Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ!

Όταν η Ιστορία είναι αμείλικτη, τι να πει περισσότερο ο Μητσοτάκης για την απόλυτα… αδαή κυρία, η οποία ορκίστηκε πρόσφατα Πρόεδρος ενός κομματιού γης παρά τον Αξιό ποταμό και η οποία τόλμησε να παραλείψει μία λέξη από το κείμενο που της δόθηκε να αναγνώσει; 

Αν θυμάται, από την παράλειψη ή την πρόσθεση μιας λέξεως στο «σύμβολο» της πίστεως των Χριστιανών διαιρέθηκε ο Χριστιανικός Κόσμος σε δύο κομμάτια και εξακολουθεί ύστερα από τόσους αιώνες να είναι διαιρεμένος, χωρίς καν να δέχονται να συζητηθεί αυτή η λέξη!

Αυτή λοιπόν η αδαής κυρία και όποιος άλλος συμφωνεί μαζί της δεν έχει παρά να μελετήσει την Ιστορία η οποία δεν… αρχίζει από την εποχή του στρατάρχη Τίτο, χωρίς προκατάληψη και φανατισμό. Τίποτε άλλο!

Όσο για τους άλλους καραγκιόζηδες, όπως ο «κηραλοιφάς» που έσκισε φαρισαϊκά και μελετημένα μία φωτοτυπία της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, έχω να πω μόνο ότι αυτός ακριβώς είναι. Ένας δημοκόπος!

Τελικά το… σκίσιμο άρχισε από τα… μνημόνια του Τσίπρα και συνεχίζεται με τον διάδοχό του επί… ανθρώπων πλέον! Και συνεχίζει ενώπιον καμερών ο κηραλοιφάς.

Ο προηγούμενος όμως είναι τόσο άσχετος, ώστε συνεχίζει ακάθεκτος να παίζει με αυτό που του… είπαν, ότι δηλαδή έχει καλή… παρουσία στην T.V. και δεν πτοείται ούτε από τις μεγαλύτερες «πατάτες» που έχει κάνει στην τηλεοπτική διαδρομή του, όπως εκείνη την ανεπανάληπτη να ζητά το ύψος του κονδυλίου για την υγεία να φτάσει στο 5% του προϋπολογισμού! 

Όταν του είπαν ότι ήδη αυτό το κονδύλι βρίσκεται στο 5,8%, τότε, χωρίς καμιά δυσκολία, απάντησε ότι εννοούσε… πάνω από το 5,8% άλλο ένα 5%! Και συνεχίζει να μιλάει για πολύ σοβαρά πράγματα που δεν τα γνωρίζει! 

Δεν γνωρίζει τίποτε από πολιτική και εν τούτοις ονειρεύεται… το «Μαξίμου», κούφια η ώρα και αλλοίμονό μας!

Είναι φυσικό λοιπόν να διερωτώμαι σαν ένας απλός άνθρωπος, ένας απλός πολίτης: Αυτός ο κύριος ο οποίος  όλους τους… «κατά φύσιν» προσπαθεί να τους εντάξει στην ομάδα των… «ομοφοβικών», δίνοντας στην τελευταία λέξη μία έννοια ανωμαλίας, την οποία εκτοξεύει με τόση άνεση, ώστε να ξεχνά την καραμπινάτη ανωμαλία του εαυτού του, τον οποίο έχει πείσει ότι όλοι οι άλλοι είναι… οι ανώμαλοι!

Και έτσι ξέμπλεξε με τα… complex που εκ των πραγμάτων τον συνοδεύουν στην ζωή του.

Προσωπικά δεν διατηρώ καμία κακία εναντίον αυτής της βιολογικής ανωμαλίας, επειδή δεν φταίνε εκείνοι και έχουν και την απόλυτη συμπάθειά μου. Αυτό όμως δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να είναι αλαζόνες. 

Δεν θα επεκταθώ επί του προκειμένου. Ο ίδιος τυχαίνει να ανήκει σε μία εύπορη οικογένεια, η οποία κάνει πολύ σωστά να τον αγκαλιάζει με όλη την αγάπη και την φροντίδα της.

Έτυχε στην δεδομένη στιγμή να συναντήσει ένα κόμμα, το οποίο πάσχιζε να βρει τον διάδοχο της ηγεσίας του, η οποία έφυγε από αυτήν τη θέση για πολιτικούς λόγους. Οι συνθήκες τον ευνόησαν και… κέρδισε αυτήν την ηγεσία. Ως εδώ καλώς!

Όμως αυτό το κόμμα είχε και μία συγκεκριμένη ιδεολογία με την οποία κυβέρνησε την πατρίδα μας για πέντε ολόκληρα χρόνια και γι’ αυτήν την διακυβέρνηση κρίθηκε το 2019 χάνοντας πανηγυρικά την εξουσία, που επαναλήφθηκε το 2023.

Είναι επομένως λογικό αυτή η ιδεολογία με τον… νεόκοπο αρχηγό της να θέλει να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι έκανε λάθος και τις δύο προηγούμενες Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Εκείνο που είναι προφανώς ανήθικο είναι το ότι με την ευκαιρία μιας διαφορετικής εκλογικής αναμέτρησης προσπαθεί να διαταράξει την κυβερνητική σταθερότητα, την οποία ο ίδιος ο λαός εξασφάλισε χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο επιχείρημα. Ακόμα και με την προσπάθεια μεταβολής της ιδεολογικής κατεύθυνσης (πατρίς – θρησκεία – οικογένεια) του κόμματος το οποίο οδηγείται από αυτόν τον αρχηγό!

Γι - Πας