Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ!

Πώς είναι δυνατό ένας εχέφρων (απλά φυσιολογικός) άνθρωπος να μην πάρει θέση σε όσα τραγικά συμβαίνουν στον τομέα της βίας, αφ’ ενός μεν στην παιδική ηλικία και τα σχολεία και αφ’ ετέρου στις γυναίκες από την πλευρά… νταήδων και στις δύο περιπτώσεις; Και τα δύο δεν είναι τωρινά φαινόμενα, αλλά τώρα οι διαστάσεις τους είναι τέτοιες που όχι μόνο μας ανησυχούν όλους, αλλά μας αφήνουν άναυδους! Νεαροί (ανήλικοι) χτυπούν ομηλίκους τους με ανεξήγητη και κυρίως αναίτια μανία, ενώ άλλοι του ιδίου φυράματος… βιντεοσκοπούν το γεγονός με τα κινητά τους! Προς τι άραγε; Τόση αναισθησία;

Έχω την εντύπωση ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει με κύριο υπεύθυνο τις οικογένειες των… νταήδων νεαρών, οι οποίες, ή πολλές από αυτές τουλάχιστο, έχουν παρεξηγήσει την… γενική τάση να μην «τραυματίζονται ψυχικά» οι βλαστοί τους!

Στην κάθε περίπτωση ξεχύνονται για την ανακάλυψη «μέσων» και γνωστών ώστε να ξεχαστεί το γεγονός και προπαντός να μη θιγεί στο ελάχιστο το… παιδί!

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε οικογένειες… παντός επιπέδου και από γονείς οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν.

Ο κ. Υπουργός της Παιδείας με σαφήνεια στοχοποιεί τα κινητά τηλέφωνα. Εκτός αυτών θα πρέπει να θεσπισθεί η χρέωση των γονέων στις υλικές και σωματικές ζημιές που προκαλούνται από μη επιβλεπόμενους ανηλίκους.

Τα υπόλοιπα είναι αλλονών φροντίδες και δεν δικαιολογούνται από… δήθεν φόβους για αποφυγές ευθυνών εκπαιδευτικών και να τις ρίξουν, αλήθεια πού;

Από την άλλη η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτού του φαινομένου και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται. Αυτό το… «φαινόμενο» θα πρέπει να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα. Οι ειδικοί γνωρίζουν πολύ καλά τους τρόπους και να μην εθελοτυφλούν.

Στις οικογένειες μόνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρέμβουν και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Δεν δικαιολογείται ευθυνοφοβία. Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν ευθύνες καλό είναι να μην τις αναλαμβάνουν εξ αρχής.

Στο άλλο μεγάλο θέμα να «σφάζονται» γυναίκες από… νταήδες «ιδιοκτήτες» τους με τρόπους καθημερινά σκληρότερους και ανήκουστους πολλές φορές μπροστά στα ίδια τα παιδιά τους, δεν είναι δυνατό να δικαιολογηθεί από… κανένα «ψυχολογικό πρόβλημα». Πρόβλημα το οποίο συνήθως επικαλούνται οι σφαγείς.

Αν προσέξει κάποιος την διηγούμενη χορευτικά στυγερή δολοφονία της… όμορφης γυναίκας του «Αντώνη» στο τραγούδι του… «Μενούσαγα» θα δει ότι εκείνη «σφάχτηκε» επειδή… έπλυνε το μαντήλι του συνδαιτημόνα, που επιπρόσθετα ύμνησε την ομορφιά της! Δυστυχώς κάποιοι έχουν την ίδια νοοτροπία, της ιδιοκτησίας δηλαδή της γυναίκας – συζύγου σε σημείο που μπορεί κιόλας να τη σφάξουν.

Τα πράγματα όμως έχουν προχωρήσει πολύ σε σχέση με εκείνες τις εποχές, όπου το διαζύγιο θεωρούνταν αδιανόητο και εν πάση περιπτώσει το «στίγμα» του βάραινε αποκλειστικά την γυναίκα. Όπως επίσης το… «στίγμα» του θήλεος φύλου στην γέννα πάλι την έρμη την γυναίκα βάραινε. Δεν μιλάμε βέβαια για την… στειρότητα, για την οποία έχει αποδειχτεί ότι κατά 60% τουλάχιστο ευθύνεται το σπέρμα του ανδρός.

Ποιος ξεχνά τις πανέμορφες Βασίλισσες (Σοράγια, Αμαλία) οι οποίες στην ψύχρα έχασαν το στέμα τους… διασυρμένες.

Οι εποχές πλέον έχουν προχωρήσει και η επιστήμη θαυματουργεί και σ’ αυτόν τον τομέα. Η γυναίκα πήρε την θέση που της αξίζει δίπλα στον άνδρα και μπορεί μεν να μην έφτασε στην πλήρη ισότητα, αλλά την διεκδικεί. 

Αλήθεια, αν προσέξει κάποιος τις λίστες των επιτυχόντων κάθε χρονιά στις πανελλαδικές εξετάσεις θα δει την αναλογία, όπως επίσης και τις λίστες των αριστούχων. Λέτε τάχα οι «Προοδευτικοί» να το παρατήρησαν και γι’ αυτό είναι εναντίον γενικά της αριστείας;

Τέλος πάντων τα στυγερά εγκλήματα εναντίον των γυναικών από τους κατά τεκμήριο ισχυρότερους… μυϊκά άνδρες έχουν πυκνώσει τελευταία και αποκαλύπτουν ανήκουστες βαναυσότητες μέχρι το έγκλημα.

Αυτές οι τελευταίες, οι βαναυσότητες δηλαδή, θα πρέπει να σταματήσουν από το… πρώτο χαστούκι, το πρώτο σπρώξιμο, το πρώτο τράβηγμα μαλλιών με πολύ αυστηρές τιμωρίες.

Τι να τα κάνω εγώ τα «δήθεν ισόβια» όταν μια γυναίκα σφάχτηκε; Οι τιμωρίες για τις πολύ απλές κακοποιήσεις θα πρέπει να είναι αυστηρότατες. Μόνο αυτές θα συνετίσουν τους νταήδες.

Γι - Πας