Οι λαοί αλληλοεξοντώνονται και οι «Μεγάλοι»… περί άλλων τυρβάζουν!

on .

Απόψεις

   Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛ. ΛΕΤΤΑ

*   Πικρία και απογοήτευση αισθάνεται κανείς ακούγοντας, προ ημερών και για πολλές μέρες συνεχώς, τα ΜΜΕ και τους περισσότερους ηγέτες των λαών, να μιλούν για παγκόσμια θλίψη! Θλίψη βεβαίως για την αυτοκτονία του μεγάλου ηθοποιού του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Όμως κανένας σχεδόν από τους ηγέτες του κόσμου δεν αισθάνθηκε θλίψη και πόνο για τις εκατοντάδες ανθρώπινες υπάρξεις, που κάθε μέρα δολοφονούνται αναίτια και τεμαχίζονται από τα εξοπλιστικά συστήματα, που αυτοί πούλησαν, ως «αμνοί εν κρεοπωλείω»!
Όλες αυτές οι συμπεριφορές, τόσο των ΜΜΕ, όσο και κάποιων αρχηγών κρατών, εύλογα προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Ο λόγος; Η αναλγησία και η απουσία όλων των ως άνω αναφερομένων!
    Αυτοί που… θρηνούν υποκριτικά για τον Ρόμπιν, είναι υπεύθυνοι για τις εκατοντάδες ανθρώπινες υπάρξεις, που χάνουν τις ζωές τους!
Κύριε Ομπάμα, κύριε Πούτιν, είναι απάνθρωπο, χάριν πλουτισμού των κρατών σας, να αφήνετε τους λαούς να εξοντώνονται. Εσείς ευθύνεστε για τις εκατοντάδες θύματα στο Ιράκ, στην Ουκρανία, στη Γάζα και αλλού!
   Δίκαια αγανακτά κανείς, ακούγοντας τον Πρόεδρο της Αμερικής που βγήκε στην οθόνη και έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τον Ρόμπιν, ενώ γι’ αυτούς, που ο ίδιος δολοφονεί καθημερινά, δεν είπε λέξη!
   Οι μεγάλες δυνάμεις, αντί να σπεύσουν να σταματήσουν το αλληλοφάγωμα και να φέρουν την ειρήνη, κοιτάζουν εκ του μακρόθεν και μάλλον χαίρονται, διότι πωλούν τα όπλα τους και πλουτίζουν!
   Οι πόλεμοι γι’ αυτούς είναι κατά τον Λούθηρο: «Η επιστήμη της καταστροφής και η μεγαλύτερη μάστιγα της καταστροφής»! Οι πιο πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες, αγνοούν τα λόγια του μεγάλου Πυθαγόρα: «Τέσσαρα πράγματα οφείλουν να καταπολεμούν: τις ασθένειες, την αμάθεια του νου, τα πάθη της ψυχής και τη διχόνοια στις οικογένειες»! Αγνοούν ακόμη τα λόγια του Βύρωνα: «Ο πόλεμος είναι συμπόσιο γυπών και απώλεια υπάρξεων»!
   Μπροστά στα δεινά της ανθρωπότητας, μπροστά στα απάνθρωπα εγκλήματα, πού βρίσκονται οι άνθρωποι του πνεύματος και της επιστήμης; Γιατί δεν εκφράζουν έστω και με λόγια τον πόνο και τη θλίψη για τις αθώες ψυχές, που χάνονται καθημερινά; Πού είναι οι ηγέτες της εκκλησίας, της Χριστιανικής Εκκλησίας, που καθημερινά ομιλούν από τον άμβωνα; Για τους νεκρούς των εμφυλίων πολέμων, όλοι τους τηρούν σιγήν ιχθύος!
***
    Τέτοια φαινόμενα, έχω την άποψη, μας οδηγούν στην καταστροφή. Ο Πανάγαθος Θεός θα μας εξοντώσει, όπως δείχνουν τα διάφορα παγκόσμια φυσικά φαινόμενα! Ως πότε θα μας ανεχθεί η Θεία Δικαιοσύνη; Κάποτε θα μας τιμωρήσει, τόσο που δεν το φανταζόμαστε!
    Είναι καιρός ν’ αλλάξουμε όλοι μας συμπεριφορά, να στραφούμε με αγάπη και συμπόνοια στους συνανθρώπους μας και πραγματική πίστη στο Θεό μας. Πρέπει να κυριαρχίσει σε όλους τους ανθρώπους η πραγματική αγάπη, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια!