Πλήρης ανάπαυσις όλες τις Κυριακές!..

on .

Ευθυμογράφημα                                                                                                                                                                                                   

  Του ΦΟΙΒΟΥ ΙΩΣΗΦ

● Όταν λέμε ανάπαυση εννοούμε πλήρη και ολοκληρωτική ανάπαυση και όχι μέτρα… imitation. Αυτά απαγορεύονται, δεν είναι αξιοπρεπή πράγματα και της δικής μας σειράς. Όταν λέμε ξάπλα εννοούμε τάβλα, όλοι κάτω.
Από την εποχή του Αβραάμ ακόμη υπήρχε πρόβλεψη για την Κυριακάτικη ξεκούραση, ακόμη και στους βοσκότοπους του Ισραήλ. Ούτε καν άρμεγμα προκειμένου να ευχαριστήσουν τον Κύριο για το γάλα των προηγουμένων ημερών. Σοφά λοιπόν αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικράτειας να κλείνουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. Οφείλουν καταστηματάρχες και υπάλληλοι να αποδίδουν τα δίκαια στο όμορφο σώμα τους μετά την εβδομαδιαία εξόντωση. Βέβαια, τα καταστήματα κατά έναν περίεργο τρόπο την τρέχουσα περίοδο έχουν εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό στις… μύγες και παραβλέπουν τις πιεστικές ζητήσεις εμπορευμάτων από τους πελάτες. Ας είναι, σιγά - σιγά όλοι  θα εξυπηρετηθούν, όλοι θα πάρουν -όχι όλοι, όσοι έχουν λεφτά.
Είναι όμως άδικο να ξεκουράζονται οι μαγαζάτορες και όχι μαζί και οι εισπράκτορες. Το μέτρο θα πρέπει να γενικευθεί. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να ξεκουράζονται τις Κυριακές επίσης οδηγοί και εισπράκτορες Λεωφορείων, ταξί και βυτιοφόρων. Το ίδιο μέτρο θα είναι σωστό να εφαρμοσθεί σε… γιατρούς, νοσοκόμους και ασθενείς. Ο νόμος πρέπει να είναι ίσος απέναντι σε όλους. Νοσοκομεία τις Κυριακές κλειστά. Γιατί όχι και τα νεκροταφεία, και οι νεκροθάφτες με τους Ιερείς άνθρωποι είναι, δεν είναι… γομάρια για να δουλεύουν και τις Κυριακές. Να απαγορευθούν οι ασθένειες και οι θάνατοι κατά το ευχάριστο διήμερο του Σαββατοκύριακου. Είναι ημέρες χαράς και όχι λύπης.
Η Aστυνομία οφείλει επίσης να αναπαυθεί. Να αναρτηθούν ταμπέλες έξω από τα αστυνομικά τμήματα που να αναγράφουν: Δολοφονίες, ληστείες και διαρρήξεις καταγγέλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρας 8ης μέχρι 4ης απογευματινής. Δολοφονημένους γνωστούς σας και φίλους κρατήστε τους αγκαλιά και σε θέση ύπτια μέχρις αφίξεως τη Δευτέρα του ανακριτικού γραφείου για να εξετάσουμε την ακριβή στάση κατά την ώρα του πυροβολισμού. Δεν επιτρέπεται καμία... μετακίνηση του πτώματος!
Ακόμη θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ο κάματος των Ιερέων κατά την Αγία ημέρα της Κυριακής και να σταματήσει η λειτουργία Ναών, Μητροπόλεων και Μοναστηριών. Ξεκούραση για όλους. Ιερή επιταγή…
Αεροδρόμια και αεροπλάνα δεν πρέπει να εξαιρεθούν του ευεργετικού αυτού μέτρου και να παύσουν πτήσεις, αναχωρήσεις και προσγειώσεις. Την ίδια ώρα το Γενικό επιτελείο Στρατού θα αποσύρει αξιωματικούς και οπλίτες στα σπίτια τους για να δείξει έμπρακτα τη συμφωνία και στήριξη των σοφών αυτών μέτρων περί ανάπαυσης των ταλαιπωρημένων σωμάτων των Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών. Το 2009 είχα φθάσει Κυριακή Μαρτίου στο Montre της Ελβετίας. Όλα τα μαγαζιά ορθάνοιχτα, διάπλατες οι πόρτες περίμεναν την πελατεία. Το 2005 από σύμπτωση πάλι Κυριακή είχα φθάσει στο Toronto, κι εκεί όλα ανοιχτά.
Περίεργα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να συλλάβει το μεγαλείο της σκέψης των Νέων Ελλήνων. Το ίδιο μου συνέβη και στο Neuss της Γερμανίας. Θα μου πεις τώρα πως θα ακολουθήσουμε τους Γερμανούς Ναζί; Ποτέ, κατάκλειστα εμείς, αμπάρα και λουκέτο. Δεν πάει να ψάχνει ο τουρίστας να αγοράσει ένα αγαλματάκι του Ποσειδώνα, εμείς εκεί, δεν θα στηρίξουμε την… ειδωλολατρία! Μηδέν από μηδέν μηδέν, νομοταγείς μέχρι ξάπλας. Ροχαλητό που να ακούγεται από τον πρώτο ως το ρετιρέ!..