιλαμβάνεστε τα καθήκοντά σας; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας υποδείξει κάποιος αυτές τις ευθύνες! Και δεν αποτελούνται αυτές οι ευθύνες από την διατήρηση των πολυτελών γραφείων σας (ποιος ξεχνά εκείνη την… πανάκριβη τουαλέτα του πρώην… «προοδευτικού» Πρύτανη του Α.Π.Θ.)!

Ούτε οι ευθύνες σας εξαντλούνται στις δεξιώσεις και στις επαφές με τα υψηλότερα (όχι βέβαια σε… μετρικό ύψος) πρόσωπα της Πατρίδας μας και όχι μόνο, επειδή τόσο… υψηλή είναι η κάθε θέση που κατέχουν!

Δεν θα πω περισσότερα για τις ευθύνες και τα καθήκοντά σας παρά μόνο θα σας παραπέμψω στην μεγάλη μας κυρία Γλύκατζη - Αρβελέρ, για να σας περιγράψει τι έκανε εκείνη σε ένα εκ των μεγαλυτέρων Πανεπιστημίων του Κόσμου, την Σορβόνη, στην πιο ταραγμένη εποχή του, κατά την οποία εκείνη ήταν η Πρύτανής του. 

Δεν χρειάζονταν καμία παρέμβαση ούτε του Ντε Γκωλ, ούτε του Μιτεράν, ούτε γνωρίζω ποιος διοικούσε τότε την Δημοκρατία της Γαλλίας. 

Η ίδια αφηγείται ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής του Παρισιού την γνώριζε από το πρώτο… «Ελληνικό αλό», όταν τον καλούσε εξοργισμένη να επιβάλλει την τάξη σε αυτό το τεράστιο Ίδρυμα, το οποίο εκείνη διοικούσε.

Και η κυρία Αρβελέρ δεν φημίζεται για τον… συντηρητισμό της, ούτε για την… ανικανότητά της. Δρούσε με τους ισχύοντες κανόνες της μεγάλης αυτής Δημοκρατίας της Ευρώπης. Απλά αυτή η… «μικρή το δέμας», αλλά Μεγάλη Ελληνίδα, ήξερε τα καθήκοντα και τις ευθύνες της και δεν δίσταζε να κάνει αυτό που έπρεπε.

Επιτέλους, κύριοι Πρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων, δράστε ανάλογα και όπως πρέπει στην περίπτωσή σας και μην επιτρέπετε σε… «προοδευτικίζοντες νάνους» των Πανεπιστημίων σας να βγαίνουν αυθαίρετα στις τηλεοράσεις και να διαψεύδουν τα ολοφάνερα γεγονότα που συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια, τις ζημιές των οποίων -υλικές και εκπαιδευτικές- τις πληρώνουν οι πραγματικοί φοιτητές και ο δοκιμαζόμενος οικονομικά Ελληνικός λαός.

Αν δεν είστε σε θέση να καταλάβετε αυτά τα απλά πράγματα, τότε παραιτηθείτε και ανακοινώστε μας ότι κάνατε οι ίδιοι λάθος για τις ικανότητές σας!

Εμείς οι ταπεινοί δεν είμαστε σε θέση να σας κρίνουμε. Εμείς απλά βλέπουμε τα συμβαίνοντα και μας… σηκώνεται η τρίχα, όταν κάποιοι άσχετοι με τις σπουδές και τα Πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβάλλουν ό,τι δεν συμβαίνει σε κανένα σεβόμενο εαυτό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Κόσμου, ακόμα και των… αναπτυσσόμενων χωρών!

Γι - Πας