Kαι Γνώση και Κρίση έχουν οι Ηπειρώτες...

on .

Kαι Γνώση και Κρίση έχουν οι Ηπειρώτες...

Οι πολίτες προσέρχονται αύριο στις κάλπες,  έχοντας μπροστά τους  ένα  δίλημμα: Να επιλέξουν τους καλύτερους, που θα διοικήσουν Περιφέρεια και Δήμους, για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Υπάρχει ασφαλώς και η άλλη παράμετρος, την οποία θέτουν όσοι έχουν καθαρή κομματική αναφορά: Τον πολιτικο - κομματικό  χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στην Ήπειρο, για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτό είναι ξεπερασμένο: Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα. Είναι κοινά για όλους. Και αυτά είναι εκείνα που πρέπει να αντιμετωπιστούν την επομένη των εκλογών.
Ακόμη όμως και εάν αποδεχτεί κανείς το σκεπτικό αυτό, όλοι γνωρίζουν ότι η  διάρκεια ενός «μηνύματος» μπορεί να κρατήσει ελάχιστες ώρες, ή το πολύ λίγα 24ωρα. Η επιλογή των Αυτοδιοικητικών Αρχών όμως, έχει βάθος χρόνου. Για την ακρίβεια αυτή τη φορά πέντε χρόνων!
Προέχει λοιπόν η επιλογή των ικανών, γιατί κανένα «μήνυμα» δεν επιστρέφεται, κανένα λάθος δεν διορθώνεται εκ των υστέρων, όταν κλείσουν οι κάλπες.
Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες της Ηπείρου, των Ιωαννίνων, που αύριο προσέρχονται στις κάλπες με σαφή προσανατολισμό: Να επιλέξουν τους πιο άξιους, εκείνους που θα μπορέσουν να τους εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
Εκείνους που έχουν δοκιμαστεί στο μετερίζι της Αυτοδιοίκησης, που έχουν δώσει δείγματα γραφής σε σχεδιασμό, σε γνώσεις, σε επίδειξη αποφασιστικότητας.
Εκείνους που δεν θα διστάσουν, όταν και όποτε χρειαστεί, να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, να κοντραριστούν με συμφέροντα, να μην αφεθούν έρμαια ισορροπιών και  συσχετισμών.
Κατά την προεκλογική περίοδο ξεκαθάρισαν πρόσωπα και πράγματα. Αναδείχτηκαν πολιτικές και πρακτικές. Αποκαλύφθηκαν διγλωσσίες και υποκρισίες. Υπήρξαν οι θεωρητικές αναλύσεις. Πολύχρωμα προγράμματα. Ατελείωτα οράματα!  Στο σύνολό τους επαναλαμβανόμενα και στην ουσία όμως ανέφικτα.
Υπήρξαν όμως και οι ρεαλιστικές προσεγγίσεις.
Με  σαφείς, μελετημένες προτάσεις και κυρίως με παρουσίαση έργων. Που αν και πολεμήθηκαν, όπως π.χ. στην πόλη των Ιωαννίνων, άλλαξαν την εικόνα της. Εικόνα που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν δίστασαν και επεχείρησαν να την εκμεταλλευτούν, κι αυτοί ακόμη οι πολέμιοι των έργων.
Υπάρχουν παρατάξεις που δημιουργήθηκαν μέσα από επιστράτευση συμπολιτών,  έχοντας  κοινό στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών.
Υπάρχουν όμως και οι άλλες, που, είτε δημιουργήθηκαν μέσα σε κομματικά γραφεία, είτε με συγκολλήσεις πρώην «συντρόφων», μετέπειτα «αντιπάλων» και τώρα πρόσκαιρα... «λυκοφίλων»,  και οι οποίες μετά την Κυριακή θα αυτοδιαλυθούν...
Οι Γιαννιώτες, οι Ηπειρώτες, έχουν γνώση, έχουν κρίση. Αύριο επιλέγουν εκείνους που εγγυώνται σταθερότητα. Που απέδειξαν ότι έχουν σχέδιο, που  διακρίνονται για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά τους...