Παιδεία και Δικαιοσύνη για να διορθωθεί η κοινωνία μας!

on .

Στον σημερινό άνθρωπο της πατρίδας μας, τον Έλληνα του τώρα θα αναφερθώ με το άρθρο μου αυτό! Αμέσως μου έρχονται στο νου τα λόγια του μεγάλου σατυρικού ποιητή του Σουρή, που έλεγε: «Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς»!
Είναι αλήθεια ότι οι σημερινοί πολίτες σε μεγάλο ποσοστό έχουν χάσει τα περισσότερα από τα ανθρωπιστικά τους χαρίσματα! Δυστυχώς έχουν χάσει το εσωτερικό τους γίγνεσθαι! Τους λείπει το ήθος, η εντιμότητα και η εργατικότητα, ο ορθολογισμός και οι λογικές απόψεις! Δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καλό για τον εαυτό τους, για τα παιδιά τους και γενικά για το συνάνθρωπό τους.
Οι άνθρωποι αυτοί, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να ανέβουν στα πιο ψηλά αξιώματα, γλύφοντας και… σούρνοντας! Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους στρέφεται στον εύκολο πλουτισμό, κλέβοντας και αρπάζοντας από τους συνανθρώπους τους, καθώς επιθυμούν να ζήσουν όσο γίνεται καλύτερα, χωρίς δουλειά και άγχος!
Ευτυχώς, που υπάρχουν κάποιοι ακόμη, οι οποίοι κοσμούν την ανθρώπινη κοινωνία και προσπαθούν για το καλό των συνανθρώπων τους και την προκοπή της πατρίδας μας!
Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα, για την ποιότητα των ανθρώπων της Ελληνικής κοινωνίας επιβεβαιώνονται από ορισμένα εγκληματικά περιστατικά
Ιδού μερικά από αυτά:
- Καρδιοχειρουργός του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός βασάνιζε επί 17 ημέρες καρδιοπαθή, για να του αποσπάσει φακελάκι 1.500 ευρώ, προκειμένου να τον χειρουργήσει! Ως αποτέλεσμα, ο ιατρός αυτός, ο επίορκος αυτός επιστήμονας καταγγέλθηκε, συνελήφθη και κλείστηκε στη φυλακή! Ο ασθενής δυστυχώς έχασε τελικά τη ζωή του, εξ αιτίας του συγκεκριμένου «επιστήμονα»…
- Δάσκαλος της Α/θμιας Εκπ/σης ασελγούσε κατά συρροή στους ανήλικους μαθητές του! Συνελήφθη και οδηγήθηκε και αυτός στη φυλακή. Ντροπή του…
- Ιατρός διορισμένη από τον ΕΟΠΥΥ, έπαιρνε τάλιρα ή δεκάρικα για συνταγογράφηση φαρμάκων από πάμφτωχους ασφαλισμένους, παράνομα! Συνελήφθη και αυτή και οδηγήθηκε αρμοδίως! Πολλοί μεγαλογιατροί εξάλλου πλούτισαν, παίρνοντας φακελάκια από τους φτωχούς αρρώστους, για να τους χειρουργήσουν!
- Υπάλληλος του ΕΚΑΒ είχε πέντε χρόνια να έλθει στην Υπηρεσία του, ενώ πληρώνονταν τους μισθούς του κανονικά! Διερωτάται κάθε άνθρωπος: Πώς δεν τον αντιλήφθη κανένας; Απορίας άξιο…
- Πεθαμένοι οι συνταξιούχοι… προ ετών, όμως τις συντάξεις τους τις έπαιρναν οι συγγενείς τους! Η ζημιά στο κράτος μεγάλη…
Αυτά και πολλά άλλα παρόμοια και χειρότερα έρχονται καθημερινά στην επικαιρότητα!
Τέτοιοι απάνθρωποι, μαζί με ανίκανες Κυβερνήσεις της 30ετίας οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και παραλίγο στη χρεοκοπία!
Και τώρα γεννάται το ερώτημα: Πώς θα μπορέσει η Πατρίδα μας να ξαναγίνει όπως ήταν κάποτε; Πώς θα μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία; Και το σπουδαιότερο και τελευταίο: Πώς θα μπορέσει να κάνει την κοινωνία μας με ανθρώπους τίμιους, ηθικούς, φιλεύσπλαχνους, εργατικούς και γενικά πραγματικούς ανθρώπους;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η οικονομική κρίση μπορεί να διορθωθεί! Ήδη βρισκόμαστε στα πρόθυρα της αξιοπιστίας, με πρωτογενές πλεόνασμα και πολλά άλλα καλά και ευχάριστα για τον Έλληνα πολίτη.
Το πολύ δύσκολο είναι το δεύτερο. Το πώς θα βγάλουμε τους συμπολίτες μας από το «βούρκο» της αμαρτίας και της διαφθοράς. Στο σημείο αυτό μου έρχεται στο νου μου η εποχή του Περικλή των Αθηνών! Επί της κυβέρνησής του έπεσε στην Αθήνα φοβερός λοιμός και οι κάτοικοι πέθαιναν κατά εκατοντάδες. Κανένας δεν τους πλησίαζε, για να τους ενταφιάσει από το φόβο του λοιμού! Ούτε μανάδες, ούτε πατεράδες, ούτε άνδρες, ούτε σύζυγοι!
Τότε ο Περικλής κάλεσε από τη Θράκη, που βρίσκονταν, τον πατέρα της Ιατρικής, τον Ιπποκράτη! Ο Ιπποκράτης ήρθε και θεράπευσε τους ασθενείς από τη νόσο. Του έκανε όμως εντύπωση η συμπεριφορά των συγγενών προς τους αρρώστους. Τότε είπε στον Περικλή: «Το λοιμό τον εθεράπευσα! Εσύ πώς θα θεραπεύσεις το λοιμό της ψυχής των ανθρώπων;»!
Πραγματικά, ο λοιμός των ψυχών (αναλγησία, αδιαφορία, κλπ.) δε θεραπεύτηκε και η Αθήνα περιέπεσε στην απραξία και στην αφάνεια! Το ίδιο επαναλαμβάνω κι εγώ: Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για τη θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν ψυχικά.
Χρειάζεται μια αξιόλογη Κυβέρνηση με πολιτικούς ικανούς για να διορθώσουν όλα τα κακά που τυραννούν τη χώρα μας!
Πρώτα - πρώτα, χρειαζόμαστε Παιδεία και εκπαιδευτικούς, που να πέσουν με τα μούτρα και την ψυχή τους πάνω στα παιδιά και τους φοιτητές μας. Μια Παιδεία σύγχρονη, βελτιωμένη και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων έντιμους, καταρτισμένους, που ν’ αγαπούν τα παιδιά και τη δουλειά τους.
Δεύτερο, πρέπει η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της στο ακέραιο! Σε κάθε έναν που παραβαίνει το Νόμο, να ρίχνει τον πέλεκυ της τιμωρίας με όλη τη δύναμή της! Οι εγκληματίες να δικάζονται αυστηρά και να κλείνονται σε φυλακές, παρόμοιες με τις φυλακές της Βουλγαρίας! Να μη βλέπουν ούτε ήλιο, ούτε μέρα! Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τα κακά που ανέφερα παραπάνω!