Αιωρούμενοι κίνδυνοι εν μέσω της κρίσης…

on .

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

Αιωρούμενοι κίνδυνοι
εν μέσω της κρίσης…

 Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

* Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινώς από πολεμικές επιχειρήσεις, ατυχήματα και εγκλήματα. Αν οι Κυβερνήτες των λαών είχαν συνειδητοποιήσει την ματαιότητα της επιγείου εξουσίας τους, ίσως υπήρχε μεγαλύτερος  σεβασμός   και   περισσότερη   φροντίδα για τη ζωή των συνανθρώπων τους.
Αυτοί που εκάστοτε μας κυβερνούν μεθούν από την εξουσία, και λησμονούν ότι κυβερνούν ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζονται την εξουσία σύμφωνα με τον νόμο και ότι δεν θα κυβερνούν αιωνίως, όπως είπε ο Αγάθων. Το χειρότερο όμως είναι, ότι με την βάναυση φορολογική πολιτική τους εξαγριώνουν τον λαό και τον παροτρύνουν σε κομματικές επιλογές οργής, με κίνδυνο να περιέλθει η εξουσία σε ακροαριστερούς ποικίλων δοξασιών και επιδιώξεων.
Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος, προανήγγειλε σε ομιλία του τον υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό εκ καταθέσεων ανωτέρων των 30.000 ευρώ. Με άλλους λόγους πλήττεται το δικαίωμα παντός πολίτη να αποταμιεύσει το περίσσευμα του μόχθου του και του περιορισμού των δαπανών της οικογενείας του. Αυτοί οι οποίοι ουδέποτε επέτυχαν να αποταμιεύσουν οιοδήποτε ποσό βλέπουν με φθόνο και υποψία καθένα, ο οποίος φροντίζει να εξασφαλίσει ένα μικρό απόθεμα οικονομιών.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει, ότι «δεν κρατεί μαγικό ραβδί» και διαψεύσει την άνω δήλωση του κ. Γλέζου. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει τί μπορεί να πράξει ένα κόμμα, το οποίο αποδοκιμάζει τους όρους βοηθείας των Ευρωπαίων και παραπαίει μεταξύ της επανόδου εις την δραχμή και της επαναδιαπραγματεύσεως των όρων των Μνημονίων.
Ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται τις ΗΠΑ προσπαθών να αποκτήσει προσβάσεις στους πολιτικούς της υπερδυνάμεως. Συγχρόνως όμως κάνει ανοίγματα προς την Ευρώπη και στη Ρωσία, όπου και απεκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «μαριονέτα των Ευρωπαίων». Κατά προφανή παραβίαση του αυτονοήτου ηθικού κανόνος ότι ο πολιτικός, που έχει επίγνωση του ρόλου του και σεβασμό προς τον λαό που εκπροσωπεί, ουδέποτε προβαίνει σε δηλώσεις σε βάρος του Πρωθυπουργού της Χώρας του, που απολήγουν, φυσικά, και εις βάρος του λαού της. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου παρεβίασε αντεθνικώς τον κανόνα αυτόν, με αποτέλεσμα να ζημιώσει την Ελλάδα και το λαό της και να επιτύχει την υποταγή του στην τρόικα και το ΔΝΤ. Αυτού τα ίχνη ακολουθεί ο μιμητής του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ «ηγεμόνας» της ακροαριστεράς.
Τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως ποντάρουν επί της οργής του λαού για τα επιβληθέντα φορολογικά μέτρα και τις άγριες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά δεν εξηγούν πως θα καλυφθούν οι δημόσιες δαπάνες, όταν τα έσοδα του κράτους υπολείπονται των εξόδων. Στις δαπάνες περιλαμβάνονται και τα ποσά που διατίθενται για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, για τις οποίες περιέργως κανένα κόμμα δεν ομιλεί συγκεκριμένως. Όπως δεν ομιλούν και για τις μεταβιβάσεις τηλεοπτικών σταθμών, με τις οποίες παραχωρείται η χρήση συχνοτήτων του τηλεοπτικού φάσματος που ανήκουν στο Δημόσιο και αποτελούν περιουσία αυτού.
Η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες των κινήσεων των μεγάλων δυνάμεων στη διεθνή σκακιέρα. Οι ΗΠΑ που έσωσαν τους Ευρωπαίους στον πρώτο και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ευλόγως αξιώνουν να έχουν γνώμη ή τουλάχιστον ενημέρωση επί των εξελίξεων των πολιτικών πραγμάτων στην Ευρώπη.
Το ότι οι Ρώσοι, αγνωμόνως φερόμενοι, διατήρησαν επί δεκαετίες τον ψυχρό πόλεμο του σταλινικού καθεστώτος κατά των ΗΠΑ, είναι δείγμα της τακτικής των μπολσεβίκων, οι οποίοι δεν εδίστασαν να στείλουν στο απόσπασμα ομοϊδεάτες τους, με απλές υποψίες και να εκτελέσουν ακόμα και στελέχη αφοσιωμένα με αβάσιμες κατηγορίες. Η καταδίωξη και δολοφονία του Τρότσκι είναι χαρακτηριστική της μνησικακίας και της μανίας του πατερούλη.
Το καθεστώς εκείνου επιθυμούν να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα οι παλαιοκομμουνιστές και οι νεοκομμουνιστές, που πιστεύουν ότι εχθροί του λαού είναι όσοι δεν αποδέχονται την κοσμοθεωρία τους και την δικτατορία του προλεταριάτου για την επιβολή της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων εσφαγιάσθησαν κατά την Κατοχή και τον ανταρτοπόλεμο.