Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η… ΣΥΡΡΑΞΗ!

Κάθε φορά που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο περισσότερο με πολεμική σύρραξη μοιάζει και λιγότερο με μια διαδικασία δημοκρατικού περιεχομένου. Όλοι, απ’ όλες τις παρατάξεις ζωσμένοι με… πυρομαχικά προσέρχονται για μάχες εκ του συστάδην κι όποιος προλαβαίνει ρίχνει ό,τι μπορεί!

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ…

Στο στόχαστρο η Περιφερειακή Αρχή, η οποία τον τελευταίο καιρό δοκιμάζεται από ένα σωρό ανωμαλίες που παρουσιάζονται στην ενάσκηση των καθηκόντων της, πότε με τα 3,3 εκατ. ευρώ προς το «εργοστάσιο του Αγραφιώτη», πότε με την μεταφορά του κλειστού Ξιφασκίας και πότε με άλλα μικρά ή μεγάλα, η Περιφέρεια ένα μισό χρόνο πριν από τις εκλογές βρίσκεται σε θέση απολογούμενου...

 ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ!

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα πυρά είναι άσφαιρα, κάτι που φαίνεται στην καταγραφή των δυνάμεων. Εν τούτοις, η ίδια η Περιφερειακή Αρχή δεν πρέπει να μην λαμβάνει υπόψη της τις θέσεις των άλλων παρατάξεων και να μην κάνει διορθωτικές κινήσεις. Υπάρχει κι ένα πλήθος που παρακολουθεί κι ενδιαφέρεται για το μέλλον της περιοχής. Ας το έχουν κατά νου, όσοι έχουν το πάνω χέρι.

❁ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ…

Είναι σχεδόν έτοιμες οι μελέτες για να αρχίσει να κινείται κάτι για τον περιβόητο δρόμο Γιάννινα-Κακαβιά. Κάτι τέτοιο είπε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

■ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΕΣ!

Αυτό το «σχεδόν έτοιμες». Πόσο μακριά μπορεί να πάει το όλο ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας από το 2005! Είμαστε ακόμη στο «σχεδόν» με το όλα είναι έτοιμα και αρχίζει η υλοποίηση της δέσμευσης των αρμοδίων για ν’ αρχίσει να κινείται κάτι προς την κατεύθυνση της κατασκευής, να απέχει αρκετά.

 

❖ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ…

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που είχε σχεδιαστεί η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ που έφτανε και σταματούσε στην Αμπελιά. Ήταν τότε που ο συγκεκριμένος δρόμος είχε σχεδιαστεί να περνά μέσα από το Πανεπιστήμιο-Σταυράκι-Μάρμαρα τριχοτομώντας το λεκανοπέδιο και καταστρέφοντας τον οικιστικό ιστό! Ήταν επί υπουργίας Γ. Σουφλιά που πήγε να γίνει αυτό το τερατούργημα και ευτυχώς η τότε δημοτική αρχή με όλο το δημοτικό συμβούλιο αντιτάχθηκαν και το απέρριψαν.

❁ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Πέρασαν τόσα χρόνια από τότε κι ακόμη να βρεθεί άλλη περιοχή από την οποία θα σχεδιάζονταν ο δρόμος, ο οποίος ονομάστηκε άξονας Γιάννενα-Κακαβιά, για τον οποίο ακούμε ότι έρχεται αλλά όλο σε σχεδιασμούς καταλήγουμε. Φτάσαμε 17 χρόνια μετά για να ακούμε εκ χειλέων Περιφερειάρχη ότι οι μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες. Άντε τώρα να δούμε πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτό το «σχεδόν» για να φτάσουμε στο έτοιμες κι από κει στο «αρχίζουμε»! Βάλτε σ’ αυτό το διάστημα, δηλαδή από το σχεδόν στο έτοιμες, όσα χρόνια θέλετε εσείς! Εμείς κρατούμε και πάλι επιφυλάξεις… 

■ Η ΣΥΝΔΕΣΗ…

Από το σχεδόν έτοιμες μελέτες Γιάννινα-Κακαβιά, πάμε στο ώριμες μελέτες δρόμου ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ- Πρέβεζας στην περιοχή Καμπή Φιλλιπιάδας. Το είπε και αυτό ο Καχριμάνης, ο οποίος μην ξεχνάτε είναι στο τιμόνι της Ηπείρου εδώ και πολλά χρόνια, πρώτα ως Νομάρχης Ιωαννίνων και τα τελευταία 12 χρόνια ως Περιφερειάρχης.

 ❖ ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ…

Ώριμες μελέτες από τη μία μεριά, αλλά υπάρχει και η Αμβρακία οδός που μπορεί να εξυπηρετήσει την Πρέβεζα σε σχέση με την είσοδο κι έξοδο στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, σημείωσε ο κυρ Αλέκος δείχνοντας κι άλλο δρόμο στους αδικημένους Πρεβεζάνους, όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε. Ώριμες, ώριμες κ. Περιφερειάρχα μας, αλλά μην παραωριμάσουν και σαπίσουν στα συρτάρια κάποιων υπουργών…

❁ Ο… ΘΕΟΥΛΗΣ!

«Θεούλης» ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μ. Βορίδη στην Άρτα. Εκεί οι δήμαρχοι ζητούσαν από τον υπουργό τους χρήματα για έργα. Βγαίνει και ο «Κονίτσης» και τι λέει ο άνθρωπος! Και να μου δώσετε χρήματα, τι να τα κάνω όταν στο Δήμο δεν έχω το κατάλληλο δυναμικό να τα δουλέψουν και να τα αξιοποιήσουν; Η μεγαλύτερη αλήθεια που την είπε ένας Δήμαρχος που τραβάει της ψυχής του τον τάραχο, όπως όλοι οι επαρχιακοί Δήμαρχοι. Στους Δήμους τους ακόμη και οδηγοί απορριμματοφόρων γίνονται, αφού προσωπικό δεν υπάρχει!

■ Η ΕΙΚΟΝΑ…

Δεν είναι ζήτημα μόνο του Δήμου η εικόνα του, όσον αφορά τα σκουπίδια αλλά και ημών των πολιτών που δεν σεβόμαστε τους ίδιους τους εαυτούς μας όταν ασχημονούμε αφήνοντας εκεί και ως έτυχε, ότι παλιατζίδικο έχουμε στα σπίτια μας.

 

❖ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ…

Αν θέλουμε να απαιτούμε τα δικαιώματά μας πρέπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις. Υποχρέωσή μας είναι να μεταφέρουμε τα σκουπίδια από το σπίτι στους κάδους και να κάνουμε την κίνηση του ανοίγματος του κάδου και την εναπόθεσή τους εντός αυτού. Από κει και πέρα αρχίζει η υποχρέωση του Δήμου να κάνει την συνεχή αποκομιδή και όχι όποτε καπνίσει στους επιφορτισμένους με αυτό το καθήκον. Μια μικρή σύσταση για να μην ρίχνουμε όλα τα βάρη στους άλλους, όπως ρίχνουμε τα σκουπίδια όπου γουστάρουμε!

❁ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ…

Τον κάλεσε ο σύντροφος Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο για να καθυβρίσει την χώρα μας και το έκανε σε μεγάλο βαθμό. Ιάσων Αποστολόπουλος το όνομά του, διασώστης επαγγελματίας λαθραίων μέσω ΜΚΟ, που λίγο έλειψε να τον παρασημοφορήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!  

■ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ…

«Οι Έλληνες λιμενικοί βουλιάζουν τις βάρκες για να μη πατήσουν Ελληνικό έδαφος», είπε ο εν λόγω σύντροφος του Κούλογλου, Ιάσωνας, νοσταλγώντας τις μέρες που ο ίδιος έκανε τις διασώσεις με το αζημίωτο! Από τότε που μπήκε φραγμός στις καραβιές των λαθραίων, έμεινε χωρίς δουλειά ο Ιάσωνας και έφτασε σε σημείο να ξεφτιλίζει την χώρα του, χωρίς φυσικά να παρουσιάζει στοιχεία περί βουλιάγματος των βαρκών από το Λιμενικό! Αυτή την «αποκάλυψη» και τον διασυρμό της χώρας την υιοθετεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 άνοιξε τα σύνορα και γιόμισε ο τόπος λαθραίους, που άλλοι λιάζονταν κι άλλοι εξαφανίζονταν! 

❖ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…

Κανονικά ο εισαγγελέας πρέπει να καλέσει τον γνωστό Ιάσωνα, ν’ αποδείξει τις καταγγελίες για τα στελέχη του Λιμενικού ότι γίνονται απαγωγές και δολοφονίες των λαθρομεταναστών, που ο ίδιος κάποτε… χρυσώνονταν  για να τους «μεταφέρει», από Τουρκία μεριά στα Ελληνικά εδάφη. Τότε που η Ελλάδα δεν είχε σύνορα και μπερδεύονταν ο Τσίπρας μεταξύ των δύο νησιών ποιο να προτιμήσει, την Λέσβο ή την Μυτιλήνη! Όσο για τον Κούλογλου, τι να πει κανείς;

 ❁ ΑΞΙΑ!

Μια μόνο λέξη ταιριάζει στην Νατάσα Μπέγκα κι αυτή είναι η λέξη ΑΞΙΑ! Η τιμή που της έγινε μόλις πριν λίγες μέρες ήταν η οφειλόμενη και ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει την Νατάσα της προσφοράς, μια ολόκληρη ζωή. Δεν άφησε χώρο κοινωνικού περιεχομένου που να μην τον υπηρετήσει, με τελευταίο και πιο σπουδαίο σταθμό την ΕΛΕΠΑΠ, όπου η άδολη προσφορά της είναι τεράστια και έχει το δικό της τεράστιο αποτύπωμα. Την ζήσαμε, την αγαπήσαμε, την ευχαριστούμε! Τόσο απλά.

■ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Τελικά γράψε λάθος στην περίπτωση του συλληφθέντα εκδότη στην Αθήνα. Από «λάθος» το δάνειο είχε περάσει ως έσοδα, κάτι που δικαιολογούνταν! Το ποιος έκανε το λάθος δεν μας είπαν! Όμως γιατί δεν ανταποκρίνονταν στις κλήσεις της αρμόδιας αρχής και έπρεπε να συλληφθεί για να βρεθεί το λάθος;

  Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.