Η ευθύνη ανήκει τώρα στον νέο Μητροπολίτη…

on .

Διαπιστώσεις...

Η ευθύνη ανήκει τώρα
στον νέο Μητροπολίτη…

   Της ΘΕΑΝΩΣ ΒΛΑΧΟΥ

* Νέο Μητροπολίτη για τα Γιάννενα εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος. Οι Γιαννιώτες ήθελαν έναν άνθρωπο που τον θεωρούσαν δικό τους, που τον γνώριζαν, που έδωσε εξετάσεις μέσα στη ζωή της πόλης και τις κέρδισε, που κατάφερε να έχει το σεβασμό όλων, πράγμα πολύ δύσκολο για τα σημερινά δεδομένα.
Αν κρίνει κανείς τον Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Αργυρό,εκ των υποψηφίων για τη Μητρόπολή μας, από τις σπουδές, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, τις ξένες γλώσσες, τις διοικητικές και διδακτικές ικανότητες και τη θεολογική κατάρτιση, δεν θα βρει κανένα ψεγάδι, είναι βέβαιο αυτό. Κι όμως η Ιεραρχία δεν φαίνεται να συνυπολόγισε τα προσόντα του κάθε υποψηφίου κι αποφάσισε με άλλα κριτήρια.
Όμως ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα περιμένουμε το νέο Μητροπολίτη Μάξιμο Παπαγιάννη που πιστεύουμε ότι θα νιώθει το βάρος της ευθύνης την οποία αναλαμβάνει και θα κληθεί να αποδείξει αν η επιλογή του ήταν η καλύτερη για τα Γιάννενα. Από τον ίδιο εξαρτάται μέσα από ποια «μονοπάτια» θα ασκήσει τα καθήκοντά του, πόσο θα επηρεάζεται από τον περίγυρό του κι αν θα κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.
Όλη η ευθύνη είναι δική του. Εμείς θα τον καλοδεχτούμε και θα τελούμε εν αναμονή μέχρι που να δείξει πώς θα διαχειριστεί τις μεγάλες του ευθύνες. Με την πάροδο του χρόνου θα βγουν και ασφαλή συμπεράσματα…