Ο Αλ. Τσίπρας τάζει στους πάντες τα πάντα (!) αρκεί ν’ αρπάξει την εξουσία!

on .

ΑΠΟΨΕΙΣ

   Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ζ. ΖΗΚΟΥ, συντ. Δημοσίου – Τεχνολόγου Πολ. Μηχανικού

* Ο Αλ. Τσίπρας έπρεπε να φτάσει στα 40 του χρόνια, για να ανακαλύψει, ότι ο Ελληνισμός είναι συνδεδεμένος με την Ορθοδοξία.
   Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός, αγιάστηκε στο Άγιον Όρος, που δεν ήξερε κατά που πέφτει. Αφού έχει πάρει φόρα και τάζει σε όλους τα πάντα, γιατί να μην τάξει και στους καλόγερους με την επίσκεψή του στο Αθωνικό χώρο των μοναστηριών:
   Τα μοναστήρια διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, με το μεγάλο μέρος της να έχει σημαντική εμπορική αξία.
   Όταν λοιπόν ρωτήθηκε από τους μοναχούς, αν είναι υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας, εκστόμισε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ». Είπε το «όχι» διότι πιστεύει ότι ισοδυναμεί, με χιλιάδες ψήφους που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει Κυβέρνηση, αυτού του τόπου. Ο κ. Αλ. Τσίπρας στα 40 του ανακάλυψε ότι υπάρχει και η Ορθοδοξία; Με τη φόρα που πήρε, για την κατάκτηση της εξουσίας, τάζει τα πάντα σε όλους, να φτιάξει σχολεία, να χτίσει νοσοκομεία, να δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να χαρίσει τα χρέη, να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, να παρηγορήσει κάθε κατατρεγμένο. Αφού έφθασε στο σημείο να τα βρει με τους αστυνομικούς, αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αφοπλίσει και σε κάθε ευκαιρία τους αποκαλούσε αδίστακτους, τσιράκια της αστικής εξουσίας που δέρνουντους καημένους κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια, στις ήσυχες αυτές γειτονιές.
  Ο κ. Τσίπρας είναι λαϊκιστής, είναι άνθρωπος, όπως κάθε πολιτικός παλαιάς κοπής. Από το παρελθόν είναι βγαλμένος. Ο Αλέξης Τσίπρας θα διαγράψει το χρέος και θα ζήσουμε όλοι ευτυχισμένοι χωρίς να χρωστάμε σε κανέναν. Θα κάνουμε λέει, όπως η Αργεντινή. Εκεί είπαν «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και είδατε τελικά τι έπαθαν! Άλλη μια χρεοκοπία!.. Η δεύτερη μέσα σε 13 χρόνια.
  Είπε ότι θα ξανακλείσει τα επαγγέλματα που «άνοιξαν». Άλλο και τούτο... αρκεί να είναι ικανοποιημένοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες ταξί, φορτηγατζήδες, φαρμακεία και κάθε άλλος που ασκούσε μονοπωλιακές πρακτικές. Δεν μας έχει φέρει ακόμη σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας. Δεν έχει φέρει ακόμη εναλλακτική πρόταση για κάθε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Αυτόν τον ενδιαφέρει το αύριο! Το σήμερα τον ενδιαφέρει το πώς θα παγιδεύσει, όσο το δυνατόν περισσότερους, για να κερδίσει ως λάφυρο, την εξουσία! Να στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο. Κι ας είναι λίγες ημέρες. Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έχει παρέλθει η εποχή που οι πολιτικοί με τα ψέματα μπορούσαν να κυβερνήσουν τη χώρα.