Η οικονομική ανάπτυξη απαιτεί άλλη πολιτική!

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

Η οικονομική ανάπτυξη απαιτεί άλλη πολιτική!

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


*  «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» έγραψε ο Κάλβος. Και η μεν τόλμη είναι στο DNA των Ελλήνων, αλλά η αρετή, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή, είναι είδος σπάνιο. Πώς να αξιώσει κανείς αρετή από αυτούς που αλληλοαποκαλούνται «σύντροφοι» και μόλις πλουτίσουν αποστρέφονται τις μητέρες των παιδιών τους; Και ποια αρετή μπορεί να έχουν εκείνοι που, κατά κατάχρηση της νομοθετικής εξουσίας, χαρακτηρίζουν εγκληματικές πράξεις ως μη αξιόποινες; Και τι να διδαχθούν οι νέοι από τα παραδείγματα των εκπροσώπων της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας;
Το έργο της εκπαιδεύσεως των νέων έχουν αναλάβει ορισμένοι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με τη διδασκαλία τους και το παράδειγμα τους διαμορφώνουν εναρέτους χαρακτήρες νέων Ελλήνων. Εις αυτούς τους εκπαιδευτικούς ανήκουν τα εύσημα, η τιμή και η δόξα.
Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή των ανθρώπων αν οι ισχυροί της γης είχαν επίγνωση της ματαιότητος της εξουσίας τους και του καθήκοντος των να βοηθούν τους αδυνάτους λαούς και όχι να τους εκμεταλλεύονται αγρίως. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζων Φόστερ Ντάλλας, λησμονήσας τις υποσχέσεις των προκατόχων του προς την υπέρ της ελευθερίας όλων των λαών αγωνισθείσα Ελλάδα, έλεγε με ωμότητα: «η Αμερική δεν έχει φίλους αλλά μόνον συμφέροντα»!
Εξάλλου, ο κατά το 1964 Πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, χολωθείς από τις δηλώσεις του τότε Έλληνος Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για τα δίκαια των Κυπρίων, έγραψε χυδαίως προς τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον: «(....) το Κοινοβούλιο σας και το Σύνταγμά σας. Η Αμερική είναι ένας ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψύλλος. Η Ελλάδα είναι ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι εξακολουθήσουν να τσιμπούν τον ελέφαντα, μπορεί να τους συντρίψει με την προβοσκίδα του, να τους συντρίψει για τα καλά»!.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου έγινε ιδιαίτερα αντιπαθής στην αμερικανική κυβέρνηση, απορρίπτοντας ένα είδος διπλής ένωσης, που προέβλεπε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε αντάλλαγμα με την δημιουργία αυτοδιοικούμενων τουρκικών καντονιών στο νησί, την εγκατάσταση βάσεων υπό τον έλεγχο της ηπειρωτικής Τουρκίας και την παραχώρηση στην Τουρκία, ως χειρονομία καλής θελήσεως του ελληνικού νησιού Καστελόριζο (Συνοπτική Ιστορία Ελλάδος 1970 - 1990 Richard Klog εκδόσεως Ιστοριτή σελ. 169-170).
Με άλλα λόγια και τότε οι Αμερικανοί προέβαλαν συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση της Κύπρου, η οποία κατ’ όνομα θα ήταν ελληνική, ενώ στην ουσία θα είχε στρατιωτική βάση διοικούμενη από την Άγκυρα και τουρκικά καντόνια αυτοδιοικούμενα!!! Η διχοτόμηση επανελήφθη αργότερα με το σχέδιο Ανάν και μετά την απόρριψή του από τον Κυπριακό λαό, με το σχέδιο που γίνεται δεκτό σήμερα, κατ απομίμηση του σχεδίου Ανάν, το οποίο οι Τούρκοι δέχονται με τον όρο να μη γίνει διάκριση των εποίκων εκ της Ασίας, δηλαδή να θεωρούνται και αυτοί Κύπριοι, ώστε η τουρκοποίηση της Κύπρου να είναι διασφαλισμένη.
Η οικονομική κρίση της Ελλάδος αλλά και όλης της Ευρώπης, όπως και οι επισκέψεις της Γερμανίδος Καγκελαρίου στην Ελλάδα, παρακολουθούνται από τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες των Η ΠΑ και τους δημοσιογράφους ευρωπαϊκών οικονομικών εφημερίδων κύρους και αμερικανικών συμφερόντων.
Η Κυβέρνησή μας πανηγυρίζει για την είσοδο μας στις αγορές και την προοπτική μειώσεως του χρέους ή διευκολύνσεως της εξυπηρετήσεώς του. Αν η εξόφληση του δημοσίου χρέους επιδιώκεται δια μόνης της υπερφορολογήσεως και των περικοπών μισθών και συντάξεων, δεν πρόκειται περί προόδου, αλλά περί καταδίκης του λαού εις ανθρωποκτόνους στερήσεις. Ουσιαστική πρόοδο θα αποτέλει η οικονομική ανάπτυξη της χώρας διά της αυξήσεως της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και της περισσότερο μεθοδικής εκμεταλλεύσεως του τουρισμού της νησιώτικης και ηπειρωτικής Ελλάδος.
Για παράδειγμα σε πολλά νησιά, όπως στην Τήνο, το Αταλαντονήσι και άλλα, υπάρχουν άγρια ερίφια και κουνέλια που θα ήτο δυνατόν να αποτελέσουν πόλον έλξεως των κυνηγών όλης της Ευρώπης. Η Ελλάς δεν προβάλλει δεόντως τον παράγοντα αυτόν προσελκύσεως τουριστών ποιότητος.
Οι αγρότες φυτεύουν στους αγρούς ελαιόδενδρα χωρίς να υπάρχουν μελέτες αξιοποιήσεως του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου. Τα αγροτικά αυτά προϊόντα είναι εις το έλεος των χονδρεμπόρων, οι οποίοι τα αγοράζουν αντί χαμηλού τιμήματος και στη συνέχεια εξάγουν αυτά στους Ιταλούς και Ισπανούς, για να πωληθούν περαιτέρω ως Ιταλικά και Ισπανικά προϊόντα.
Ελπίζουμε μετά τις δημοτικές εκλογές και αυτές δια την εκλογή των ευρωβουλευτών η Κυβέρνηση να ασχοληθεί περισσότερο με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, διά της οποίας και μόνον είναι δυνατόν να εξυγιανθεί η οικονομία. Στις εκλογές αυτές οι Έλληνες ψηφοφόροι οφείλουν να σκεφθούν το εθνικό συμφέρον και μόνον, εκλέγοντες τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία είναι περισσότερο ικανά για την άσκηση των καθηκόντων του ευρωβουλευτή και την υποστήριξη των συμφερόντων της Ελλάδος.
Κάθε σκέψη τιμωρήσεως των κυβερνώντων για τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν συνεπεία της καταστάσεως, στην οποία μας περιήγαγε το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, είναι παράλογη και θα απολήξει σε βάρος των ψηφοφόρων και της Πατρίδος, όπως έγινε και το 2009.